1. Szögmérővel

„Szerintem én idegesítem azzal, hogy a hálószobaajtónak pontosan 25 fokos szögben kell nyitva lennie éjszaka. Sem a 20, sem a 30 fokos nem jó nekem, egyszerűen idegesít. Ki kell szállnom az ágyból megigazítani.” (Éva)

2. A mizofón lakótárs

„Egy hangérzékennyel élek együtt, íme, a felsorolásom: reggel a müzlis tányér és a kanalam találkozása elviselhetetlen hangokat eredményez. Mióta elkezdtem itthon edzeni, a barátom megkért, hogy ne lélegezzek sport közben. Trappolok a lakásban, de érdekes módon csak a karantén kezdete óta. Természetesen nagyon hangosan pötyögök a billentyűzeten.” (Boglárka)

3. A projektekben gondolkodó

„Drága jó férjem, akivel tizenkettedik éve vagyunk együtt, a »mindig kell egy terv« típus. Minden áldott hétvégén megkérdezi, hogy mi a terv/hova megyünk/mit csinálunk, és mindig mindent eltervez… Hát, erre most ráfaragott. Néha merő gonoszságból megkérdezem tőle, hogy: na, ma hova megyünk?” (Anna)

via GIPHY

4. Sense of humour

„A hat hete tartó karanténos kényszer home office-ban nekem az a legelviselhetetlenebb, hogy a drága férjem napi nyolc órában »kóllon« van. Kiborulok attól, ahogyan angolul vicceskedik, legyen az főnök, kolléga vagy üzleti partner. Poénbomba itt, humorcsont ott, ahogyan ezt angolul nyomatja, kiráz a hideg!” (Katalin)

5. A nudista

„Egész nap meztelenül van. Eleinte nem zavart, de már ajtót is úgy nyit nekem, hogy az ajtó mögött bújik meg. Idegesít, hogy úgy, ahogy van, mindenhova leül.” (Melinda)

6. Mosómedve

„Életem párjával 21 éve vagyunk együtt, két gyerek, jó néhány hullámvölgy, stb. Szerelmünk hajnalán imádtam, hogy milyen igényes az én pasim: minden pisilés után szigorúan megmosta intim részeit is a csapnál, hiszen bármikor kedvünk szottyanhat egy kis szexre. Gyerek még a határba' se volt, megtehettük. Aztán a 21 év, a két gyerek és a szürke hétköznapok persze minket is bedaráltak, de a kukimosás megmaradt neki mint szokás. Én meg agyérgörcsöt kapok, mikor meglátom a mosdóban a szőrszálakat. Szóltam egyszer, kétszer, százszor. Szépen, csúnyán. Aztán rájöttem, romlik a  szeme, és basszus, nem látja!  Ez most, a karantén ideje alatt jött ki, mivel sokkal több időm van takarítani, és külön bosszant, hogy látom, amint a munkám pillanatok alatt vész kárba.” (Marcsi)

7. Séfem a férjem

„Kedves párom legidegesítőbb tulajdonsága, hogy főz. Azaz próbál. Kedveskedésből. Mint egy rendes pasi, feltételezi, hogy ehhez IS ért, és a használati utasítást, azaz a receptet nagy ívben mellőzi. Ennek eredményeképpen a kreációi néha súrolják az ehetetlenség határát, és a mosogatáson és a főzési műveletek eltakarításán kívül rám marad még az is, hogy a végeredményből mentsem, ami menthető. Például tegnap grillezett, ezért kábé nyolc személyre való kívül szenes, de belül teljesen nyers sütögetési végeredmény várt itthon, mire hazaértem. De nem szólok, mert ettől még annyira kedves, ahogy próbálkozik. És hátha egyszer belejön…” (Gitta)

via GIPHY

8. Magnumfóbia

„A férjemmel tíz éve vagyunk együtt. Alapvetően nincsenek nagy tányérdobálások, ha vita van, akkor inkább a »csendes gyilkos« üzemmódban akasztjuk ki egymást. Úgy hat hete vagyunk önkéntes karanténban, azt hittem, már minden létező idegesítő dolgon túl vagyunk, de pár napja kitett magáért. Tudni kell róla, hogy mindig is szakállas volt, valamint tudni kell rólam, hogy kevés dolog van, amit jobban utálok a Tom Selleck-bajusznál. Ugye, nem kell mondanom, hogy mit tett? Akárhányszor ránézek, az idegbaj kerülget, de ő jól szórakozik. Töröm az agyam a vendettán.”(Vali)

9. Eddig fel sem tűnt…

„Életem párja legidegesítőbb szokása a karantén idején: a lélegzése. Na, nem azért, mert a puszta létezése is zavar, hanem egyszerűen... ahogy csinálja. Hangos, néha prüszköl is. Van, amikor hipersebességgel fújja ki, és utána elfelejt levegőt venni! Nyolc éve élünk együtt, de ez a tulajdonsága eddig nem tűnt fel!” (Ági)

