(Hirdetés)

Szentesi Éva

Fogmosás közben legtöbbször pisilek. Persze csak akkor, ha nem a kádban, tusolás közben mosom a fogam. Mert a kádba, ugye nem pisilünk... Ezt nagyon jól megtanították nekem kiskoromban, amikor mindig azzal tartottam terrorban a húgomat, hogy belepisilek a kádba, ha nem adja ide az áhított játékot. Vagy fürdőcskézni is szoktam fogmosás közben, mert így több idő jut a fogaimra. Ha az irodában vagyok, akkor viszont csupán ezért külön nem ülök bele a kádba. Csak simán állok a tükör előtt... és sikálom a mosolyom. (Igen, ez egy kicsit túl sok infó... mi kérünk elnézést – a szerk.)

Kalapos Éva Veronika

Ha van velem valaki a fürdőszobában, akkor természetesen valamit magyarázok – amiben abszolút nem akadályoz meg a számból kilógó fogkefe. Ha viszont egyedül vagyok otthon, akkor néha számolom az előre-hátra-körbemosásokat, mint gyerekkoromban. Sok éve egyszer annyira elbambultam, hogy teljes súlyommal rátámaszkodtam a mosdókagylóra, még a lábamat is felemeltem a földről, és így sikerült kiszakítanom szegény kagylót a helyéből. A család azóta se érti, hogyan tudtam ekkora kárt okozni egy szimpla fogmosással...

Kárpáti Judit

Rendszerint fél lábon állok. Mivel fogszabályozóm van, minden evés után fogat kell mosnom. És mivel minden evésnek számít, ami nem víz, képzelheted, hányszor mosok fogat egy nap. Néha eltévesztem, előzőleg melyik lábamon is álltam, de nagyjából fele-fele arányban sikerül edzenem.

Fiala Borcsa

Reggel és este zuhanyzás közben szoktam fogat mosni. Gondolom, így már nem is kérdés, mit csinálok közben. Nyilván zubogtatom magamra hosszú percekig a forró vizet, miközben az élet értelmén (kaja), és a napi fontos programjaimon (reggeli, ebéd és vacsora) tűnődöm.

Gyurkó Szilvi

Általában seggre gyúrok, és 30 guggolás, oldalterpesz, garud ászana történik a reggeli fogmosás közben. Kivéve, ha valami határidő van, és az éjszaka elküldött e-mailekre adott hajnali válaszokat nézem a telefonomon. Az esti fogmosásnál már általában csak bambulok magam elé... és nem gondolok semmire. Kivéve: ó, végre! Alvás.

Ujvári Bea

Teszek-veszek, pakolok. Szennyest válogatok, megmentem a túlélőket a kádban (lásd: illusztráció). Előfordul, hogy ehhez már mindkét kezemre szükség van. Nem is bírom sokáig, mert elkezd csípni a fogkrém és köpni kell. Ha már eltávolodtam a csaptól, akkor sprintelek vissza. Egy fogmosás=egy rendcsinálás a fürdőben.

Túlélték a fürdést...

Pásztory Dóri

A telefonomat nyomkodom, ami elég hülyén néz ki, mert a kisebb kezemmel kell megoldani, hisz a másikban ott vibrál a fogkefe. Ha gigarohanás van, akkor néha zuhanyzás közben mosok fogat, és van, hogy Barnabás fogát is mosom közben. Ünnepnapokon (azaz a bölcsis napokon) szimplán bámulom magam a tükörben és feltérképezem a kinyomásra váró ragyákat a fejemen. Ezekhez persze egyáltalán nem nyúlok, nehogy a kozmetikus anyukám letörje a maradék kis kezecskémet is. Mert akkor mivel nyomkodnám a telefonomat fogmosás közben?!

D. Tóth Kriszta

Összeszedem a szennyest, berakok egy mosást. Vagy kiteregetek, mikor hogy. De volt már, hogy a mosogatógépet pakoltam ki félkézzel. Vagy elolvasom az e-mailjeimet. És egyet-kettőt meg is válaszolok belőlük. De szigorúan bal kézzel. Fogat mosni ugyanis nem tudok ballal. Az csak jobbal megy. UPDATE: most olvastam végig a többiek válaszait. Úristen, de unalmas vagyok...

Csiszér Goti

Én fogmosás közben fogat mosok. És nézegetem a fogaimat a tükörben, hogy kellőképpen csillognak-e már.

Kormos Anett

Nálam a fogmosás szigorúan magánügy. Vagyis nem beszélek közben senkivel, nem mutatkozom sehol, és nem is nézem jó szemmel, ha valaki előttem mossa a fogát. Mindez nem azért van, mert ilyenkor kiveszem a fogaimat a számból, hanem, mert fogmosás-prűd vagyok. És ha már itt tartunk, hajmosás-prűd is. Úgyhogy én ilyenkor kimosom a mosdót, és lekaparom azt a fogkrémet, ami mások után maradt a mosdó falán.

Prónay-Zakar Gina

Fogmosás közben még (vagy már) nem vagyok magamnál. Úgyhogy leginkább én is csak fogat mosok. Azóta tudok ilyen Zen-mester lenni, amióta elektromos fogkefét használok. Előtte engem is annyira untatott az egész, hogy minden más reggeli tevékenységet ezzel egyidejűleg akartam elvégezni. De most már ilyen megvilágosodott kütyümániásként ez is remekül megy. Amúgy a nagynéném mesélte, hogy egyszer vonathoz rohant, ennek megfelelően már felöltözve, kapkodva mosott fogat, és dobta vissza a helyére a fogkefét a polcra. Pont elérte a vonatot. Felugrott, és miután kifújta magát, szétnézett. Feltűnt neki, hogy sokan merednek rá. Óvatosan megnézte az ablakban a tükörképét, és akkor vette észre, hogy a kalapjából hetykén kimered a fogkeféje...

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/B-D-S Piotr Marcinski