WMN Life
WMN Life

A szülő, aki marad és a gyerek, aki megy – Közös napló a köldökzsinór két végéről

WMN Life – 2021.09.20. – RE

Nyúlik a köldökzsinór, hosszan, megfeszül egészen… Egy anyuka és a frissen külföldre költöző egyetemista lányának naplója. Első rész.

„Ki vagyok és merre tartok?” – Egy egész generáció toporog a kapu előtt, amin fél belépni

WMN Life – 2021.09.20. – FR

„Amikor az ember még csak álmodozik róla, milyen életet fog élni felnőttként, minden olyan egyértelműnek, magától értetődőnek tűnik: hogy – igény esetén – lesz házastársa, gyereke, jó munkahelye… A képletben ekkor még nem szerepelnek kételyek. Nincs benne, hogy amikor mindennek már a küszöbén vagy, amikor tényleg elkezdődik a felnőtt életed a maga összes kötelezettségével és felelősségével, az sok tekintetben iszonyatosan ijesztő tud lenni.” Szerzőnk, Filákovity Radojka és a kapunyitási pánik:

Hogyan szoktassuk le a gyereket a képernyőről egyszerűen? Íme, néhány bevált tipp!

WMN Life – 2021.09.20. – SzAE

Egy anyuka bevált tippjei, ha csökkentenétek a képernyőidőt.

A szüleinktől látott minta generációról generációra határozza meg a pénzhez való viszonyunkat is

WMN Life – 2021.09.19. – FR

Folyamatosan túlköltekezel, esetleg megszállottan spórolsz? Elképzelhető, hogy a pénzügyi döntéseid nem is a saját valódi szükségleteidet tükrözik, hanem az otthonról hozott mintát alkotod újra velük.

Társasjátékok egyszerű alapötlettel és zseniális csavarral

WMN Life – 2021.09.19. – HFB

Gyertek játszani! Kártyalapok kifordítva, bábu helyett irányok, dominó, amellyel birodalmat építesz… Nem baj, ha egy szót sem értesz belőle, elmagyarázzuk:

Szerelmes kamasz kontra aggódó szülő: nem csak gyönyörű lehet az első szerelem!

WMN Life – 2021.09.18. – DD

„Ahogy a felnőttek közötti kapcsolatok, úgy a tiniszerelmek sem tökéletesek. Az érzelmek pedig nemcsak a pozitív, hanem a negatív tartományban is szélsőségesek lehetnek.” Dián Dóri leszámol azzal a naiv elképzeléssel, miszerint az első szerelem feltétlenül csodálatos, és pszichológust kérdez arról, mit tegyen a szülő, ha boldogtalannak látja a gyermekét:

Én szedjem össze a mások mocskát!? – Takarítás kontra világmegváltás

WMN Life – 2021.09.18. – INK

„Nekünk még jutott egy utolsó darab papír, egy korty tej a kávéba, egy szelet kenyér. Nekünk jut ivóvíz, meleg szoba és hibrid autó. A többi nem a mi problémánk. Egy másik ember, egy másik ország, egy másik generáció problémája. Vagy mégsem? A sok-sok »másvalaki problémája« előbb-utóbb összeér…” Iliás-Nagy Katalin gondolatai a takarítási világnap kapcsán, olvasd el!

Nem értették meg egymást azok, akik elhagyták az országot, és azok, akik itt maradtak

WMN Life – 2021.09.17. – KL

A gazdag nagybácsi, aki levetett ruhákat küld haza Svédországból, és az itthon maradt szegény rokonok, akik sosem bocsájtották meg maguknak, hogy nem az lett belőlük, akinek készültek. Két élethazugság egymással szemben…

< 1 2 3 4 5 6 7 >