-

Amikor tudod, hogy valami jó dolog fog történni, várod, csak várod, és mire jönne, már el is múlt. Huss. Ismét lemaradtál róla.

Irigylem azokat, akik minden évben rendelkeznek dátummal. Egy nappal, ami csak a te napod. Én ezeket a napokat csak négyévente élhetem meg.

Mire eljön a következő negyedik év, addigra valahogy elhalványul, hogy milyen is, amikor tényleg a tiéd az a 24 óra. Talán éppen ezért, sokszorosan különleges érzés. Még most is emlékszem az előzőre!

Ha látnátok, amikor mesélek róla, csillog a szemem, és kézzel-lábbal magyarázom, hogy „el sem tudod képzelni, milyen fantasztikus érzés, ha van szülinapod!". De hisz mindenkinek van, el tudjátok képzelni. De nem, mégsem, ezt csak mi, február 29-én született fehér hollók tudjuk, mit is jelent az igazi születésnap.

Emlékszem, mikor még az iWiW volt a local Facebook, felfedeztem, hogy az én szülinapomat nem jelzi a rendszer. De miért is jelezné, hát nincs is! Annyira bántott a dolog, hogy írtam az adminnak az ügy érdekében. Hogy legközelebb mi se legyünk már kihagyva, kérem. Válaszoltak ugyan, de sajnos kiábrándítottak, hogy legközelebb is elmarad, mert a naptár nem tudja kezelni az ilyen eseteket...

Ilyenkor derül ki, melyik barátnak elég jó a memóriája. És ha hiszitek, ha nem, minket egyszerűen nem lehet elfelejteni! Fogadjunk, hogy legalább egy nevet fel tudtok idézni, akinek ma van a születésnapja, függetlenül attól, milyen közeli ismerős. Próbáld ki ugyanezt a tesztet mondjuk szeptember 2-val! Na jó, arra pont én is tudok. És éppen ezért, megengedhetem azt a „luxust”, hogy a szülinapom dátuma nem publikus, nem érkezik róla értesítő a barátoknak. Nincs rá szükség. A hiányzó dátum dacára nekem Facebook nélkül is van születésnapom és számtalan jókívánságom, sokszor a legváratlanabb emberektől is. Ha másért nem, hát már ezért is  nagy kiváltság február 29-én születni.

A születési dátumom természetesen állandó viccelődésre is lehetőséget ad. Például a hivatalokban vagy új társaságokban. Nem zavar, vicces lány vagyok én is. És éveim számát tekintve már általános iskolás!

Hogy megválaszoljam a leggyakoribb „és abban az évben, ha nincs napja, mikor ünnepled?" kérdést, nos, március elsejét választottam, hiszen a február 28-át követő napon születtem. Ilyenkor pedig két napon keresztül fogadom a bókokat, valakitől kétszer is. Ami nem is rossz arány!

Zárásként annyi használati útmutatót adnék a szökőévesekhez, hogy a Halak csillagjegy minden tulajdonságát erősen hordozzuk. Azt gondolom, az átlag Halakhoz képest is sokkal jobban.

Ezért ma ne maradj otthon gubbasztva, mert ritkán adatik meg, hogy egy egész napot velem szülinapozhass! És kreatívnak kell lenned, mert én is az vagyok. Érzékeny, fogékony. Minden szökőnapos nevében mondhatom, hogy nagyon vágyunk rá, és hiszünk a meglepetésben, a csodában!

Boldog Különleges Születésnapot Nekünk!

Nagy Anikó

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Iancu Cristian