Tehát, kedves alacsony lányok, ne sírjatok, mert ti legalább:

1. Nem lógtok ki a sorból

Tudom, hogy az alacsonyak egyik legnagyobb sérelme, hogy sosem tűnnek ki a tömegből, de ez legalább akkora áldás, mint átok, higgyétek el! Eltérni az átlagtól, kilógni a sorból mindig egy kicsit kívülállást jelent, elszigeteltséget, magányt. Az akolmelegnek megvan a maga biztonsága, egy közösséghez tartozni, egynek lenni a tömeggel megnyugtató és melengető érzés. Mi ezt maximum egy kosárlabda szakosztály keretein belül élhetjük át...

2. Bármikor lehettek láthatatlanok

Az első ponthoz kapcsolódva, aki nem tűnik ki, az lehet akár láthatatlan is! Ami nagyon hasznos tud lenni, ha épp ramaty kedved van, másnapos vagy, vagy csak begubóznál kicsit a saját világodba egy kényelmes, kinyúlt pulcsiban, leszarva a külvilágot. Ha magas vagy, és már csak ezért mindenki megbámul, esélytelen, hogy elkerüld a tekinteteket, akár jó napod van, akár nem. Azaz jobb, ha mindig összeszeded magad, különben saját magad előnytelen, mozgó hirdetőtáblája leszel!

Cikkünk szerzője Pisában
Cikkünk szerzője Pisában


3. Azonnal kiváltjátok a védelmi ösztönt

Kedvencem! A kétméteres bátyám mindig is a kicsi csajokra bukott, mert hogy ők olyan kis madárkák, akiket meg kell védeni... Pffff! Az alfahímek azonnal érintve érzik magukat, ha egy törékeny, pici nő kerül a látóterükbe. Ez nyilván evolúciós maradvány, ösztönszinten zajlik, és ti rendesen ki is használjátok. Naná! Ellenben egy magas nő sosem elesett, nem szorul gyámolításra, mindig erős és független, szinte pasi. Hiszen egy szinten van velük, a legjobb esetben is „jó fej” lehet meg kedves, szexi, esetleg dögös, de elesett madárka tutira nem!

4. Nem hordjátok fenn az orrotokat

Alapesetben természetes, hogy egy nő szépen tartja magát, egyenes háttal és felszegett fejjel jár. Ha alacsony, ez szinte kötelező is. Nemcsak azért, mert nyújtja az alakot, hanem, mert valahogy ki kell látni a tömegből. Nem mellesleg a gerincnek is így egészséges. Bezzeg mi magasak ezzel a tartással beképzelt, de minimum önelégült dögök vagyunk, hiszen mi másért hordanánk fenn az orrunkat olyan magasan?!

5. Bármikor nőhettek tíz-húsz centit

Az élet egyik nagy igazságtalansága: míg egy alacsony nő mindig lehet tíz-tizenöt centivel magasabb, addig a magas nem lehet ugyanennyivel alacsonyabb...

Tudom-tudom, a magas sarkú cipők nemcsak a mélynövésűek privilégiuma, de szerintetek mekkora kedve van egy 184 centis nőnek plusz nyolccal növelnie a magasságát csak azért, mert az nőies... meg szebben mutat benne a láb? Elárulom: semennyire... Pedig mi is nőből vagyunk, látjuk és tudjuk is, micsoda fegyver egy magas sarkú, és irigykedünk! De míg nektek önbizalmat, magabiztosabb fellépést, boldogságot nyújt egy ilyen vertikális tuning, addig minket csak még inkább feszélyez.

6. Elég egyszer megtanulnotok a járást

Amikor amiatt szomorkodtok, hogy miért nem nőttetek nádszálkarcsú modellekké, biztos nem jut eszetekbe, micsoda kihívás egy ilyen testet „hordani”. Az egész mozgáskoordinációt újra kell tanulni, amikor az ember tizenéves korában hirtelen megnyúlik, és a pálcika kezei és lábai mindenhol állandóan útban vannak... Sok időbe telik, míg az ember megtanulja összehangolni, és kecsessé csiszolni a valószínűtlenül hosszú végtagjainak mozgatását, akár csak egy sima séta során is, és akkor a bonyolultabb tornagyakorlatok elvégzéséről még nem is beszéltünk. Hirtelen az addig ismert viszonyrendszer megváltozik, és fejben mindezt lekövetni, nem kis munka (hasonló a várandósság alatti testkép változásához)

Réka tényleg ekkora!
Réka tényleg ekkora!

7. Nem kínoz benneteket a derékfájás

A nagyobb test nemcsak a mozgást nehezíti, de nagyobb kihívást is jelent az ízületeknek. Titeket kevésbé veszélyeztet az állandó derékfájás, hátfájás, a térdkopás... Persze a túlsúllyal itt most nem számoltam, de normál testalkatnál az alacsonyabb csajok előnyben vannak a terhelést illetően!

8. Ha sírtok, mindenki együtt érez veletek

Ha ti azon nyafogtok, hogy milyen rossz alacsonynak lenni, mindenki helyeslően egyetért, és őszintén együtt érez. Ez így is van jól! Bár nem érintenek ezek a problémák, de 100 százalékosan átérzem, milyen frusztráló lehet egy tömegben csak mellkasokat látni vagy nem érni fel a polcot... Viszont azt is megtanultam, hogy nem érdemes a túlzott magassággal kapcsolatos sérelmeimet felvetni, mert az emberek 99 százaléka egyáltalán nem érti, hogy lehet ezen problémázni?! Sőőőt!  Hiszen mindenki ilyen szeretne lenni! Mit nem adnának tömegek azért, hogy így nézzenek ki! Micsoda hálátlan dolog nem értékelni ezt a szuperadottságot! Az empátia ebbe az irányba valahogy kevésbé érződik...

9. Nagy eséllyel látjátok magatokat a tükörben

Szórakozóhelyen, moziban, munkahelyi mosdóban, de úgy általában mindenhol egy adott, nemzetközileg elfogadott magasságba helyezik a szanitereket, tükröket. Ez nektek többé-kevésbé kényelmes, rátok lett méretezve. És nem a 20 centivel magasabbakra. Míg ti könnyedén csekkoljátok és megigazítjátok a sminketeket, mi megpróbálunk a szűk helyen olyan pozíciót felvenni, hogy ne csak a nyakunkig lássuk magunkat.... Nem egyszerű, cserébe rettentő dühítő.

10. Nem mutogatnak rátok ujjal

Előfordulhat, hogy alacsonyabb nőkre is ujjal mutogatnak az utcán. Ha így van, én kérek elnézést! De gyanítom, nem gyakran fordul elő veletek, hogy a sorban előttetek álló anyukától azt kérdezi a gyerek öt percnyi néma bámulás után, hogy: „Anyu, ez a néni bácsi?” (Mert a hosszú haj, az ékszerek és a szoknya manapság már nem elég biztos kapaszkodó a nemi jelleg megállapításához...) Ha a néni olyan magas, mint apu, akkor lehet, hogy bácsi?

Kedves alacsony csajok, nézzétek inkább az élet napos oldalát, és örüljetek azoknak a hiányzó centiknek!

Pályi Réka

Olvasd el DTK alacsony lányokról szóló cikkét is, amely megihlette Rékát, KATT IDE!

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/Antonuk