Az elmúlt tíz év során próbáltam már a netes társkeresőkön ismerkedni, lejárni a partra a kutyámmal, koncertekre, moziba, kirándulni csoportokkal, stb... de a tapasztalataim katasztrofálisak e téren:

Munkakutya-kiképző tanfolyam

Van egy 14 éves vizslám, most már nyilván nem jutok vele messzire, de fiatal korában jártunk munkakutya-kiképzőbe, ahol azt gondolná az ember lánya, hogy ott aztán vannak férfiak. De nem, oda kizárólag tizenéves kislányok hordják a rottweilereiket és a német juhászukat. Hozzák a hatalmas kutyájukat, és edzenek velük. Férfi elvétve akad a pályán, pedig tudom, hogy férfiak is tartanak kutyát.

Lovarda

Annak ellenére, hogy lovas nemzet vagyunk, a lovasiskolákba döntő többségben lányok, nők járnak. Nagyon remélem, hogy a szerintem nagy érzelmeket kiváltó és fantasztikusan jól sikerült Kincsem című film meghozza a hatását, és az ifjú hercegek is végre lóra pattannak...

Fitneszterem

Nem értem, miért nem járnak jógára a férfiak, hiszen nyilván nekik is fáj a hátuk. Csak szólok, hogy nagyon jól szálkásít és izmosít. Ha véletlenül eljönnek, akkor általában nyöszörögnek, gondolom, nem azért, mert annyira könnyű a gyakorlat. De jártam én már több TRX-edzésen is, kétszer férfi volt az edző, oda tízből két férfi merészkedett be. Oda, ahol nő volt az edző, már nem jött férfi. Hogy zumbára nem járnak, megértem, de csak szólok, hogy a zumba-szerkó nagyon vadító a lányokon, és a mozgásuk sem utolsó, ezért lehet, hogy megfontolnám a helyükben. Igazából láttam pasikat a fitneszteremben, de csak hátul, a legmélyén, a kemény kondigépeknél, ahová nő már be nem teszi a lábát. Elsétáltam arra, de úgy néztek rám, hogy vissza is fordultam.

Csoportos túrák

Rengeteg közepes hosszúságú, 12-18 kilométeres csoportos túrát szerveznek különböző portálokon, de sajnos elég, ha megnézed a korábbi túrákról készült képeket, hogy lásd, oda is főleg lányok/nők járnak. Ezek pedig nem könnyű gyaloglások. Ismerek olyan túraszervezőt, akinek már több ezren vannak a levelezőlistáján, és amikor egy évben meghirdet egy-két társkereső, ismerkedő kirándulást vagy városnéző sétát, oda is jóval több nő jelentkezik, mint férfi.

Buddhista gyülekezet

Van a belváros szívében egy komplexum, amit egy svéd házaspár finanszírozásával építettek fel. Egyszer ide is elcsalt egy barátnőm, és azt tapasztaltam, hogy több mint százan jöttek el egy meditációra, ahová – láss csodát! – csupa 30-45 év közötti értelmiségi vegyes csapat jár, és végre kábé 60-40 százalékban voltak a résztvevők, persze itt is nők javára. Nekem az jött le, hogy valójában nem azért járnak oda, mert annyira buddhisták lennének, hanem, mert a buddhista szemlélet valóban olyan közönséget vonz, ami megfogja az értelmiségi réteget. Szóval inkább az vonzza oda őket, hogy a meditáció végén kialakult egy olyan szokás, hogy az emberek egymás felé fordulnak a kis ülőpárnáikkal, és ott maradnak beszélgetni. Ez az, ami hiányzik az embereknek a nagyvárosok forgatagában, egy igazi beszélgetés, emberekkel, ÉLŐBEN, nem cseten!

