Mindig van egy újabb botrány

Hiába a hírnév, a csillogás, úgy tűnik, élete utolsó szakaszában Alain Delon magára maradt. Régen nem nagyon lehetett olyan magazint találni, amiben ne írtak volna róla, az aktuális szerepeiről, a szerelmi életéről, a stílusáról, vagy épp a botrányairól. Ám miután 2019-ben stroke-ot kapott, úgy tűnik, a gyerekei – Anthony, Anouchka és Alain-Fabien – gondoskodnak arról, hogy mindig legyen valami a család háza táján, amin a sajtó élvezettel csámcsoghat. 

Eleinte nem is egymással viaskodtak, jó ideig volt ugyanis egy közös ellenségük a hatvanhat éves japán házvezetőnő, Hiromi Rollin személyében, akit azzal vádoltak meg, hogy kihasználva apjuk fizikai cselekvőképtelenségét, élősködött, uralkodott rajta, elszigetelte a családtól, a barátoktól, és még a pénzéből is sikkasztott.

2023-ban házkutatást is tartottak Rollin otthonában, és egy cipősdobozban száztízezer eurót találtak. A házvezetőnő mindent tagadott a hat órán át tartó kihallgatás alatt, és állította, hogy a Delon gyerekek csak tönkre akarják tenni. Ez után rögtön ellentámadásba is lendült, és feljelentette őket rágalmazásért és az édesapjuk veszélyeztetéséért – állítása szerint ugyanis a gyerekek nem gondoskodnak arról, hogy Alain Delon rendesen szedje a gyógyszereit. 

A bíróság végül megfelelő bizonyítékok hiányában mind Rollin, mind a Delon család beadványát elutasította. 

Ezután fordultak egymás ellen Delon gyerekei

Ezen a ponton meg kell említeni azt is, hogy bár a Delon gyerekek hivatalosan hárman vannak, a színésznek feltehetően volt egy negyedik, el nem ismert gyereke is a Velvet Underground egykori énekesnőjétől, Nicótól. Annak ellenére, hogy Delon egyértelműen elhatárolódott attól, hogy ő lenne Ari Boulogne édesapja – és a genetikai vizsgálatokat is elutasította –, a férfi kiköpött mása volt a színésznek, ráadásul Delon édesanyja nevelte fel. Arra sosem derült fény, mi is az igazság, és mivel Boulogne végül hatvanéves korában gyógyszer-túladagolásban elhunyt, ezt már aligha fogjuk megtudni. 

Mindenesetre a színész által hivatalosan elismert és még igencsak élő gyerekei az utóbbi időben meglehetősen csúnya vádakkal illették egymást a médiában. 

Míg Anthony hazugsággal, manipulációval és azzal vádolta meg testvérét, Anouchkát, hogy titkolózott apjuk kognitív vizsgálataival kapcsolatban, Anouchka azzal vágott vissza, hogy Anthony agresszív, amit az apjuk egyre kevésbé tud kezelni. Itt szállt be a vitába Alain-Fabien, aki megosztott egy titkos felvételt az Instagramon, amin Anouchka durván beszél az édesapjukkal.

Kérdés persze, hogy Delon mennyit érzékel ebből a viaskodásból. A hírek szerint bár a színész rendkívül gyenge és tényleg nagyon rossz állapotban van, tisztában van azzal, mi történik a családjában, a helyzet pedig erősen megviseli.

média filmsztár Alain Delon családi viszály
Alain Delon - Kép forrása: Getty Images/ Mike Marsland / Contributor

De vajon hogyan és miért fajulhattak el ennyire a dolgok a Delon famíliában?

Mivel a francia lapok szinte kötelességüknek érzik elemezni a helyzetet, azt is tudni vélik, hogy a családtagok múltbeli sérelmei vezethettek idáig. 

Delonnak nem volt túl felhőtlen gyerekkora, a szülei négyéves korában elváltak, és ezután egy másik családhoz került. Mindig is problémás gyerek volt, rengetegszer került bajba, és fiatal felnőttként a nagy hírnév előtt gengszterekkel és prostituáltakkal élt Párizsban. Nem csoda hát, hogy nehezen tudott kötődni, hogy az emberi kapcsolatai rendre zátonyra futottak. 

A fiait inkább tekintette riválisnak, mint a gyerekeinek, állítólag kifejezetten szigorú, kemény és rideg apa volt. Az almák nem estek messze a fájuktól, a fiúknak is számtalan botrányuk volt, csakúgy, mint az apjuknak.

Anouchka ezzel szemben igazi kedvenc volt, Delon állítása szerint soha egy nőnek se mondta annyit, hogy „szeretlek”, mint a lányának.

Ez a leosztás mutatkozik meg Delon végrendeletében is, ugyanis a színész vagyonának a fele a lányáé, a másik felén pedig a fiúk osztoznának.

Annak ellenére, hogy sokak szerint a pénzen megy az állandó harc, a hozzátartozók, ismerősök elmondása alapján az egész lényege sokkal inkább egy érzelmileg nehezen, vagy egyáltalán nem elérhető apa figyelmének, szeretetének, illetve elismerésének kivívása. 

Csak abban lehet bízni, hogy még azelőtt sikerül begyógyítani a fájó sebeket, hogy túl késő lenne. 

Forrás: ITT és ITT

Kiemelt kép: Getty Images / Bettmann / Contributor

Szabó Anna Eszter