-

Nagyon fontos előszó:

Kedves DTK, hidd el, ezt a cikket nem érdemes elolvasnod! Csupa uncsi témáról írtunk, ami téged egész biztosan nem érdekel. Tudod, A bodobácsok emésztőrendszere, Az adóbevallás 678 fontos alaplépése meg A XIX. századi fotográfia kémiai háttere, ilyesmik... Találsz te ennél sokkal izgibb kontentet a neten. Viszlát!)

Elment? Na, jó! Szóval...

Azért, hogy teljesen őszinték legyünk, nekünk ezen a héten könnyű dolgunk van, a főszerki ugyanis vakáció címszóval házon kívül csapatja a családjával. De hamarosan vissza fog térni közénk, mi pedig már annyira belejöttünk a laza semmittevésbe, hogy ezen a jövőben sem szeretnénk változtatni. Ezért kénytelenek voltuk kidolgozni néhány bombabiztos módszert arra, hogyan ússzuk meg a taposómalmot úgy, hogy az buzgó robotolásnak tűnjön. És mivel ma van a lustaság napja, mi pedig jó fejek vagyunk, eláruljuk neked is:

1. Brainstormingnak álcázott napfürdőzés

Nagyon fontos dolgokban kell rettenetesen fontos döntéseket hoznunk. Nem kapkodhatjuk el, hiszen annak katasztrofális következményei lennének! Viszont ezeknek a kardinális kérdéseknek a megtárgyalását a legokosabb, ha az erkélyen végezzük, hogy az irodai gályarabságban penészessé zöldült fejünknek megadjuk a kellő mennyiségű D-vitamint. Szigorúan egészségügyi szempontból!

napozos copy

2. Zugzabálás a laptop mögött

Szögezzük le: minden főnök szíve repes attól, ha a beosztottak szépen kushadnak a számítógépeik mögött. Ilyenkor ugyanis azt hiszik, azok szorgalmasan verik a klaviatúrát. Úgyhogy a legjobban teszed, ha egy nagy tál kaját rejtesz el magad elé, így fél kézzel burkolhatsz, a másik kezeddel pedig a hanghatás kedvéért üss be néhány random betűsort!

2

3. Vécézésnek maszkírozott lapszemlézés

Ha a szükség hív, muszáj menni! És ha nem hív, akkor is. Ez esetben vigyél magaddal valami klassz kis olvasmányt... és pihengess, amíg csak a kedved tartja!

3

4. Anyaggyűjtés címen előadott nyálcsorgatás

Amíg a laptop mögött ülsz, senkinek egy panaszszava nem lehet! Hiszen a vak is láthatja, épp buzgón dolgozol. Te meg azt láthatod, amit csak szeretnél, esetünkben az olimpiai formaöltözékek formavetkőzések krémjét.

evi

5. Sunyiszunyi a kanapén

Előfordul, hogy a kemény irodaszékek miatt megfájdul az ember háta. Ilyenkor jobban teszi, ha kicsit kinyújtóztatja – a balesetek és a lumbágó elkerülése miatt. Hiszen csak nem akarsz ezek miatt kiesni hosszú-hosszú hetekre a munkából, te lustaság?! Egy kis jógázás ebéd után felpezsdíti a vérkeringést. A laptopot természetesen a „hanyatt vágódott kutya"-pozícióban is használhatod (a durmoló ábrázatod eltakarására).

kutya

Fiala Borcsa és Szentesi Éva