Íme, a tíz jel, amely félreérthetetlenül és egyértelműen arra utal, hogy te bizony: macskás vagy.

1.) Ilyen üzeneteket kapsz a kollégáidtól: 

2.) Macskaszőr. Macskaszőr MINDENHOL

Nem tudod már, hogy hol végződik a szőnyeg, és hol kezdődik a macskaszőr, hol van a ruhád és a macska határa, hogy te laksz-e egy nagy macskában... vagy a macska a házadban. Egészen nyugodt szívvel akár rá is írhatnád a ruhacímkéidre, hogy „98% macskaszőr”. Ha a porszívó mellett alapvető és nélkülözhetetlen háztartási eszközöddé vált a szösztelenítő henger, akkor te egy hamisítatlan macskás vagy.

3.) Hangokat hallasz

Recsegés, ropogás, kaparás, prüntyögés, halk elfojtott miaúk az éj leple alatt – a hang forrását viszont sosem találod. Ha ezt tapasztalnád, nyiss ki egy tonhalkonzervet, és pillanatok alatt előkerül a tettes. 

3.) Cat lady ILLUMINATI

A lakásodban megjelennek a furábbnál furább kegytárgyak. A ruháidon pedig a még furább kiegészítők. Ha ezeket tapasztalod magadon, akkor tudd, hogy egy titkos társaság részese vagy, akik a világot irányítják.

(wmn.hu/Szőcs Lilla)

(wmn.hu/Szőcs Lilla)

4.) Többet olvasol, többet művelődsz

…és egyre több természetfilmet nézel. Oké, azok közül is leginkább a doku-realityket falod, amelyekben egy szakértő megneveli az extrém módon rossz háziállatokat. Ami a kutyásoknak Cesar Millan, a gyerekeseknek pedig Jo Frost, a.k.a. Supernanny, az nekünk: Jackson Galaxy. 

(forrás: giphy.com)

5.) Karmolások. Karmolások MINDENHOL  

A kanapén, a kezeden, a kedvenc bútoraidon... szóval, ha mindenfelé karmolásnyomokat találsz, akkor a lakótársad nagy eséllyel egy valamiféle bolyhos tappancsú nyávogógép. Ha pedig kifejezetten csak az új és kedvenc tárgyaidon tapasztalsz karmolásnyomokat, na, akkor tuti, hogy beköltözött hozzád egy macska.

6.) A lakás különböző pontjain találod meg a lakás különböző részeit

Amíg te éjszaka alszol, ő a világ leigázására alkalmas szuperfegyvert építi... dörzsi szivacsból, lefolyószűrőből és a hajgumijaidból. 

(forrás: giphy.com)

7.) Tele van a hűtő, de te mégis éhen maradsz

Édesvízi halválogatás, kacsa paté, pisztráng, tonhal, vadhús és marha. Ha neked is megindult a nyálelválasztásod ezekre a szavakra gyanús, hogy lakik veled egy macska is a házban... vagy egy gourmand családtag.

(forrás: giphy.com)

8.) Időben érsz be munkába

Nem kell többé ébresztőóra, mert szó szerint kipofoznak az ágyból. A mélyalvást figyelő és lekövető szuperapplikációknak is kuka. Helyette a igazán környezet- és emberbaráti módon kelsz minden reggel. Valahogy így:

(forrás: giphy.com)

9.) Nincs is gyereked, apád mégis megkérdezi, hogy van a kis unokája...

wtf (forrás: giphy.com)

10.) És a legárulkodóbb jel…

... hogy ezt a kilenc jelet itt fönt mind-mind tapasztalod, de soha nem látod a „nagy testvért”. Kivéve akkor, ha véletlenül hazamész napközben. Mert olyankor viszont ez a látvány fogad: 

Úristen, egy macska!

(wmn.hu/Szőcs Lilla)

Szőcs Lilla

Fotók: a szerző sajátja