1. Aki akkor is felveszi azt a ruhát, amit tervezett

Nincs étterem? Nincs szórakozóhely? Nincs nagy házibuli? Nincs hatalmas vacsora?
Kit érdekel? 
Akkor is felveszem a legszebb, legcsillogóbb ruhámat, hogy méltóságteljesen búcsúztathassam el az óesztendőt.

Na és legfőképpen:

nem fogom magam csak azért szarul érezni, mert egy hülye világjárvány keresztülhúzta a terveinket.

Ha már se utazni, se bulizni, se beülni nem lehet sehová, akkor legalább a szűk körben megejtett vacsorán hadd nézzek ki jól. Vagy a Zoom-partin, érted. A lényeg a glanc, és hogy akkor is rohadt jól kell kinézned, amikor épp összedől a világ.

És nem, egyáltalán nem ciki odahaza magas sarkúban klaffogni. Meg csak azért kivasalni a legszebb ruhádat, hogy kitipegj benne a nappaliba. 

2. Aki leginkább .aszik az egészre

Szilveszter? Te normális vagy? Hagyjál már békén!
Ezer százalék, hogy sehova nem megyek, és senki ne is nyissa rám az ajtót. Alig várom, hogy vége legyen ennek a mocsok évnek, bulizni biztos nem fogok – egy deci pezsgő nem megy le a torkomon, kiöltözni meg akkor öltöztem ki utoljára, amikor nagyon muszáj volt. 

2020-nál már csak egyvalamit rühellek jobban: a szilveszteri bulikat.

Úgyhogy engem ne nyaggassál a hülye stílustanácsaiddal, hanem engedd meg, hogy felvegyem a kitérdelt melegítőmet, a fejembe húzzam a kapucnit, és viszlát!

Jól elleszek a kanapén egy nagy tál lencsével, te meg szépen menjél, és bulikázzál!

3. Aki legszívesebben jól elpüfölné 2020-at, és az új évtől sem remél sokat

Mindenki 2021-et várja, de mi van, ha 2020 S jön?
Haha, jó vicc, mi?
Hát, amúgy nem.

Én se vagyok egy nagy összeesküvéselmélet-hívő, de túl sok reményem azért nincsen. (Neked se legyen!)

Legszívesebben elnáspángolnám ezt a rettenetes időszakot, aztán fognám, felravataloznám, és eltemetném.

Közben pedig talpig bőrben készülnék a még rosszabbra, mert sok jóra nem számítok, és egyébként is szeretek a realitások talaján maradni. 

Na megyek, kommentelgetek egy kicsit a Facebookon azoknak, akik megpróbálják még jól érezni magukat. Mert nehogy már, helló, épp összedől a világ, te meg itt rohansz bele a dekadenciába? Az élet nem egy nagy Gatsby-parti, ébredj már fel!

4. Aki áthempergi magát a szerelmével együtt 2021-be

Ez a legjobb verzió, mert ide ruha sem kell. Vagyis… nem sok. 

Nem kérdés, az nyert, aki az idén megtalálta az élete párját, mert azt egyrészt pont nem érdekli, hogy odakint épp reng a föld és zúg az ég, és amúgy se menne szilveszterkor sehová, hiszen a legjobb bulik ilyenkor az ágyban vannak. 

Stílustanácsom erre a napra: egy gyűrött pizsama vagy egy vasalatlan selyemköntös, alatta szexi kisbugyi, és ennyi. 

Egy üveg pezsgő az ágyban, éjfélkor durrantás, koccintás, jó kívánságok, és kis kifli, nagy kifliben átalukálni magad egy kellemesebb évbe, ahol már nem lesz annyira fájdalmas érzékelni a külvilágot. 

Igazán fontos stílustanács tehát nem kell hozzá, csak egy igazi szerelem. Könnyebb dolgod nem is lehetne! (Mondjuk, annál tényleg könnyebb, mint kiválasztani egy bőröndre való ruhát egy luxusszigetre pandémia idején.)

5. Aki magánrepcsivel Maldívra utazik, és a legnagyobbat akarja villantani

Mit nekem lezárt országhatárok, kijárási tilalom, és gazdasági világválság! Teszek rá magasról, amikor az új pasim azt mondta, magánrepülővel utazunk Maldívra!

Ott pedig nagyot kell villantani, úgyhogy elviszem magammal a legszebb, egyedi tervezésű ruhámat, amit egymillió kristályból varrtak össze. Jön velünk egy szolga, aki egész este csak a lehulló darabokat fogja utánam szedegetni (kicsit olyan lesz, mint a Jancsi és Juliska luxusváltozata, vasorrú bába nélkül, annál nagyobb gömböccel). Na pá! Megyek, mert a champagne felmelegszik – mondjuk, mindegy is, a pasim majd rendel másikat.

Egy üveg champagne nem champagne, kérjünk rögtön hármat! Adieu!

Szóval erről az évről ennyit, és erre a felemás szilveszterre is csak ennyi futotta. 

Írd meg Facebook-kommentben, hogy szerinted melyik verzióban töltöttem a szilveszterem, és azt is, hogy melyik vagy te. (De ha az ötös, akkor inkább hallgass el mindörökre. Haha.)

Szentesi Éva

A képek a szerző tulajdonában vannak