Megkérdeztem blogom, a Madame Fregoli olvasóitól, volt-e olyan csók az életükben, amivel nem szívesen dicsekednek. Amit titokban tartanak évek, évtizedek óta. Amire nem szívesen gondolnak vissza, vagy ha mégis, akkor sem beszélnek róla. Mert valamilyen okból vállalhatatlan a sztori.

Sokan megtiszteltek a bizalmukkal, így most megoszthatom veletek (természetesen őrizve a válaszadók inkognitóját) a titkos csóksztorikat, illetve hozzászólásokat a témában.

Tehát, íme: így csókolunk mi – titokban.

„Ez a legizgalmasabb fajtája a csóknak! Főleg, ha tiltott… Egymásra nézés, perzselő tekintet, lopott csókok. A legjobb, amikor évek múlva találkoztok, és elmondja, hogy még mindig arról a csókról álmodik. És elgondolkodtok, mi lett volna ha… és nincs harag. Csodálatos!” (Zita)

„Életem legfájdalmasabb, legjobban megbánt csókja volt… és még csak nem is édes. Lopott, de nem viszonzott. Tizenhét voltam, persze halálosan szerelmes. A fiú gyönyörű volt, okos, és jó humorú. Imádtam az egész lényét. Csak rá vágytam, senki másra. Vele akartam az egész életemet leélni, mert úgy éreztem, soha másra nem vágynék. Osztálykirándulás volt, nekem meg szerelmi bánatom, amit az üdítős üvegben lévő vodkának meséltem el. Aztán úgy éreztem, neki is el kell mondanom, mert szétfeszít, mert nem bírom tovább. Szerelmet vallottam neki, és megcsókoltam. Vagyis megcsókoltam volna, de nem akarta, csak hagyta. Életem legmegalázóbb élménye volt! Évekig fájt az elutasítottság, magamat okoltam, jogosan. Huszonnyolc év telt el azóta, és időnként még mindig újraálmodom, hogy szeretem, ő pedig elutasít.” (B.)

„Én egy csókot sem bántam meg. Legfeljebb nem beszélek róla.” (Sára)

„A pasiktól tanultam, hogy a rossz szex is jó szex. Mert szex. Miért lenne másként a csókkal?” (Sz. I.)  

„A párommal az első csókot megbántam nagyon, nem akartam kapcsolatot, mondtam, hogy soha többet. De három év múlva a férjem lett, azóta nem mondom.” (Szilvia)

„Az egyik legjobb barátommal nagyon sok nagyon rossz vörösbor után csattant el az a csók. Ő az exmenyasszonyát siratta, én párkapcsolati mélyponton voltam, vigasztalásból indult az egész. Két csók között ment a »ne haragudj – te ne haragudj« mantra, oda-vissza. Én azóta sem haragszom, remélem, ő sem.” (V.)

„Az esküvőt tervezgettük a volt férjemmel, amikor elmentem bulizni a gimis kori barátaimmal. Volt egy srác, akivel nagyon bizalmas kapcsolatban voltunk, rengeteget beszélgettünk telefonon és Face-en. A buliból kísért haza, és a búcsúnál félrecsúszott a puszi. Csók lett belőle, aztán jött egy újabb, és egy újabb: majd viszony. Kiderült, majdnem lemondtuk az esküvőt, aztán mégis megtartottuk. Egy év múlva, mondanom sem kell, elváltunk.” (N. G.)

„Naná, hogy vannak olyan csókok, amiket el szeretnél felejteni! A barátnőmet egyszer megcsókolta valaki, és utána iszonyodva kérdezte, hogy miért ilyen borzalmas ez a csók? A srác bevallotta neki, de nem azonnal, hogy elkapott valami vírust, amitől hányt, és nem volt ideje fogat mosni… Az én rossz csókom nem volt ilyen durva, csak hát annyira vehemens volt a srác (tizenöt évesek voltunk), hogy gyorsan és látványosan akart megcsókolni, de letört a foga az enyémtől.” (B.)

„Megbánt csókjaim: 1. Kolléga, akivel nem akartam összejönni, csak egy házibuliban annyira adta magát a helyzet. Elgyengültem. A csókot akartam, nem őt. Nehéz volt utána jó kapcsolatban maradni úgy, hogy ne bántsam meg, de meg is értse, hogy ez a csók a hangulatnak szólt, nem neki. 2. Ex. Aki egyben az ügyvezető is volt a cégnél. Ő csókolt meg, nem álltam ellen. Igazából ezek után, ha nemet mondtam neki, azt mondta, csak szeszélyből mondok nemet, valójában akarom még. 3. Jó barát. Nagyon sok mindenről tudott, régóta győzködött, hogy legyen barátság extrákkal. Évekig nemet mondtam. Egyszer részegen elkapott, megcsókolt, de más nem történt. Később nem volt már ugyanolyan a barátság, sértett volt, hogy nem lett folytatás. A csókot a szex ígéretének vette, mint sok férfi.” (I.)

„Egyszer véletlenül összecsókolóztam a sógorommal. Imádja a tesómat, csak akkor (ez jó rég volt) épp hullámvölgyben volt a kapcsolatunk, és a sógorom nagyon el volt kettyenve. Én vittem el neki valamit, amit a húgom nem akart átadni személyesen, mert haragudott rá. Kiöntötte nekem persze a srác a lelkét, én vigasztaltam, megittunk egy-két üveg bort közben, és hát tinédzserek voltunk, forrt a vérünk, és nem bírtuk a piát, szóval egyszer csak azt vettem észre, hogy smárolunk az erkélyen. Neki hiányzott a tesóm. Nekem meg a szerelem. Hát így esett. Nem meséltük el soha senkinek.” (V. V.)

„Életem csókja a fiam osztálytársának az apukájával esett meg. Szerelem volt első látásra (igen, van ilyen), és évekig kerülgettük egymást, ellenálltunk a kísértésnek. Aztán egyszer úgy alakult, hogy összefutottunk valahol. Nagyon sokat beszélgettünk, de nem emlékszem, miről. Csak azt tudom, hogy egész este azt vártam, hogy megcsókoljon. Tudtam, hogy csodálatos lesz. És az is volt. A körülmények miatt el kellett engednünk egymást. De az a csók örökké összekapcsol bennünket. Csak ő tudja és én, hogy megtörtént. És ez épp elég.” (F.)       

Most ti jöttök! Volt olyan csók, amit megbántatok? Vagy nem bántátok meg, de titkolni kellett?

Gyűjtötte: Kurucz Adrienn

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images