Férfi vagyok. Szőrös vagyok. Egyessel kezdődik a személyi számom. Mi kell még?!

Evolúciós előnyömnél fogva sokkal erősebb és nagyobb vagyok, mint a nők! 

(Akiknél esetleg kisebb és gyengébb vagyok, azok ne olvassanak tovább. Inkább kérjék el a szerkesztőségből az elérhetőségemet, nyugodtan keressenek, és egy alkalmas pillanatban átugranék hozzájuk némi támogató ölelésre. Esetleg az óvó karjaik közé bújnék rosszabb napjaimon.)

Mivel nagyobb vagyok, a fejem is nagyobb, így nagyobb az agyam súlya, valószínűleg több agytekervényem van, így az is valószínű, hogy okosabb vagyok. Bár a nagy fej és a sok ész közötti szoros kapocs még nem bizonyított tudományos tény, én azonban most boldogan élnék ezzel a lehetőséggel.

Látva és értve ezeket a tényeket, a lényeg, hogy férfiasságom teljes tudatában pompázva jelenthetem ki, igenis vannak olyan dolgok, amikhez egy nő soha nem érthet annyira, mint a teremtés koronája. Amolyan férfias dolgok.

1. Vezetés

Itt van például az autó. A gépjármű, a kocsi, a szent szerkezet, a férfiasság alfája és ómegája. Hát melyik nő tudja jobban tologatni már egészen kiskorától kezdve, hogy aztán felnőve, egy kék melósgatyában, nyakig olajosan, átszellemült arccal magyarázzon a turbófeltöltőről, meg a karburátorról úgy, mintha az életben nem is lenne ennél fontosabb dolog?!

2. Szülés 

Miféle nő az, aki azt hiszi, hogy ha ő szüli meg a gyereket, akkor többet tudhat róla, mint egy igazi férfi? Kacagnom kell ezen az együgyűségen! Hát abba bele sem gondol az egyszeri anya, hogy effektíve ő nem is látja a szülést? Hiszen rossz oldalán van a gyereknek! Nyilván az apa az, aki végig megfelelő pozícióban van ahhoz, hogy akár élőben streamelhesse az egész folyamatot. Az apa az, aki mutogatja a munkahelyén a 4D ultrahangfelvételt, az apa izgul a szülőszoba előtt. És igen, az apának kell a tejfakasztó bulin hullára inni magát a csöppség érdekében, miközben anya csak fekszik a kórházban, és nem csinál semmit.

3. Főzés

A főzés egy újabb olyan téma, ahol a nők erőlködve akarnak fölénybe kerülni. De feleslegesen. Az, kérem, nem főzés, ha mindennap meleg étel kerül az asztalra! Az maximum a minimum elvárásoknak való szánalmas megfelelés lehet. A főzés az, amikor a férfiak – sörrel a kezükben – körbeállnak egy kondért, és a már előkészített alapanyagokat beledobálják, majd egymás vállát csapkodva, hangosan biztatják a másikat, hogy IGYÁ' MÉG, HA NEM ISZÓ', BUZI VAGY!

4. Gyereknevelés

Íme, egy újabb kapitális tévedés a gyengébbik nem részéről. Mert a nők azt hiszik, hogyha a gyerek jó tanuló, összepakol a szobájában, normálisan eszik, és a tetejébe még udvarias is, akkor már jól nevelték. Hát nem, ez egy nagy tévedés. Ahhoz egy igazi férfi kell a családba, hogy megmutassa a legfontosabb dolgokat az életben. Mint például az Xbox. Vagy a foci. Vagy az akciófilmek. Az igazi férfi tudja, hogy az életre kell nevelni a gyereket, nem az iskolának. 

5. Versenysportok (még akkor is, ha azt épp egy vagy több nő műveli) 

Itt van nekünk a saját Iron Ladynk, Hosszú Katinka, akihez aztán tényleg csak egy férfi ért, az a Shane-gyerek. De az nagyon. Jajj, hát most is látom magam előtt, ahogy a medence szélén ropja, miközben anya a vízben kapálózik. Hát melyik nő lett volna képes erre a megszállott háttértámogatásra? Katinka is csak azért úszott olyan gyorsan (meg háton, meg mellen, meg pillangózva), mert a Tusup nemcsak a testét, de a lelkét is megedzette.

Slusszpoénként itt van a női kajaknégyesünk, akik többszörösen rommá verték a világot. Természetesen hozzájuk is az értő férfiszemek kellettek, különben még most is a rajtgépben senyvednének kockás kötényben. Hogy a nézését meg a járását illetően is mindig tudják, hogy a lapát melyik felével pilinckázzák úgy a vizet, hogy a többiek motorcsónakkal se tudják utolérni őket. Ahhoz is egy igazi hím kellett, hogy a győzelem után bele tudja ordítani a mikrofonba, hogy: „EZ AZ LÁNYOK, EZ FÉRFIMUNKA VOLT”

 

Kovács Márk 

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/VGstockstudio