WMN Ügy
WMN Ügy

Adományoznál, de nem tudod, merre indulj? – Akkor ezt a cikket érdemes elolvasnod

WMN Ügy – 2021.12.09. – MZS

Mi zajlik bennünk, amikor arról döntünk, hogyan és mennyit adományozzunk? Kiről szól valójában a jócselekedet? Mivel segítünk igazán? Mi az a hatékony altruizmus? Mint oly sok mindenre, a tudomány erre is választ ad. Íme:

Szél Dávid: Egy gyerek tálcán kínálja, hogy beszélgess vele – Így közelíts a nehéz témákhoz

WMN Ügy – 2021.12.04. – MD

Klímakatasztrófa, online pornó, társadalmi egyenlőtlenségek. Mikor, mit és mennyit mondjunk róla a gyereknek? Belőle kéne kiindulni, de ehhez jó lenne tudni az életkori sajátosságait. Ebben segít Szél Dávid hiánypótló könyve, A tabuk és dilemmák a gyereknevelésben. Interjú.

Szia, Mikulás! Ez egy segélykiáltás – Három levél a Télapónak

WMN Ügy – 2021.11.30. – NB

Holnap már december van. Egy hónap és véget ér ez a hullámzó, elbizonytalanító, furcsa, nehéz év. Van mit írni, van mit mondani, van mit kérni a Mikulástól – legyen az ember felnőtt, gyerek vagy akár az ő jogaikért küzdő szakember.

„Nem akarok fellépni arra a színpadra, amit újabb indulatok gerjesztésére ácsoltak” – Interjú Székely Kriszta rendezővel

WMN Ügy – 2021.11.29. – CL

„Miért is kéne egymással harcolni ahelyett, hogy ideológiamentesen azon dolgoznánk: az országunk élhetőbb legyen, az állampolgárai ne szegényedjenek el, és a gyerekeink el tudják képzelni itthon az életüket?” – teszi fel a kérdést Székely Kriszta színházrendező.

Beszéljünk a szülészeti erőszakról, mert a XXI. században már nem a puszta túlélés a cél!

WMN Ügy – 2021.11.27. – KK

Amikor valaki a traumatikus szülészeti ellátásban szerzett tapasztalatairól beszél, sokszor megkapja, hogy „ez ilyen”, meg hogy „a kismamák túlérzékenyek”, vagy hogy „a lényeg az, hogy mindenki egészséges”. Ez sajnos mind tévedés. Nem kell, hogy ilyen legyen, nem túlérzékenység bizonyítékalapú ellátást elvárni, és a mentális egészség a jóllétünk alapja. A jelenlegi szülészeti rendszer problémáit gondolta végig újságírónk két aktivista szakemberrel egy holnapi tüntetés kapcsán.

„Én most is szeretnék dolgozni!” – Gondolatok a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásról

WMN Ügy – 2021.11.23. – WMN

Hozhatja úgy a sors (ahogy az szerzőnk, Temesvári Orsi esetében is történt), hogy az ember egyik pillanatról a másikra nem tud úgy dolgozni, ahogy addig. Pedig ezzel a problémával idehaza több százezren szembesülnek.

Öngyilkosság, depresszió, szorongás – Megrendült a gyerekek mentális egészsége, és a megbélyegzés akadályozza a megoldást

WMN Ügy – 2021.11.20. – MZS

Hiába tűnik úgy, hogy többet beszélünk a mentális problémákról, mint valaha – a pszichés betegségeket még mindig jelentős tabusítás és stigmatizálás övezi. És ez nagy baj. Mert ha nincs segítség, akkor a bajok újratermelik önmagukat; ma már a gyerekek körében az egyik vezető halálok az öngyilkosság, és többen szoronganak, depressziósak, mint valaha. Ez áll az idén a gyerekjogok világnapja fókuszában – és erről írt szakértőnk egy kiváló, alapos cikket:

Médiacirkusz a legintimebb pillanatokból – Így látja a kommunikációs szakember az élőben közvetített szülést és társait

WMN Ügy – 2021.11.11. – TF

Múlt héten megszületett egy kisbaba, akinek az érkezését nagyobb figyelem övezte, mint Magyarországon eddig bárkiét. A gyerekjogi szempontok mellett az etikai kérdéseket is végigvesszük dr. Guld Ádám médiakutatóval.