10. Papírral zajongó

„Engem nem zavar semmi, de a férjem szerint nyikorgatom a papírzsepit, amikor orrot fújok, és ettől megőrül.” (Ágnes)

11. Hiányzol!

„Mikor a drágám a konyhában »buhog«, azt ki nem állhatom. Alig hallhatóan pufog, mert valami nem tetszik neki, de nem akar velem konfrontálódni. Nem értem, mit mond, de már az is idegesít. Vagy amikor megjelenik a nappaliban almával a kezében. És elkezdi enni. De nem is eszi, hanem alsó állkapoccsal tépi. Falra mászom tőle. Csipszet vagy mogyorót csak közös megegyezéssel és együtt eszünk már régóta. De mivel most ezer kilométer választ el bennünket egymástól, így másra sem vágyom, csak itt »buhogna« meg almát harsogna.” (Rita)

via GIPHY

12. 1:1

„A férjemet azzal idegelem ki totál amúgy is, most meg ugye koncentráltan, hogy sosem tolom vissza fiókokat, tekerem vissza a dolgok tetejét és kapcsolom le a villanyt. Ő meg engem azzal, hogy tele van a szoba félig használt ruhákkal, amik a szennyes és a szekrény közti Bermuda-háromszögben elvesztek és szaporodnak megállás nélkül.” (Dóri)

13. Papucsférj

„Kerti papucs, benti papucs, utcai papucs. Papucs le, papucs fel. Teraszra is külön papucs. Megőrülök! Nem volt ez mindig ilyen!” (Anita)

14. Accidental gaslighter

„Amikor előkészítek valamit a főzéshez, ami majd kell, és azt ő a most egyetemi szintre emelt rendmániájával szépen elpakolja. Kimegyek a konyhába, és az első gondolatom, hogy biztos meghülyültem, hisz tutira emlékszem, hogy kikészítettem mindent. Megőrültem! Aztán a második az, hogy már megint pakolt.” (Zsuzsa)

15. A dackorszakos

„Kikéri valamiben a véleményemet. Megmondom, megindoklom. Válasz: na, úgy biztos nem.” (Emőke)

16. Szendi és Szundi

„A korán szerettem volna kelni, azért szundiztattam a telefonom két órán keresztül – na, ez nagyon idegesít! Továbbá, hogy olyan hangosan kortyol üvegből, mintha a palackot is le akarná nyelni! Ha nekifog elpakolni, akkor fél évig, de lehet, hogy soha nem kerülnek elő a dolgok!” (Regina)

17. Ki korán kel…

„Hajnali ötkor kel, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nekem is kelni kell – ha akarok, ha nem –, mert zenés ébresztőt tart. Azaz: amíg a kávé melegszik, pont megfelelő az időpont az este elmosogatott cuccok elpakolására. Szerinte.” (Mária)

via GIPHY

18. Csüccs!

„Jár. A teraszon. Zokniban, de úgy, hogy beleremeg a ház. Nem 100 kilós ám az ember, teljesen átlagos testalkatú. Mivel újságíró, most a home office-ban nyilván sokat telefonál. Na, akkor még durvábban trappol.” (Tímea)

19. Negatív lista

„Inkább az a kérdés, hogy mi nem idegesít! A legdurvább számomra, amikor megcsikordul a foga evés közben (sokszor).” (Evelin)

20. Énidőm

„Elmosogathatok? – kérdezi meg kábé 650-szer, amikor tudja, hogy ez az egyetlen énidős háztartási tevékenységem, amit ráadásul szeretek, és ilyenkor magamban lehetek kicsit.” (Viki)

21. Impulzustakarító

„Amikor feszült, ideges, a takarítás és pakolási mániája. Sokszor észre sem veszi, mit csinál. Porszívózik, fürdőszobát takarít. És legfőképpen nem emlékszik, hogy hova rakta el a szerinte rendetlenséget.” (Renáta)

via GIPHY

22. Ne légy!

„Vannak napok, amikor elég, ha hozzám szól…” (Aliz)

23. Most még semmi

„Mizu? Mi a baj? Baj van? Ez napi egymilliószor elhangzik. Értékelem, hogy érdeklődik, de ehhez párosíts aggódó, szomorú szemeket. Még, ha jó is a kedvem, akkor is kapom a kérdést: mi a baj?” (Dalma)

24. A legigazabb

„Engem azzal tud igazán felhúzni életem párja, hogy nem létezik. Ez nagyon idegesítő tud lenni egy-két nap (év) után.” (Zsanett)

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images