Káprázatos képnagyítások 

„Egyszer láttam egy filmet, amelyben a biztonsági kamera felvételén ránagyítottak az áldozatra, akinek a szemében visszatükröződött a gyilkos profilja. Ahhaaa…” 

„Mintha összevissza lehetne zoomolni! Ha egyszer belenagyítasz, egy bizonyos ponton túl az egész kép felismerhetetlenné válik. De a filmekben még egy fokkal továbbmennek, és hirtelen minden olyan éles lesz, mintha pár méterről fotóztad volna.”

„Engem ez azért is idegesít, mert apámnak hosszan kellett magyaráznom, hogy sajnos nem tudok neki olyan programot ajánlani, ami homályos képekből csinál éleseket, mivel nincs benne az alapanyagban a kellő mennyiségű információ.”

via GIPHY

Hihetetlen hackerkedések

„Én az ilyenektől mászom falra: Hacker: „Várj csak… ezek a tűzfalak praktikusan feltörhetetlenek… hadd próbáljam meg, hogy… ahhha… [erőteljes klaviatúrapüfölés] lássuk csak… És bent vagyunk! [Rácsap az Enterre, majd vigyorogva a főszereplőhöz fordul.] Bár ilyen könnyű lenne meghackelni egy több millió dolláros biztonsági rendszert!”

Szédítő szexjelenetek

„Olyan pozíciókat nyomnak, hogy a való életben a pasinak ettől kettétörne a farka…”

„A nők mintha nem hordanának bugyit. A pasi csak úgy hipp-hopp, becsusszan, kihagyva azt a furcsa részt, amikor valakinek be kell ügyeskednie.”

„Hosszú, szenvedélyes, forró éjszaka után mindketten fehérneműben ébrednek.”

„A filmek mindig átugorják az előjátékot, a nőknek mégis hatalmas orgazmusuk van egy pillanat alatt.”

via GIPHY

Fenomenális fegyveres erők

„A filmekben mást sem csinálnak, mint nagyokat suhintanak a karddal, félig megfordulnak, majd újra összecsapnak, hogy szépen csengő hangot adjon a két fegyver.”

„Ez is idegesítő: kirántják a kardot a bőrhüvelyből, mire fém csikorog fémen. Kirántják a kardot az övből, mire fém csikorog fémen. Végighúzzák a kardot a kőfalon, mire fém csikorog fémen. Leesik a kard a fűre: fém csattan a fémen.”

„Megőrjít, amikor a filmekben elsütnek egy fegyvert a lakásban vagy az autóban, majd tovább beszélgetnek, mintha mi sem történt volna. Hadd áruljak el valamit: utána semmit nem hallasz. Egyszer volt ilyesmiben részem, és még füldugóval és fülvédővel is belesajdult mindenem!”

„A főhős menekül, miközben valaki gépfegyverrel lő utána, de egy golyó sem találja el.”

Lenyűgöző zsenik

„Minden egyes alkalommal, amikor egy csapat ember egy térképet, grafikont vagy ábrát néz, a vezető/tudós/zseni rábök, és azt mondja: „Itt, itt és itt.” Háromszor. Mindig. KI csinál igaziból ilyet?!”

„A férfi tudósok mind komplett őrültnek néznek ki, magas, kocka csávók túlméretezett szemüvegben vagy reszkető hangú öregemberek, míg a tudósnők egytől egyig bombázók.”

via GIPHY

Meghökkentő megjelenés

„A csúf, népszerűtlen lányok mindig elképesztően szexik, amit persze senki nem vesz észre, amíg elő nem bújnak a rejtekükből, megcsillogtatva a valós szépségüket és magabiztosságukat! Na persze… Azt akarják elhitetni, hogy egy hatalmas középsuliban, ami telis-tele van felajzott tinédzserekkel, senkinek nem tűnt fel, hogy a csajnak – bár vastag keretes szemüveget hord, kócos és overallban jár, de – valójában gyönyörű az arca és elképesztően dögös a teste?!”

„A szereplők egy része alkoholista, mégis tökéletes testű.”

„A filmekben a tanároknak és a zsaruknak mindig elképesztően drága vagy elegáns házuk van. Az éhező művészek pedig egy hatalmas, ám üres New York-i raktárépületben laknak.”

„A főhős haja azután is tökéletesen tart, hogy épp az előbb rontott rá a medve, zuhant le a szakadékba és ütötte el az autó.”

via GIPHY

Bámulatos koreográfia

„Amikor két ember pár lépéssel eltávolodik a társaságtól, majd teljes hangerővel lefolytatnak egy »titkos« beszélgetést, mégis, a csoport tagjai mintha valóban egy hangot nem hallanának belőle.”

„A gyerekszülések minden egyes részlete.”

„Mindig van parkolóhely.”

„Amikor a fickó úgy vezeti az autót, hogy közben az anyósülésen lévő társára néz, és beszél hozzá, anélkül hogy eltévedne vagy neki ütközne valaminek.”

„Egy csomó filmben valaki csenget, beengedik a házba, és aztán elmulasztják becsukni utána a bejárati ajtót.”

Észvesztő dramaturgia

„Az embereket pont annyi ideig ütik eszméletlenre, ameddig a cselekmény megkívánja.”

„Gyógyszerek, amik abban a pillanatban hatni kezdenek, hogy lenyelted őket. Ugyanez alkohollal. Már az első korty azonnal beüt!”

„A nők soha nem menstruálnak, kivéve ha az elengedhetetlen a cselekményhez, de akkor viszont az egész iszonyatos!”

via GIPHY

„Senki nem búcsúzik el a telefonálás végén. Egyszerűen csak leteszik a mondandójuk végeztével.”

„Ez a beszélgetés:

– Elvihetlek vacsorázni?

– Persze!

– Rendben, akkor nyolckor.

(Leteszik.)

De HOL?! Nem tudja, hogy a nő hol lakik, és nem beszélték meg, hol találkoznak!”

Fiala Borcsa