Táncház

Kiváló ismerkedési lehetőség. Voltam is már kettőn idén, és nagyon jól éreztem magam. Úgy láttam, hogy szemezgetni is jönnek ide a táncosabb lábú férfiak, ajánlom mindenkinek. Igazából ide is több nő jár, de nem reménytelen terep.

Csillaghullás nézése szervezett csoportban

2016. augusztusának végén egy péntek estére egy csillagásznő meghirdetett a neten egy ilyen szervezett eseményt a Vadaspark előtti rétre, hozott is magával egy másfél méteres komoly csillagvizsgáló távcsövet. Gondoltam, ide azért már csak vonzza a férfiakat a kíváncsiság, hiszen sok férfi lelkesedik a csillagászat iránt. De nem. Családok jöttek, és a középkorból már kifelé tartó egyedülálló nők a barátnőikkel.

Kerékpáros-, kajak-, kenutúrák

Ugyanaz, mint a gyalogostúrán.

Pálferi előadások

Szerintem Pál Feri atyát nem kell már senkinek bemutatni, ha mégis, akkor nézzétek meg D. Tóth Kriszta vele készült interjúját, illetve saját előadásait a YouTube-on. Elmentünk az egyik előadására a barátnőmmel, a téma is érdekelt, és arra is kíváncsi voltam, hogy milyen arcok járnak ide. Persze már mondanom sem kell, hogy ide is jóval több nő és pár jár, mint egyedülálló férfi, de azért voltak szimpatikus fiatalemberek. A gond csak az, hogy rögtön utána mindenki spurizik haza. Szoktak viszont programokat is szervezni a „pálferisek”, én eddig egy majálison voltam Kismaroson tavaly, de rossz idő volt, így nem sokan jöttek el, de ezekre valószínűleg érdemes elmenni.

Kutyasétáltatás

A vizsla nagyon népszerű, egész jól lehet ismerkedni a társaságában, DE sajnos kutyát csak lányok, asszonyok és nyugdíjas urak sétáltatnak, ja... meg családok és párok. Szóval bár elég gyakran lehet így kapcsolatot teremteni más, kedves emberekkel, de nem a „célcsoportommal”.

Koncertek

Elég vegyes a zenei ízlésem, így sokféle koncerten jártam már, de én ilyen helyzetben még életemben nem álltam szóba új emberekkel, merthogy mindenki a saját ismerőseiből álló társasággal érkezik és távozik…

Mozi

Ismert már meg bárki bárkit moziban? Ha igen, kérem, írjon, hogy csinálta?

Társasutazások

Nagyon szuper, izgalmas utakat szerveznek kifejezetten fiatalok számára is. Egynaposat, többnaposat, belföldre, külföldre. Viszont megnéztem a korábbi kirándulásokról a képeket, és már tudjátok is… jóval több nő vesz részt rajtuk. De miért?

Már csak egy kérdésem maradt: mit is tesztek ti, harmincas-negyvenes férfiak azért, hogy megismerkedjetek valakivel?

Tapasztalom, hogy vannak egyedülálló harmincas férfiak, akinek még akár barátnőjük sem volt soha, csak azért, mert valamikor egy-két lány elutasította a közeledésüket. Ezért azóta is csak otthon nyalogatják a sebeiket… És elég sokan vannak sajnos. De üzenem: a nagy számok törvénye alapján próbálkozni kell és nem egózni. Én nőként többször is kockára tettem az önbecsülésem azért, hogy valakinek kimutassam az érdeklődésem, és nem omlottam évekre össze a visszautasítástól.

Igazából tudom, hogy hol vagytok

Dolgoztok látástól mikulásig, siklóernyőztök, falat másztok, Via Ferrátáztok, maratont futtok, a konditerem hátsó felében vagytok, 30-40 kilométeres teljesítménytúrán és külföldön… na meg otthon.

A hobbiként űzött extrém sporttal két baj van. Az egyik, hogy veszélyes, a másik, hogy ott tényleg nem fogunk találkozni...

 Szilvia

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/badynivas