WMN Ügy
WMN Ügy

„Addig segítelek az utadon, amíg meg nem jön érted az igazi” – Ezt jelenti ideiglenes befogadónak lenni

WMN Ügy – 2023.02.26. – TD

Nagyon sok tévhit és sztereotípia övezi az ideiglenes befogadás gyakorlatát, pedig sokkal nagyobb a jelentősége az örökbe fogadásra váró állat életében, mint azt sokan gondolnák.

Rácz András: Ez Putyin háborúja, és nem fogja megnyerni!

WMN Ügy – 2023.02.24. – DD

Mikor és hogyan lehet vége a háborúnak? Működnek a szankciók? Mit érez az ukrán, és mit az orosz nép a háborúból? Egy éve támadta meg Oroszország Ukrajnát, ennek kapcsán beszélgetett többek között ezekről a kérdésekről Dián Dóri Rácz András Oroszország-szakértővel:

Bár az autósiskolák etikai kódexe tiltja a zaklatást, ez sok esetben kevés a megelőzéshez

WMN Ügy – 2023.02.23. – MZS

Milyen viselkedést várhat el a tanuló az oktatójától? És milyen esetekben kérhet új oktatót? Az ezekkel kapcsolatos állásfoglalás egyértelmű, de még mindig rengeteg a problémás eset.

A betét és a tampon nem úri hóbort – Így segíthetsz idén is a menstruációs szegénységben élőknek

WMN Ügy – 2023.02.20. – SzHA

A menstruációs szegénység több embert érint itthon is, mint gondolnád. Íme, egy remek hazai kezdeményezés, amelyen keresztül bárki segíthet a rászoruló nőknek.

„Egy aszexuális embernek is lehet libidója!?” – Tabuk nélkül felel a kérdéseidre az Élő Könyvtár

WMN Ügy – 2023.02.19. – KAd

Életre kelnek a „könyvek” és mesélnek! Ki is kölcsönözheted őket, hogy jobban megismerd az életüket, és feltehesd a kérdéseket, amiket sohasem tudtál vagy mertél. Ilyen egy Élő Könyvtár-program:

Dr. Gyurkó Szilvia: Pedofil, efebofil… nem az a lényeg, minek hívja magát!

WMN Ügy – 2023.02.17. – GySz

Pedofil, efebofil… a gyereknek teljesen mindegy, minek nevezi magát az, aki visszaél a bizalmával, testével, érzéseivel, a közöttük lévő kapcsolattal. A felnőtt megy tovább, a gyerek meg ott marad az élménnyel. Dr. Gyurkó Szilvia írása sokkal többről szól, mint az óbudai pedagógiai asszisztensről, aki egy 15 éves diákkal létesített kapcsolatot.

Rezsikutyák és dizájnerfajták: rémisztő állattartási trendek

WMN Ügy – 2023.02.16. – CSA

Betegre szaporított buldogok, alig életképes minifajták, borítékolhatóan lebénuló corgik – és nagymacska, az új őrület. Interjú a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivőjével.

„A szolgátok leszek, ha kimentetek innen” – Ezt jelenti a szír kislány szívet tépő mondata valójában

WMN Ügy – 2023.02.15. – MLM

„Egy szűzlány ára ötezer dollár körül mozog, és az ISIS által kiadott útmutató szerint a rabszolgákat nyolcéves koruktól lehet szexuális játékokra használni.” Egy megrázó videó a földrengés által sújtott övezetből, és ami mögötte van: gyermekrabszolgaság.