Első tanács: MOST kezdd el interneten megrendelni az ajándékaidat!

Kezdjük a legfontosabb kérdéssel, az internetes ajándékrendeléssel. Sokan szeretnek a plázázást megkerülve online rendelni, ami több szempontból is praktikus. Így sokkal személyre szabottabb és különlegesebb dolgokat lehet találni (ebből lent mindjárt mutatok egy gyűjtést), mint amiket a bevásárlóközpontok kirakatában kínálnak.

Ha te is ezt a csoportot erősíted, akkor sürgősen rendeld meg, amit kinéztél,

decemberben ugyanis a magyar postán több mint huszonegy millió belföldi csomag és mintegy tizenkilenc millió nemzetközi árutartalmú csomag fut át.

Idén ráadásul még ennél is többre számítanak, úgyhogy ha biztosra szeretnél menni, akkor most rendeld meg!

Távol-keleti országból interneten rendelt csomag esetén akár hat–nyolc hét is lehet a küldemény megérkezésének ideje, míg európai országon belül is egy–két hét. Az Európai Unión kívülről érkező csomagok pedig még vámkötelesek is, ami szintén lassíthatja a folyamatot, illetve plusz költséget jelent. Ennyit a közszolgálati hírekről, jöjjenek az ajándékok!

via GIPHY

Most vedd meg a színházjegyeket!

Az egyik legjobb ajándék, amivel biztosra mehetsz: a kulturális élményprogram. Erre szintén hatalmas a kereslet az ünnepi szezonban, pikk-pakk elkapkodják a jegyeket.

Meggyőződésem, hogy a legjobb karácsonyi ajándék, amivel egy lépésben meglepheted az egész családot, az a színházjegy, pontosabban bármilyen előadásra (stand-upra, koncertre, független előadásra) szóló belépő.

Erre azonban sajnos rajtam kívül is elég sokan rájöttek, úgyhogy decembertől gyakorlatilag lehetetlen jegyet kapni. Ha te is kulturális élményt szeretnél ajándékozni a családnak, akkor most kezdd el lefoglalni a jegyeket, ebben a pillanatban.

Van ráadásul egy még erősebb érvem erre az ajándékötletre: a családi béke fenntartása. Ha együtt megy a család kulturálódni, akkor mindenkinek csendben kell lennie minimum másfél órára, nem tud senki egymásnak esni az ellentétes politikai nézetek vagy korábbi sérelmek miatt. Senki nem tud nyomasztani azzal, hogy „mikor jön már az unoka, van-e párod”. Nincs kajatukmálás, fagyis dobozba rakott töltött káposzta. Nem jönnek elő kínos sztorik – a kultúra tökéletes „safe space” minden családnak.  

Most rendeld meg a jegyeket Diótörőre!

Tavaly karácsony előtt történt, hogy kollégánk végre valahára hozzájutott a rég áhított Diótörő-jegyekhez. Külön öröm volt, hogy az utolsó pillanatban sikerült neki, mégis fantasztikus helyre szóltak. Csak a két ünnep közötti eseményre megérkezve jöttek rá, hogy nem a balett-előadásra váltottak jegyet, hanem csupán egy mozivetítésre, és az egész balett-előadást egy mozivásznon nézték végig. Persze így is tetszett nekik, de mégiscsak úgy lett volna igazi, ha élőben láthatják a táncosokat.

Tehát, ha nagy vágyatok, hogy ünnepekkor megnézzétek ezt az emblematikus előadást, akkor most vegyétek meg rá a jegyeket, mert szempillantás alatt elfogynak.

via GIPHY

Most beszéljétek meg, hogy tényleg örökbe fogadtok-e egy háziállatot

Sokan szeretnének háziállatot ajándékozni a gyerekeknek, illetve kollektíven a családnak. Ha te is épp ezt tervezed, akkor mindenekelőtt ezt a cikkünket olvasd el, amiben a karácsonyi örökbefogadásról írunk.

Háziállatot örökbe fogadni szerintem az egyik legkirályabb dolog, éppen ezért azt javaslom, hogy bármikor, csak ne karácsonykor csináld.

Elmondom, miért: egy háziállat (pláne, ha menhelyről érkezik) beszoktatása hosszú, felelősségteljes feladat. Gyakori jelenség, hogy a karácsonyi ünnepi hullámra felülve fogadnak be kutyákat, macskákat, majd januárban, amikor elmúlik ez az idilli hangulat, újra munkába kell lendülni, és ott állunk egy háziállattal, akit be kell szoktatni, meg kell nevelni, le kell küzdeni a szeparációs szorongását, és ha kutyáról van szó, akkor még sétáltatni is kell. Ilyenkor hirtelen hatalmas nyűggé válik a kis kedvenc, és sokan vissza is viszik a menhelyre (jobb esetben).

Ha első kutyás gazdik lesztek, akkor – tapasztalataim szerint – érdemes kutyaiskolába is beiratkozni – szóval semmiképp se ünnepekkor teszteljétek le az új családtaggal a határaitokat.

via GIPHY

Ha pedig személyre szabott ajándékot szeretnél, akkor most kezdd el megtervezni!

Ha már régóta foglalkoztat a családfakészítés, sőt, már valamennyire kész is a családfátok, akkor a wooddeisgntól kézzel festett családfa-illusztrációt tudsz rendelni (letesztelve). Az oldalukon széles választékot találsz nagyon szép, klasszikus, kézzel készült családi ajándékokból. Az egyik kedvencem a családi ünnepi kalendárium, amivel jelölni tudjátok a családi ünnepeket az évfordulóktól a születésnapokig. Ugyanebben a kategóriában a fonalaslány munkássága is rettentő aranyos. Tőle kézzel készült, személyre szóló falidíszeket rendelhetsz.

Szintén örök kedvencem a Copypastry csapat munkássága. Szerintem elképesztően jó találmány, főleg azok számára, akik kirobbanthatatlanok a konyhából.

A fotóitok beküldésével saját sütinyomó pecsétes portrét készíthettek, akár a háziállataitok képéve is.

De ha igazán menő háziállatos meglepetést szeretnél adni valamelyik szerettednek, akkor az Iconic Paw-t neked találták ki. A házi kedvenc portréját beküldve készítenek neked egy múlt századi festményt, mintha csak egy reneszánsz uralkodó lenne a háziállatod.

Ha pedig már most tudod, hogy az utolsó pillanatban fogsz úgyis ajándékot venni…

akkor a legjobb ajándék egy könyv. Én például idén elhatároztam, hogy mindenkinek könyvet fogok venni, egész egyszerűen azért, mert annál személyesebb ajándékot nem is lehet találni. Ezen kívül kis helyen is elfér, és a legszebb dekoráció egy lakásban.

via GIPHY

Ti mit terveztek idén ajándékozni?

Szőcs Lilla