A kérdés, amit feltettem a Facebook-oldalamon, így hangzott: Honnan tudtad, hogy éppen ő az igazi? A válaszok pedig egyszerre meghatók és nagyon viccesek is. Tessék!

1. Ízlések és pofonok

Amikor először mentünk a kedvenc kézműves hamburgerezőmbe, kijelentette, hogy neki ez nem annyira ízlik. Azóta többször is elvitt, és ő is evett velem, de minden alkalommal megjegyzi, hogy neki még mindig nem ízlik, ennek ellenére mindig elmegyünk, ha megkívánom.

2. Gondoskodom, tehát vagy

Amikor beteg voltam, főzött gyógylevest.

via GIPHY

3. Kéz a kézben

Tizenöt éves voltam, amikor az unokatesóm bemutatta a jégpályán. Megfogta a kezem, mert nem tudtam korizni, majd azt mondta, milyen aranyos pici kezem van. Erre azt feleltem: akkor ne engedd el soha többet! Rám nézett a meleg barna szemével, és tudtam, hogy ő az. 

4. Sanyi, figyusz!

Elsősök voltunk, és én véletlenül meghallottam, ahogy azt mondja az ofőnek: „Ili néni, nekem ez a Heni úgy tetszik!” Évekig tartó, kölcsönös kapcsolat lett belőle olyan alsós szinten. Egy gond van csak… Hogy anno kettő Heni volt az osztályban… De kérlek, Sanyi, ha véletlenül olvasod ezt, és úgy van, NEM AKAROM tudni, ha a másik Henire gondoltál akkor!

5. A vátesz

Még egyetemisták voltunk, baráti társaságos iszogatásra utolsónak érkeztem, a többiek már rendeltek. Leültem, és átgondoltam, mit is akarok. Kávét ilyenkor már nem, tea valahogy nem esne jól, alkoholhoz korán van, valami gyümölcslé, de mi is… hm, legyen vilmoskörtelé. Két másodperc múlva jött a felszolgáló a tálcányi itallal, amit a többiek megrendeltek, köztük három deci vilmoskörtelével. Amit ő rendelt nekem. Mert tudta, hogy azt fogok kérni. Ennek tizenhét éve.

6. Az alkonyatos pasi

Amikor elkezdtünk megismerkedni, éppen hatalmas Alkonyat-rajongó voltam. Erre megkérdezte, hogy az gáz, hogy ő is olvasta a könyvet és még tetszett is neki?

via GIPHY

7. Édesem

Amikor meghagyta a desszertje felét nekem. Azóta szinte mindig ad nekem a kajájából.

8. Összhang 

A fesztiválon, ahol megismerkedtünk, elmentünk a pulthoz fröccsért. Rám nézett, és megkérdezte, nem iszunk-e egy felest is. Mondtam, hogy de. A pultos ezt hallotta, és megkérdezte, hogy Jäger vagy Unicum. Egyszerre vágtuk rá, hogy Jäger. Jött a következő kérdés: kicsit vagy nagyot? Kórusban: NAGYOT! Mi ez, ha nem szerelem? (Ez három és fél éve történt, azóta a vőlegényem, és nyugi, nem iszunk állandóan. Csak néha.)

9. Cukorkám

Amikor másodjára randiztunk és hozott a kedvenc gumicukromból, pedig csak egyszer említettem, mi az.

via GIPHY

10. Nem tragédia

A harmadik randinkon egy 1897-es Az ember tragédiáját kaptam tőle. 

11. Hőstett

Nálunk akkor még nem lehetett kapni a kedvenc fagyimárkámat, és ő egy amszterdami útjáról hozott nekem. Repülőn. A jégkrémet. És mindenhol, ahol tudta, elintézte, hogy jégre dobják egy kicsit. Ehető állapotban kaptam meg.

12. Begombázva

Egyszer nekiállt nekem gombát panírozni és rántani… úgy, hogy ő gyűlöli a gombát.

