-

Van, aki a karácsonyt várja nagyon, és van, aki a szülinapjához vágja a centit. Kinek a házassági évforduló a kedvenc napja az évben, kinek pedig a szilveszter, amikor végre szabad pezsgőt inni a vodkaszódára, és tüdőtágulásig trombitálni az erkélyről. Akad, aki az anyák napjától zsong be teljesen, de olyan is, akinek a Valentin-nap a mindent vivő ünnepnap.

Bevallom őszintén, számomra a leghőbben szeretett, főkedvenc überliebling nem más, mint a Halloween, azaz október 31. Komolyan mondom, ha nem lenne ez a pompás móka, ki kéne találni!

Ez az a szuperság, ami egyesíti azt a három dolgot, amiért úgy érzem, érdemes volt megszületnem: az evést és ivást, a barátaimmal való bulikázást és az ordas nagy hülyéskedést.

Olyan izgatott vagyok ettől, hogy már augusztus elején bősz szervezkedésbe kezdek, kiküldöm az összes hasonlóképpen buggyant barátomnak az e-maileket, nehogy véletlenül rászervezzenek mást A Nagy Napra. Szeptemberben egyre csak a jelmezeken töröm a fejem, minek öltözzek idén: Halott Menyasszonynak, Halálfaló Zombinak, Vérszomjas Vámpírnőnek, vagy esetleg Undorító Patkánynak? Olyan izgi! Október közepétől végre nekiállhatok végigjárni a hipereket, hogy ijesztőbbnél rémületesebb dekorációkat és alapanyagokat szerezzek be. A Halloween előtti napok pedig mi másról is szólhatnának, mint a főzőcskézésről, amikor undorítóbbnál ínycsiklandóbb finomságokat, rettenetesen ellenállhatatlan rágcsákat, és rémesen gyönyörűséges desszerteket kreálok.

A kellőképpen hibbant barátokról és a csúcsra járatott idétlenkedésről nektek kell gondoskodni, de hogy megkönnyítsem a Halloweenre való ráhangolódást, kedvcsinálónak megmutatom, mi szokott kisülni az én boszorkánykonyhámból:

rémmuffin

Haláli muffin

Ahány ház, annyi jól bevált muffin recept. Én rendszerint így: 20 dkg vajat habosra keverek 15 dkg cukorral, csipet sóval, majd durr, belecsapok 3 tojást, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, meg egy citrom kifacsart levét (mert így máris egészségesen gyümölcsös lesz...), összekutyulom, aztán muffin fomába kanalazom, 20 perc sütés, helló! Idáig nem egy szuperizgi történet, na, de most jön a rémesen kreatív szakasz! Amíg sül a cucc, 20 dkg porcukrot összekeverek annyi narancslével, hogy sűrű, de kenhető állagú massza legyen, majd jön a lényeg: az ételszínezék! Tudom-tudom, csupa E, milyen felelőtlen szülő már az ilyen... de őszintén, ki tudna ellenállni ezeknek a fekete és narancssárga pókos csodáknak? A festéket én innen szoktam venni, mert itt lehet zseléalapúakat is kapni mindenféle színben, úgyhogy nem folyik szét a végén az egész hóbelevanc. A még meleg sütikre rámaszatolom a cukormázat, szabadon engedve a bennem élő kreatív vadállatot.

boszorkanyujjak

Boszorkányujjak

Nem olyan bonyolult, mint amilyen fenségesen undorító, és végre az összes kiskölök szülői engedéllyel rághatja a körmöt. A recept a NoSaltyról.

mousse

Temető mousse

Ez a desszert egy igazi bulikaméleon – a húgom esküvőjére is ilyet csináltam, csak sírkő helyett értelemszerűen apró marcipánvirágokkal. Állati dekoratív, viszont olyan piszlicsáré elkészíteni, hogy szinte szégyellem magam érte. 3O dkg cukrot, 6 evőkanál kukoricakeményítőt, 3 evőkanál kakaóport, egy csipet sót beleszitálok a lábosba, összekeverem 1 bögre tejjel, majd amikor kábé egynemű lett az anyag, belekeverek még 1,5 bögre tejet és 2,5 bögre tejszínt, majd szép lassan forrásig melegítem. Ekkor belekeverek 300 gramm kockákra tört félédes csokit és 3 evőkanál vajat, amíg össze nem olvad az egész cumó. Kis pohárkákba porciózom, majd a tetejére darált kakaós kekszet szórok – ez utóbbi lesz a föld. Tálalásig mehet a hűtőbe (de legalább egy órára), és amíg ott szépen összeáll, fehér marcipánból cuki kis sírköveket készítek rájuk. Az előbb említett boltban lehet ehető tintás tollat is kapni, én azzal nyomattam a sírkőre a feliratokat.

macskahanyas

Macskahányás

Végy egy macskát, etesd meg... Na jó, igaziból nem. Viszont tényleg úgy néz ki, csak sokkal finomabb, ráadásul piszok hamar megvan! Kitekergetek egy csomag bolti leveles tésztát, rákenek egy üveg pesto-szószt (én a pirosat jobban szeretem, de zölddel jobban megfelel az ünnep fenséges rémségének), megszórom reszelt sajttal, éles késsel felvagdosom, és mehet a sütőbe pirulásig.

mummy

Virslimúmia

Azaz virsliroló leveles tésztával, a cuki szemecskék pedig borsból kerülnek rá. (Erre majd azért érdemes felhívni a vendégsereg figyelmét, mielőtt mohón ráharapnának...)

Mindenkinek rémesen jó bulizást kívánok, el ne feledjétek: addig élünk, amíg meg nem halunk! (Addig meg együk és igyuk meg, amit csak lehet!)