Nehéz szavakat találni arra, amit a Viasat tolt a nép arcába hétfő este Feleségek luxuskivitelben címmel. A vásárolt sztori alapja: hat nő, akik feleségek lesznek, vannak... vagy voltak, és mindannyian gazdagságban élnek. Mondjuk, a gazdagság relatív, nemzetközi viszonylatban látszólag csak Csősz Boglárka (hivatalosan színésznő, exmodell, üzletasszony), aki Burak Talu török üzletemberrel kötötte össze az életét, és egy 300(!) fával, húsz fős személyzettel körülvett, 1400 négyzetméteres villában éldegél. 

A többi szereplő: Köllő Babett, 38 éves színésznő, aki ugyan még nem futott be, de hervadó bájait mindenáron próbálja konzerválni, Farkas Rita, 48, aki nyolc éve elvált, és láthatóan szereti, ha a botox torzítja el a vonásait, egyébként pedig van egy étterme, ahol délben is sor áll, Rubint Réka (39), a családjának él – már amikor nem a cégében robotol, mint üzletasszony, Vasvári Vivien (26), akiről sajnos nem derült ki túl sok, csak annyi, hogy utálja a lilát, szépen fehérítettek a fogai, és a csávója, elnézést: vőlegénye neve szerinte Fecso, a többiek szerint Fecó, szóval lehet, hogy csak raccsol, mert az az arisztokráciának is bejött, illetve Smaltig Dalma, aki gyerekcuccokat tervez, és szeret szülés után házasodni. 

VIP-bulika, VIP-lányoknak

A műsor első részében bemutatták a hölgyeket, és szőrmentén azokat a férfiakat, akik életük részét képezik. Kiderült, mekkora a luxuskecó (vagy lakótelepi lakás), hány medence van a nyaralóban, és miért menő Maseratit vezetni.

Természetesen a Viasat nem hülye, így már a bevezetőben azt vágta össze, hogy köpködnek egymásra a BFF-ek, és a reklám utánra jött a DRÁMA, nagybetűvel.

A történet szerint ugyanis külföldön kérte meg „igazán nem papucs, erre van szüksége” Vivien kezét Fecsó/Fecó, ezért meglepetéspartit szervezett, ám a lány behisztizett, mondván: ő strandruhában (ami egyébként egy kék maxi farmerruha és egy platform szandál) érkezett, és nem megy vörös szőnyeges helyre így. Szerencsére a very best friendjei gondoltak rá, ezért vittek neki egy ruckót, amitől viszont úgy kiborult, hogy hazazavarta a leendő urát valami rendes göncért. A jelenetben természetesen a barátnők szörnyülködtek, megjegyzéseket tettek, és azt elemezték, hogy ők aztán biztos nem bánnának így a férjükkel. Természetesen.

Vivien mint Barbi
Ő itt Vivien, aki régen embernek nézett ki, de mára Barbi lett

Mondjuk, Köllő a negyedik percben közli, hogy baromira nem ilyen férjet képzelt el magának. Jellemzése szerint András öreg és kopasz. Ja, és ingatlanfejlesztő (Babett megjegyzése: „bármit is jelentsen ez”), és biztosan jól is keres, mert képes volt anyunak a kezébe nyomni 2000-3000 euró közti összeget, hogy ugyan, vegyen már magának egy pomerániai törpespiccet. Vagy: az is elképzelhető, hogy a vidéki színházak végre rendesen megfizetik a művészeiket. Mindenesetre sikerült Andrást egy szerencsétlen baromnak ábrázolni, akinek a tevékenysége nagyjából kimerül abban, hogy eldöntheti, kér-e kávét, és még a bébiszitter is leoltja. 

Ha ez nem lenne elég erőteljes kezdés, azt is megtudjuk: Köllő művésznő annyira elégedetlen a fenekével, hogy Zürichbe utazna egy fenékimplantátum-műtétre, ám dráma van, hisztis Vivi partiját sem hagyná ki, ráadásul a műtét után hat hétig csak hason lehet feküdni. Hogy 0-24-ben, vagy csak az éjszakai órákban, az sajnos nem derült ki, de mindegy is, mert törökférjemvanBogival megbeszélték, hogy nyáron hülyeség is egy ilyen operáció. 

Amíg Bogit mutatják, amint épp az esti VIP-partyra készül, bevágják a teljesen felesleges elemet, Lakatos Márkot, hogy tanácsot adjon videóhívásban a luxusfeleségnek, milyen ruhát vegyen fel estére. Tökéletesen lényegtelen elem, nyilván így promózzák a – szerintem szintúgy – tökéletesen érdektelen műsorát, ami ugyanúgy a Viasaton fut. 

Lakatos Márk a lányokkal
Lakatos csak úgy benézett

Rubint Rékáról semmi izgi nem derül ki, mondjuk, nem csoda, ő is reggeltől estig posztolja az életét, viszont roppant ügyes, mert az őt bemutató etapba sikerült becsempésznie az összes szponzort, akiket úgyis naponta posztolgat. Szóval meg lehet nyugodni, Rékának továbbra is jár a repicipő meg a repiautó. 

Vele ellentétben Rita, aki 48, de 17 éves kora óta fodrászhoz jár hajat mosatni is, kesereg egy kicsit azon, hogy régen milyen gazdagságban éltek, ámde az exférj János elkövetett valamit a család ellen, és azóta csak azzal tud menőzni, hogy a legkisebb lánya – mert van neki négy – megelőzi lájkokban Réka lányát a Musicallyn. Hát, kérem, ez valódi siker, mi is büszkék vagyunk mindkét leányzóra. 

A műsor természetesen nagyon didaktikus, és pontosan kiszámítható, mikor jön a dráma, mikor a könnyek, és mikor lehet titokban anyázni a másik háta mögött, de azért egy kvázirealityt gyártani nem olyan bonya, főleg, ha megfelelő alanyok vannak hozzá. 

Ami viszont kérdés, hogy miért luxusfeleségek, amikor köztük többen nem azok, illetve mitől luxusok, amikor néhányan láthatóan baromira nem élnek luxusban, kivéve, ha egy lakótelep, újkori nevén lakóparki kecó luxusnak számít. 

Két majdnem luxusnő
Bal oldalon egy új fenékre váró nő, a jobb oldalon egy gazdag feleség

De összefoglalom, mit tanultam ebből a csodás 54 percből, te is alkalmazhatod, ha luxuskivitelű nőci akarsz lenni:

– Mindenképp egy ingatlanokkal foglalkozó pasira csapj le! Vagy Schobert Norbira.
– Csináltasd meg a fogaidat!
– Kizárólag márkás, vagy annak nézhető tűsarkúban járj!
– Bármi van, hisztizz!
– Legyen teljesen jellegtelen hosszú hajad, amit hetente kétszer besüt a fodrász.
– Addig picsogj, amíg legalább egy középkategóriás autót nem tudsz kibumlizni magadnak.
– Ne feledd, gyémántok (nem, nem Swarovski, és nem cirkon) nélkül senki vagy. Igazán senki.
– Gyűjts magad köré kvázibarikat, akiket kibeszélsz a hátuk mögött.
– Eddz kibontott hajjal, és egy szál melltartóban, akárhány éves is vagy!
– Ha egyszerű keresztnevet adtak neked a szüleid, azonnal nevezd át magad!
– Mindenképp vegyél valamilyen drága, ronda vagy különleges jószágot, és mutogasd mindenhol!

Aztán, ha nem jön össze, még mindig lesz mit eladni a Sznob-raktáron. 

Fotók: Viasat 

Zimre Zsuzsa