Előre hozott ünnepi „filmörömök” a barátokkal 

Mivel a karácsonyt alapvetően mindenki a családjával tölti, a barátokkal való közös ünneplést sokan előre hozzák. Ennek egyik remek módja lehet a mozizás. Egy igazán jó film kiránt a mindennapok szürkeségéből – ezt az élményt pedig jó megosztani másokkal. 

Ehhez ajánlok most egy remek, keserédes-szívszorító romantikus alkotást, ami napokig veled marad – úgy áraszt el, mint egy özönvízszerű hullám. Nemhiába zengenek róla ódákat a kritikusok…

A Rolling Stone szerint például ez „a legjobb film, amit idén csak láthatsz”. Teljesen érthető okokból fogalmazott így a kolléga, ritka ugyanis az olyan film, amitől a lélegzete is elakad az embernek, az „Előző életek” azonban épp ilyen.

Az elszalasztott lehetőségek, az életre szóló döntések, a mindent megváltoztató találkozások és az igaz szerelem filmje ez. Egy olyan gyerekkori barátság mementója, amelyet erősebb szállal kötöttek össze, mint a legtöbb fiatalon szövődő kapcsolatot. A kislány, Nora költözése azonban elsodorta őt barátja, Hae-sung mellől, akivel húsz évvel később, online bukkannak újra egymásra. A két fiatal teljesen máshol tart az életében: Nora addigra már sikeres írónő New Yorkban, komoly párkapcsolatban él, a fiú azonban csak sodródik az életében, és Szöulban lakik. Az interneten keresztül viszont elkezdenek újra szorosan kötődni egymáshoz: a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Amikor Hae-sung úgy dönt, meglátogatja a lányt Amerikában, mindkettejükben váratlan érzelmek lobbannak fel, amelyek arra késztetik őket, hogy végre szembenézzenek az egymás iránti valódi érzéseikkel.

A filmet a Mozinet Filmnapok alkalmából még hetekkel az országos bemutató előtt nézheti meg a közönség: december 14-én és 15-én többek közt Budapesten, Győrben, Szegeden, Nyíregyházán, Békéscsabán és Szentendrén vetítik, de ha most lecsúszol róla, ne csüggedj, január 11-től ugyanis országszerte megtekinthető lesz.

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Jelenet az Előző életek című filmből - Forrás: A24

Bővebb információkat ITT találsz róla. 

Az ëviköt téli csodáiért, WMN-es merch termékekért és más különleges dizájnerdarabokért irány a NOS

Buda egyik legszerethetőbb boltjában, a NOS-ban a legszebb ünnepi ajándékokkal örvendeztetik meg a dizájnerdarabok rajongóit.

Igazi kincsekre lehet itt, Katona Évánál, az ëviköt márka (és a NOS egyik) életre hívójánál bukkanni, akinek csodaszép és meleg kötött holmijai mellett, amik a tél elengedhetetlen kiegészítői, egyedi WMN-es merchtermékek és többek közt hazai dizájnertárgyak várnak gazdára. 

Például Klement Csaba elképesztő kerámiafigurái (Csepelyi kolléganőm nagy kedvencei – teljesen érthető módon),vagy Németh Franciska ékszerei is megtalálhatóak. De elismerésre méltó a printszekció is, amelyben Kovács Leheltől Stark Attiláig, Felső Borókától Ghyczy Diáig találhatóak alkotások. 

Emellett pedig egyedileg válogatott vintage-kincsek: nippek bögrék, tálak közül is válogathatsz. 

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Kép forrása: NOS

A NOS azonban több mint egyedi és izgalmas termékek gyűjtőhelye: egy igazi közösségi tér, ahol még remek kávét is kaphatsz. Így, ha a nagy vásárlásban elfáradnál, pihenj meg, és igyál egy jó feketét, mielőtt tovább indulnál – nem fogod megbánni.

Bővebb információkat ITT találsz az üzletről.

Támogass jó ügyet az idei ajándékokkal!

Mondjuk, adományozz a gyerekjogokért:

látogass el a Hintalovon Alapítvány online adományboltjába, rendelj sapkát, limitált kiadású Tomcsányi- vagy Kránicz Dorottya-pólót, különleges noteszt, a megvásárolt termékek összegével pedig támogasd az alapítványt, amelynek munkatársai elképesztően fontos munkát végeznek.

