WMN Life
WMN Life

„Manipulállak, mert szórakoztat” – Egyre többet tudunk a pszichopata nőkről

WMN Life – 2022.12.01. – MD

A pszichopátia tüneteit kezdetben férfi fogvatartottak körében kutatták, így előfordulhat, hogy a pszichopata nők nincsenek sokkal kevesebben, mint a férfiak, csak olyan tüneteik vannak, amelyekre eddig kevésbé figyeltünk oda.

Itthon is kipróbálták: van, ahol működik a négynapos munkahét

WMN Life – 2022.12.01. – DD

Négy munkanap alatt ugyanannyi feladatot, ugyanannyi pénzért – vajon működőképes lehet hosszú távon ez a gazdaságban? Egy magyar vállalatóriás kipróbálta. Nekik bejött. Nekünk pedig tanulságos.

Kurucz Adrienn: Szerintem lány

WMN Life – 2022.11.30. – KAd

„Vártam a lányt bizakodva, remélve, hogy felnövök a feladathoz, mire megérkezik. Nem sejtettem, hogy az úgy van: anyává leginkább tesznek, nem te gyúrod magad azzá. Ahogy a tej is pont annak a kisbabának jó, aki kapja, az anya kovácsa is pont az a gyerek, akit szül vagy aki kerül hozzá.”

Az önbizalom nem egyenlő a nagyképűséggel!

WMN Life – 2022.11.30. – SzAE,

Van, hogy egy interjú csak egy érdekes beszélgetésnek indul, aztán váratlanul felkavaró fordulatot vesz. Anna Eszter beszélgetése pszichológus édesanyjával pont így alakult.

Álmos az idő, csak pihenni nem hagy – Gyárfás Dorka egy napja

WMN Life – 2022.11.29. – GyD

Egy nap, ami mintha sosem akarna véget érni, és ha mégis, akkor kezdődik elölről…

„Hatalmas kincs ő nekünk”

WMN Life – 2022.11.28. – NP

Nelli szüleinek azt mondták, a lányuk egész életében vegetálni fog, ha életben marad egyáltalán. De a szülők nem adták fel. Angliáig mentek a segítségért.

Fordított kultúrsokk: így érzik magukat a külföldről hazaköltöző magyarok

WMN Life – 2022.11.28. – WMN

Kultúrsokk akkor is éri, érheti az embert, ha több év külföldi élet után tér vissza Magyarországra. Hogy élték meg ezt azok, akik Kanadából, Angliából, Svédországból vagy Norvégiából költöztek haza? Mi volt számukra a legmegrázóbb? És mi az, amiben változtak a külföldi élet során? Pszichológus vendégszerzőnk velük beszélgetett.

Szentesi Éva: Guacamole a meztelen testemen

WMN Life – 2022.11.27. – SzÉ

Az irónia egy olyan közlésmód, amit nem szabad szó szerint értenünk. (Forrás: Wikipédia)

< 1 2 3 4 5 6 7 >