WMN Ügy
WMN Ügy

Ilyen egy feminista sportbár, ahol kizárólag női mérkőzéseket közvetítenek

WMN Ügy – 2022.11.23. – KC

A hely hiánypótlónak bizonyult, a televíziós sportközvetítések 95 (!) százaléka ugyanis a férfisportokra összpontosít.

„A demokrácia látszata tart vissza a radikális tettektől” – Interjú a tüntetések lélektanáról

WMN Ügy – 2022.11.23. – MD

November 26-án vasárnap országos demonstrációt szerveznek a közoktatásért. Mit lehet manapság elérni szimbolikus megmozdulásokkal? És miért fontos akkor is kimennünk az eseményre, ha nem feltétlenül hiszünk a tüntetés mint műfaj hatékonyságában? Erről kérdezte Szekeres Hanna szociálpszichológust, az ELTE adjunktusát Milanovich Domi.

Az elkövetők arca öt évvel a metoo után, főműsoridőben

WMN Ügy – 2022.11.22. – GySz

Nem lett jelentősen több ügy (tehát nem csökken meghatározó módon a látencia), nem születtek jogszabályok, amelyek rákényszerítenék az intézményeket, hogy komolyan vegyék a zaklatásos és bántalmazási ügyek megelőzését, és a közbeszédben változatlanul tetten érhetők az áldozathibáztató, az elkövető felelősségét elkenő, a „metoo miatt már udvarolni sem lehet rendesen” típusú nonszenszek. Avagy: mire mentünk azzal, hogy kiszabadult a szellem a palackból?

Miklya Luzsányi Mónika: Mit akarnak a pedagógusok?

WMN Ügy – 2022.11.22. – MLM

A pedagógusszakma komoly státuszvesztést szenvedett el, írja szerzőnk. Elmondja, miért olyan nagy probléma ez, és hogyan hat a gyerekeink sorsára:

Nyáry Luca: Ha testalkatok válnak trenddé, azzal mindig tömegek veszítenek – Ezért gáz újra a „heroin chic”-et ünnepelni

WMN Ügy – 2022.11.20. – NyL

„A »heroin chic«, vagyis a lehető legsoványabb, súlyos drogfüggők alkatát imitáló, gyakran egészségtelen mértékben vékony testek kultusza 15 év után visszatért a köztudatba (bár ha engem kérdeztek, sosem tűnt el teljesen), és a közösségi média korában talán még nagyobb pusztítást fog okozni, mint anno” – jósolja Luca, aki mind a divatszakmát, mind az étkezési zavarokat közelről ismeri.

Tízből nyolc gyerek tapasztal zaklatást az iskolában, háromból ketten rendszeresen

WMN Ügy – 2022.11.20. – DTK

Mi kellene ahhoz, hogy ne bántsák egymást ennyit a gyerekeink? Először is: figyelem. A gyermekjogok világnapján egy magyar kutatás hívja föl a figyelmet az iskolákban elharapódzott és sokszor következmények nélkül maradt agresszióra.

„Mégis miért kell ennyi betű a melegeknek?” – Minden, ami az LMBTQ betűszó mögött van

WMN Ügy – 2022.11.15. – KÁA

Zavaróan hosszú az LMBTQ betűszó? Kanicsár Ádám András szerint ideje belegondolni, mennyire zavaró lehet az, ha a létezésünk miatt a társadalom perifériájára szorulunk. De valóban túlzás a betűszó egyre növekvő betűhalmaza, vagy egyszerű tiszteletadás?

A demokrácia, a környezetvédelem és az európai alapértékek számítanak Szlovénia tegnap megválasztott első női elnökének, Nataša Pirc Musarnak

WMN Ügy – 2022.11.14. – GyD

Európában újabb női vezetőt választottak meg, aki a megosztottság helyett a párbeszédet, és a rövid távú érdekek helyett a klímavédelem ügyét támogatja.