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Kép forrása: hintalovon.hu

A TASZ is az alapvető emberi jogokért, illetve azok megismertetéséért küzd. A civil jogvédő szervezet munkáját is támogathatod azzal, ha náluk vásárolsz a családtagjaidnak karácsonyi ajándékot: mondjuk, egy menő SZABAD pulcsit, pólót vagy sapkát.

A termálvíz testet-lelket kényeztet

Télen sem vagyok hajlandó lemondani a szabadtéri fürdőzésről, ennek pedig egy oka van: a meleg termálvízben ülve csodálni a téli tájat olyan élmény, amivel nem lehet betelni. Erre szerintem kevés jobb hely van a Demjéni Termáltó Fürdőnél, amit az első találkozás óta rajongásig szeretek, és ahová időről időre mindig visszajárunk.

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Kép forrása: Demjéni Termáltó Fürdő facebook oldala

A fürdő Budapesttől nagyjából egyórányi autóútra, hatalmas kültéri medencékkel – van köztük fedett is –, szaunával és meleg vizes sódombbal (ahonnan csodás a kilátás) várja a látogatókat.

A budapesti fürdőkhöz képest itt nincs kényelmetlen tömegnyomor, sorban állás, és elszállt árak sem: a felnőtt belépő hétvégén 3490, a hétvégi családi jegy pedig 12 500 forint. Karácsonyi meglepetésként pedig most a szeretteidet is megajándékozhatod egy egyszeri belépésre feljogosító ajándékutalvánnyal.

Bővebb információkat ITT és ITT találsz a helyről.

Ahol már maga az ajándékvásárlás is élmény – újra kinyitott a Projekt Showroom

Ha zsigerileg taszít a plázák neonfénye és a bennük lévő tömeg, és ha már az ajándékvásárlást is élménnyé szeretnéd varázsolni, akkor a Projekt Showroomban helyed, amely december 1. és 22. között tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit az egyedi ajándékra vadászók előtt.

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Kép forrása: Kövesdi Réka

A pop-up üzlet ezúttal egy jól ismert helyen, korábbi otthonában, a Paulay Ede utca 29. szám alatt vár a tőlük megszokott jó hangulatban – zenék között, elvarázsolt környezetben.

programajánló Mozinet Filmnapok NOS Projekt Showroom
Kép forrása: Kövesdi Réka

Itt a család minden tagjának szuper ajándékokra lelhetsz, hazai és nemzetközi márkák értékálló termékei között válogathatsz. Igazi különlegességek fognak szembe jönni veled idén is, legyen szó lakberendezési, gasztronómiai és szépségápolási ajándékokról, gyerekjátékokról, karácsonyi dekorációról, könyvekről és többek közt divatkiegészítőkről. Utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy WMN-es merchtermékeket is beszerezhetsz a Projekt Showroomban.

Idén minden eddiginél több válogatott termékkel várnak a háromhetes nyitvatartás alatt. Látogass el, és örvendeztesd meg a szeretteidet különleges ajándékokkal, magadat pedig egy tolongásmentes vásárlási élménnyel.

Bővebb információkat ITT találsz a Projekt Showroomról. 

Add ajándékba a főzés örömét – amiből egyébként az egész család profitál majd

Maki Stevenson séf szerint a legnagyobb bűn, amit a konyhában el lehet követni az, ha a tökéletességet hajszoljuk. Nőként pedig hatványozottan hajlamosak vagyunk erre – ezt még tavasszal mesélte nekem a vele készült interjúban, a beszélgetést követően pedig szerencsém volt részt venni egy főzőkurzusán is.

A vele való munka a konyhában kivételes élmény, a gasztronómia iránt érdeklődőknek pedig nem is lehetne jobb ajándékkal kedveskedni, mint egy utalvánnyal, ami beváltható a Makifood tanfolyamaira – például az újévi sushi workshopra, amit épp Maki séf tart.

Az ajándékutalványokat ITT találod.

Kiemelt képünk forrása: NOS; A24; Demjéni Termáltó Fürdő facebook oldala; Kövesdi Réka

Filákovity Radojka