(Hirdetés)

1. Menj olyankor, amikor nincs ott senki!

Egyszerű, mint a pofon. Menj nyitásra, amikor még nem lepte el a tömeg a strandot, vagy menj olyankor, amikor rossz az idő, na akkor hótziher, hogy nincsenek. Se ugrabugráló gyerekek, se úszómedencét elfoglaló felnőttek nem fogják zavarni a reggeli órákban a békés pihenésed, és a törülközőt is nyugodtan a pléden hagyhatod, mert a kutya se fog bámulni. Kedves szemérmes, nincs szebb látvány egy zavartalan, feszített víztükörnél és egy kihalt medencepartnál, ugye?

2. Vegyél olyan ruhát magadra, ami mindent eltakar!

Mi sem egyszerűbb. Az ápol és eltakar elv a legüdítőbb dolog, amit kihasználhatsz szemérmetes mivoltod mentsváraként. 11 körül azért már gyűlnek a tömegek a víz körül, így muszáj menedéket keresned egy igazi, üde nyári színű (mint amilyen a képen is látható) lepel óvó takarásában. A látszat ellenére mégcsak meleged se lesz benne, mert a könnyű szellő a laza anyagon keresztül fogja cirógatni a tested.

3. Maradj végig a medencében, és csak a fejedet dugd ki!

Ez tényleg klassz, hiszen mindamellett, hogy semmi nem fog belőled kilátszani, még hűsítheted is magad a tökéletesre hűtött medencében. Egy kis hajbevizezés, egy kis elmerülés, és máris nem kapsz hőgutát, de a kocsányon lógó szemek se fognak vizslatni minduntalan.

4. Bújj el egy fa mögé!

Mondjuk ne így:

Fontos szabály, hogy a fa legyen nagyobb nálad.

Hanem így:

Ha megfogadod a tanácsomat, holnaptól a strandon a legjobb barátod a tuja lesz.

5. Végső megoldás: tekerj magadra egy törölközőt, ülj ki a büfébe, kérj egy sört, és szarj az egészre!

Ez az aduász, a legjobban működő, legkreatívabb ötletem, ami valaha kipattant az okos fejemből. Mit törődsz azzal, hogy hányan vannak, és kik látnak, mikor ott van a büfében a jéghideg sör, lehet jófajta fokhagymás-sajtos-tejfölös lángost is kapni, kényelmesen helyet foglalhatsz egy cuppogós műanyag székben, a derekadra csavart törülköző pedig a legjobb karcsúsító, amit valaha megálmodtak. Se hasassal placcsanó neveletlen gyerekek, se ácsingozó kutyaszemek nem követnek ide.

Kellemes szünidőt, nyugodalmas vakációzást, és zökkenőmentes kikapcsolódást kíván minden kedves olvasónak,

Szentesi Éva

A képek a szerző tulajdonában vannak.