13. Kedves gyilkos

Amikor elkezdtünk randizni, mondtam neki, hogy nincsenek virágaim, mert kinyírom az összeset (nem direkt, egyszerűen tehetségtelen vagyok a növénygondozáshoz). Egy hét múlva a szülinapomon megjelent egy szál rózsával, amit lefújt aranyspray-vel. „Kinyírtam, hogy neked ne kelljen” – mondta. Azóta nyolc éve együtt. Hozzámentem.

14. Sejtés

Tizenöt éve láttam meg a férjemet sötétben, hátulról, és tudtam, hogy ő lesz az igazi. Fogalmam sincs, honnan.

15. Melegítő

Amikor egy szeptember éjjel motorral vitt haza kb. harminc  kilométert. Nem volt meleg. Ahogy kapaszkodtam a derekába, felváltva melengette egyik kezével a kezemet.

16. Kutyabarátság

Két héttel a kapcsolatunk kezdete után azon filózott, hogy a kutyám kijön-e majd az övével.

via GIPHY

17. Úgy szeretlek, mint az emberek a szószt

A barátom olasz, lassan tizenhárom éve boldogítjuk egymást. Nekem azt mondta a kapcsolatunk elején, hogy úgy szeret, mint a paradicsomszószt. Ami nélkül, tudjuk, nincs élet Olaszországban.

18. Fejmosás

Zuhanyzásnál megmosta a hajam. Gyengéden, lágy mozdulattal.

19. Nincs beláthatatlan távolság

Amikor 250 kilométert vezetett éjszaka, mindenféle pici falun át, hogy velem legyen pár órát, majd hajnal ötkor vissza, hogy beérjen a melóba.

20. Tiszta lappal vödörrel 

A szülinapi összeröffenést indokolatlanul sok itallal ünnepeltem meg, aminek természetesen az lett a vége, hogy hajnalban otthon telehánytam egy kisebb kukát. Mire felocsúdtam az egyetemista alkoholmámorból, a kuka tiszta lett, én meg szerelmes.

21. Diétás szerelem

Teljesen elfelejtettem enni az első két hétben a megismerkedésünk idején. Azóta se voltam olyan karcsú, mint anno nyolc éve.

via GIPHY

22. Telefonos segély

Amikor felhívtam hajnali négykor (!), hogy nem tudok aludni, és azt mondta, semmi gond, majd addig beszél hozzám, ameddig nem sikerül.

23. Humor

Amikor nagy családi ebéden mondott egy viccet, senki sem röhögött, csak én. Ebből sejtettem, hogy egy hullámhosszon vagyunk.

24. Pillanatnyi lehetőség

Thaiföldön éppen napszúrástól szenvedett, egyszerre fosott meg hányt, én meg csak mondogattam, hogy de ennék egy jégkrémet… Ő csak nyögdécselt az árnyékban mellettem. Aztán érezte, hogy van tíz perce, amíg ura a záróizmainak, és akkor azt mondta: MOST elindulunk, vagy soha többé, és elvitt fagyizni. A legszebb emlék marad.

25. A szívét adja

Felajánlotta a kakaós csigája közepét.

via GIPHY

26. Esti mese

Egyszer beszélgettünk a nagymamáinkról, és hogy milyen meséket olvastak nekünk. Aztán egy alkalommal egy késő esti telefonbeszélgetéskor, amikor nagyon szomorú voltam valami miatt, előkereste a kedvenc mesém, és elolvasta nekem. Akkor tudtam, hogy nemcsak jó társ, hanem jó édesapa is lesz.

27. Egy igazi (W)MN

Első randin elvitt a KIOSK-ba, majd a rakparton sétálva azt mondta: „Tudtad, hogy itt voltak az első WMN-estek?” Én meg köpni-nyelni nem tudtam, csak az volt bennem, hogy na, ő különleges! Most vagyunk egyévesek.

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images