WMN Ügy
WMN Ügy

Ilyen volt gyereknek lenni Magyarországon 2022-ben

WMN Ügy – 2022.12.27. – GySz

Nemváltó óvodások, háborús riogatás, kampányok és tüntetések, mélyülő válság… Se gyereknek, se szülőnek nem volt könnyű lenni idén Magyarországon.

Most akkor járhat a gyerek bölcsibe, ha én nem dolgozom?

WMN Ügy – 2022.12.19. – CB

Hogyan maradjon meg a kecske és a káposzta is, azaz kapjon gyedet az anyuka, és közben a bölcsibe is járhasson a gyerek? Munkajogi és tb-szakértőnk magyarázza el a lényeget:

Áldozat-e a gyerek, aki nemi erőszakból fogant?

WMN Ügy – 2022.12.15. – MZS

Mihez kezd a rendőrség, ha a bűncselekmény egyetlen bizonyítéka egy hús-vér ember? És milyen jogok járnak egy gyereknek, aki nemi erőszakból született? Daisy, aki érintettként maga is megtapasztalta a hatóságok elutasító hozzáállását, évek óta azon dolgozik, hogy az erőszakból született gyerekekre is a szexuális abúzus áldozataként tekintsenek.

Több millió kiskamasz lányt adnak férjhez, sokukat az éghajlatváltozás miatt

WMN Ügy – 2022.12.14. – MZS

Naponta majdnem 40 ezer lányt kényszerítenek gyermekházasságba világszerte, és ez a szám dinamikusan emelkedik. Hogyan súlyosbítja a helyzetet a klímakatasztrófa? És mi jelenthetne megoldást?

„Itt mindenki a szívéből üzen” – Bezárás fenyegeti hazánk egyetlen inkluzív színházát

WMN Ügy – 2022.12.13. – SzHA

Veszélyben a MáSzínház, értelmileg akadályozottak és épek közös játszóhelye, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy csökkentsék a fogyatékossággal élő emberek és a többségi társadalom tagjai közti távolságot.

Brutális szembesítés a 444 új, otthonápolásról szóló dokumentumfilmje

WMN Ügy – 2022.12.09. – DD

Két hasonló helyzetben levő család (egy norvég, egy magyar), de teljesen más életet élnek. A 444 otthonápolásról szóló, megrendítő dokumentumfilmjét ajánljuk:

Tanárok és diákok sztrájkoltak és demonstráltak ma is országszerte – Tudósítás

WMN Ügy – 2022.12.08. – DD

Ma reggel országos sztrájk kezdődött, és a fővárosban és vidéken is több helyen demonstrációkat tartottak a tanárokért. Dián Dóri beszámolója több helyszínről:

Rengeteg embert bántalmaz a hozzátartozója a foci-vb ideje alatt

WMN Ügy – 2022.12.08. – MZS

Sokaknak a világbajnokság nem az önfeledt szurkolást jelenti. A korábbi évek statisztikáiból egyértelműen kiderül, hogy a világbajnokság alatt a bejelentett családon belüli erőszakesetek száma ugrásszerűen nő. Angliában például 2014-ben a segélyhívások száma 38 százalékkal emelkedett, amikor a nemzeti csapat alulmaradt. És győztes vagy döntetlen meccs esetén is 26 százalékkal emelkedett a bántalmazások száma!