-

 Egy Reddit-felhasználó tette közzé azt a szerződést, amelyben igyekszik körültekintően és aprólékosan tisztázni azokat a feltételeket, melyekkel hajlandó a négy csemetéje mellé még egy kutyát is befogadni az otthonába. A szerződést pedig aláíratta az ebre ácsingozó purdékkal.

Ha még nincs kutyád, de van már gyereked, akkor szerintem érdemes ezt jól eltenni valami biztos helyre, későbbi felhasználás esetére (fordítás a kép alatt):

dog

„Lehet kutyánk, amennyiben mindenki beleegyezik a következő feltételekbe:

1. Apunak soha nem kell összeszednie a kutyakakit. Soha. A kutyakakit legalább hetente háromszor a gyerekeknek kell összeszedniük apu legnagyobb megelégedésére.

2. A kutya csakis az oldalsó kertben kakálhat (Barbaráék kerítése mellett). Minden családtag egyetért abban, hogy a kutyakaki nem tolerálható sem az elülső, sem a hátulsó kertben.

3. A kutya kicsi legyen. A cél 4 és fél kiló 7 kiló.

4. A kutya nem hullathatja a szőrét. Egyáltalán.

5. A kutya nem nyáladzik, és nem folyatja az orrát. Minden szerződő fél egyetért abban, hogy az ilyen kutyák visszataszítóak.

6. A kutya nem kapirgálja a padlót! Aput nem érdekli, ez hogyan lesz kivitelezve – rövidre vágott karmokkal, cipővel, sebészeti úton eltávolított mancsokkal, stb... Minden szerződő fél egyetért abban, hogy a kutya nem kaparhatja a padlót.

7. Apunak soha nem kell a kutyát megfürdetnie. Mindemellett, ha apu úgy érzi, hogy a kutya büdös, akkor a kutyát  24 órán belül meg kell fürösztenie valamelyik gyereknek.

8. Ha a kutya bármiféle rendetlenséget okoz a házban, és a modern tisztítószerek eredménytelennek bizonyulnak, akkor káros vegyszereket is be lehet vetni annak érdekében, hogy eltüntessük a foltokat és a szagokat.

9. Apunak korlátlan vétójoga van a kutya nevét illetően.

10. A kutya nem kaphat bio, ínyenc vagy speciális kutyatápot. Minden fél egyetért abban, hogy a jó öreg kutyatáp is remekül megfelel erre a célra.

11. A kutyára soha nem utalunk úgy, mintha testvér vagy gyerek lenne. A szerződő felek minden tagja egyetért abban, hogy a kutya az kutya.

12. A kutya nem szerepelhet névvel a családi karácsonyi üdvözlőlapon. Ha pedig a kutya mégis szerepelne a családi üdvözlőlap fotóján, az csupán a véletlen műve. Azaz a kutya nem lehet a fénykép főszereplője.

13. A gyerekek megígérik, hogy nem fognak kiszeretni a kutyából, és nem is fognak ráunni. Mindenki egyetért abban, hogy a kutya egész életében kizárólag a gyerekek felelőssége.

A fenti pontokat elfogadja és egyetért vele:

Amy, Jessica, Casey és Samantha"

A szerződés bevált, a posztolás után két héttel apu friss hírekkel jelentkezett az oldalon: egy menhelyről örökbe fogadtak egy hároméves hófehér, bolyhos kiskutyát, aki szobatiszta, hét kilót nyom, és nem hullajtja a szőrét. „A Kershaw nevet kapta (nem kellett élnem a vétójogommal)... Mindenki (apuval egyetemben) imádja a kutyát, aki egy csodálatos kiegészítése (habár nem tagja) lett a családunknak.”

Azért én – a személyes tapasztalataim alapján – már nagyon várom a következő bejegyzést, amiből egész biztosan ki fog derülni, hogyan csavarta aput a mancsa köré a kis bolyhos négylábú.

Forrás: Reddit

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Mary Rice