Phytotec

 –

Közeledik

Minden nő tudja, (kivéve azokat az isteni kegy részeseiként kivételt képező mázlistákat, akiket nem visel meg ez az egész), mikor fog neki megjönni, ha másból nem, abból az egy hétből, ami a piros betűs nap előtt ráesik. Igen, ráesik, mint egy szekrény vagy létra, és jól orrba vágja. Ezért bőgök... lehetőleg mindenen. Aztán felmérgesítem magam, fáj az orrom, a létra harmadik foka azt vágta meg, és ész nélkül üvöltök mindenkivel.

Aztán szorongok, megint bőgök, remeg a kezem, képtelen vagyok sportolni, romantikus filmeket nézek, elátkozom az összes férfit, és legfőbb táplálékom a csoki.

Mint a gyerek az anyatejért, én is úgy harcolok érte, és éppúgy üvöltök, ha elfogyott.

Ellenszerek... valami?

Próbálkoztam én már sok mindennel. Szedjek halolajat: szedem. A benne lévő D-vitamin és Omega-3 zsírsavak mérsékelik az elmebajt. Azt elfelejtették hozzátenni, hogy a szagától olyan hányingerem lesz, mintha hathetes terhes lennék. Szedjek kalciumot meg magnéziumot, de ne egyszerre, mert befolyásolják egymás felszívódását... ja, meg cinket, de az csak akkor hasznosul, ha előtte-utána egy órával nem eszem semmit, lenmagot, fitoösztrogéneket, cickafarkteát, méhpempőt, cápaporcot, algát, búzafüvet... A végén az összeset felmarkolom, feldobom őket a levegőbe, és míg színes cukorként záporoznak lefelé, alájuk fekszem. Egyszerűbb.

Késik

Úristen, késik. Bár a múltkor kora hajnalban jött meg, most az melyik napnak számít?! Tudtam, hogy nem kellett volna óvatlannak lenni. Megint gyerekem lesz. Nem vagyok rá felkészülve, vége a karrieremnek, a kapcsolat nem is bírja ki, anyám megöl, kinyúlik a bőröm, megcsászároznak, hármas ikrek lesznek, az egyik tuti beteg lesz, a másik deviáns és kirabol, megátkoztak, segítséééééég! Ja, csak a halolaj miatt van hányingerem, és azért puffadt a hasam meg a mellem, mert meg fog jönni. Oké. De akkor MIÉRT NEM JÖTT MÁR MEG?

Megjött 

Hagyjatok meghalni. A megkönnyebbülés, hogy elmúlt az ideges-remegős-kiabálós korszak, és nem lesznek hármas ikreim, meg cikluszavarom sincs, egyetlen percig tart.

A laptop szélét rágom kínomban, de nincs jó íze. Le kéne pucolni. Dolgozni kéne rajta. Nem. Megy. Hehe, ezekkel a fájásokkal már a kórházban voltam terhesen.

Akkor legalább volt értelme. Csokit, meleg párnát kérek, és mindenki hagyjon békén. Macska, te jöhetsz, 39 fok ingyen meleg doromboló funkcióval kell a túléléshez. 

Elhúzódik

Az isten szerelmére, mennyi vért veszíthet az ember anélkül, hogy baja esnék? Már az összes pénzemet elvertem a drogériában huszonötféle méretű betétre. Pelenkával mászkálok már egy hete, kellemes kis vérszag leng körül, az összes kutya körülöttem szaglászik, és nincs javulás. Szűk fehér nadrágban rohanok tűsarkúban bulizni, aztán meg tornászként spárgázok, és közben szivárgás semmi? Hahaha! Buggyos nadrág, szigorúan sötét színben, az egy mérettel nagyobb hasam miatt bundabugyi – mert úgyismindenmindegy, és fázom, és ez tartja jól, amit tartania kell –, vérfoltok, nyúzott tekintet, vashiányos vérszegénység. Úgy nézek ki, mint Bruce Willis haslövés után, csak ő feltápászkodik, és a sebére szorítva a kezét tüzel, aztán mindenkit kinyír. Én ezt a sebet még össze sem tudom varratni a dögös szőkével. Most vetélem el az egyik hármas ikret, vagy mi van?

Vége

Végre, végre, a rendes bugyit örömtánccal veszem fel, kacéran pislogok a fickómra, a világ újra megmenekült, van energiám zumbázni, dolgozom ezerrel, leadom az elmúlt két hétben felszedett csokilókat (sic!), egészségesen fogok élni, menjünk bulizni, elő azzal a szűk fehér nadrággal!

Két nap múlva...

...basszus, közeledik.

Fenyvesi Zsófi

Szerkesztőségi megjegyzés:

Fontosnak tartjuk, hogy a menstruációról nyíltan, ítéletmentesen, őszintén beszéljünk. A menstruáló nő ne legyen megbélyegzés, nevetség, tárgya, sem pedig valamiféle tabu, amiről csak szemlesütve, suttogva szabad beszélni. Ezért februárban egy egész cikksorozatot szentelünk a témának. A következő részt a jövő héten olvashatjátok! 

 

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Marjan Apostolovic