Lássunk hat módszert, amely nemcsak elfogadhatóvá, hanem egyenesen überkúllá teszi a mackónadrágot:

1. Bundával

Egyszer utánam szaladt egy – a gyerekét bőszen rángató – asszony az utcán, és vehemensen rám támadt, hogy ugyan, mondjam már meg, ez a kabát állatból van-e? Mondtam neki, hogy természetesen egy ritka, eddig még soha nem látott állatfajt, a Jetit gyilkolták le a kedvemért. Ezzel összezavartam. Amúgy szerintem pofátlanul hosszú ülepű mackónacival kiváló viselet a másnapos téli reggelekre. 

Tipp: Ha nem tetszik, ne párosítsd össze ezt a két darabot, illetve külön se viseld, ha nem látsz benne olyat, ami kedvedre való lenne.

2. Garbóval

A kedvenc, új nacimra az van írva (csak nem tudjátok elolvasni, mert fogalmam sincs, hogyan működik az appomon a mirror effekt), hogy „No Boyfriend, No Problems", ez a kijelentés pedig a „No Women, No Cry" abszolút gendertudatos megfelelője. Meg nehogymá' csak a fiúknak legyen ilyen szlogenjük! A nacit nem mellesleg Fiala Borcsitól kaptam a szülinapomra, és a fekete betűk hasonló árnyalatú felsőrészt kívántak. Méghozzá garbós nyakút. Mert kurva jól néz ki (hopsz, egy csúnya szó).

Tipp: Ha nem áll jól a garbó, ne vedd fel!

3. Zakóval

Nem sportosan elegáns? Nem-e? Na ne már! Tessék, itten van a bizonyíték. Vegyétek, vigyétek. Egyébként pedig nyugodtan kérdezzétek meg Tommy Hilfigert is erről. Szerintem azt fogja mondani, hogy Szentesinek igaza van, méghozzá nagyon.

Tipp: Ha nincs otthon zakód, akkor valószínűleg nem vettél... vagy kinőtted és elajándékoztad.

4. Munkaruhával

Ha eljövök az irodából, és felveszem a második műszakot, akkor jön az igazi hajtás! Mert minden egyes nap be kell bizonyítanom, hogy hős vagyok, és igazi példát mutatok. Nézzétek, ez nem könnyű. Nagyon nem, ezért az ilyesmit nem lehet kényelmetlen öltözetben csinálni. Erre is megoldás a jó öreg mackógatya.

Tipp: Ha nem vagy szuperhős, vigyél véghez te is olyan dolgot, ami után hasznosnak érezheted magad. Például: etess meg egy kóbor állatot... vagy vigyél meleg kabátot egy hajléktalannak.

5. Bőrdzsekivel

Áhh, ez a kedvencem. Annyira imádom a bőrdzsekiket, hogy az nem igaz. Ígérem, készítek tavaszra egy frankó bőrjakós anyagot, mert ez az alapdarab soha többé nem fog hiányozni a ruhatáramból. És még joggerrel is jó.

Tipp: Ha nincs bőrdzsekid, akkor ne vedd fel így a mackónadrágodat.

6. Farmerkabáttal

A farmerkabit nem szeretem annyira, mint a bőrből készült párját, de azért mindenesetre tartok otthon belőle egy Beverly Hills 90210-es feelingre hajazó darabot. Mondjuk, évente maximum négyszer veszem fel, de biztos, ami tuti, legyen belőle otthon. Az életérzés pedig mackógatyát kíván. (Mi mást, hiszen erről szól ez az anyag.)

Tipp: Ha nem láttad még ezt a sorozatot, pótold gyorsan!

Jó kis kényelmes szombati bújcsikázást!

Szentesi

A képek a szerző tulajdonában vannak