1. Plüssbigyaszok mindenütt

Akárcsak a kisgyerekes családoknál, a te lakásod is tele van kis labdákkal, plüss állatkákkal. Ha felemelnéd a kanapét, valószínűleg egy fél tucat csörgős műanyag labdát találnál alatta, félig elrágcsált marhabőr csíkokkal tarkítva. Az is gyakran előfordul, hogy miközben boldogan lehuppansz a fotelbe, beleülsz egy sípolós csirkébe, tüskés rágókába vagy egy rafkósan elrejtett csontba.

2. Le vagy lepleződve

Az érzékenyebb garnitúrát, az ágyat, a kanapét, a füles fotelt és a babzsák puffot is színes plédek takarják le. Ha már elég régóta vagy kutyás, valószínűleg nem is emlékszel, milyen volt az eredeti színe a bútorok kárpitjának.

3. Hóba fagyva

A programjaid jelentős részét a kutyasétáltatás és kutyafuttatás köré szervezed függetlenül attól, hogy kint épp a mínuszok lejtenek dévaj táncot, az ónos eső következtében glatt jég az egész város... vagy amúgy inkább döglenél egy nagy kád forró vízben. Az éttermekből is igyekszel inkább a kutyabarát helyeket előnyben részesíteni. Ha mégis úgy adódna, hogy máshová mész, gondoskodsz róla, hogy a maradékot (főleg, ha az a szelet báránycombból származó fincsi velős csont) mindenképp becsomagolják.

4. Kényünk-kedvünk

A kamrában legalább annyi csomag jutalomfalat, kutyakeksz, ebrágcsi és blökifinomság található a kis kedvenc kedvét keresendő, mint ahány táblás csoki, zacskó keksz, gumicukor és csipsz – a kétlábú lakótársak számára.

5. Egy zacskó gumi

A táskádban, ami hajdanában még öngyújtókkal, és/vagy csomag óvszerekkel volt tele, most kakizacsik tekergőznek. Jó esetben még üresen. Ám valószínűleg az is előfordult már, hogy kuka híján véletlenül benne marad a retikülben egy teli zsák...

6. A legtöbb cipőd lapos talpú (és koszos)

Le sem tagadhatnád, mekkora és milyen magas a blöki. A cipőd felszínét csinos tappancsnyomok tarkítják, a gatyáidon (kabátjaidon, extrém esetben a válladon) pedig kutya-lelkes-felugrás-magasságig úgyszintén hejre kis mancsfoltok virítanak.

7. Nem vagy egyedül

Ha összefutsz a környéken más kutyásokkal, akkor biztos, hogy többesszámban köszönnek rád, úgy, hogy: „sziasztok”. Még akkor is, ha épp nincs veled a kutya.

8. Bundát növesztettél

Már fel sem tűnik, hogy a ruháidat szőr borítja. Kívül-belül. Vagy külön ruhatárat tartasz fenn a hivatalos éned, és a kutyázós otthoni személyiséged számára.

9. A legárulkodóbb jel

Van egy kutya a lakásodban, esetleg a kertben. Jézusom, eddig fel sem tűnt...? 

Fiala Borcsa

Képek: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT

A kiemelt kép a szerző tulajdonában van