WMN Ügy
WMN Ügy

„Nem bírom tovább!” – Egy gimnáziumi tanárnő egy napja

WMN Ügy – 2022.09.19. – WMN

Vendégszerzőnk gimnáziumi tanár. Imádja a hivatását. Nem panaszkodni akar, csak tisztázni fontos dolgokat, amiket sokan nem tudnak, vagy nem akarnak tudomásul venni. Olvassátok el, hogyan élnek azok, akik a gyerekeiteket tanítják nap mint nap.

Ha rögtön etetni-itatni kezded, halálra ítélheted a madarat – Vegyük át az állatmentés szabályait!

WMN Ügy – 2022.09.17. – HFB

Jószándékból sok van, de sajnos félreértésből is. A Fehér Holló Vadmentő Alapítvány munkatársaival foglaltuk össze, hogyan kéne segíteni.

Dr. Gyurkó Szilvia: „Az iskolaéveknek nem az a céljuk, hogy túléljük őket” – Polgári engedetlenség és a gyerekjogok

WMN Ügy – 2022.09.14. – GySz

Kedves pedagógus, így légy engedetlen polgár! Dr. Gyurkó Szilvi írása jogokról, kötelességekről és fenyegetésről.

Mózes Zsófi: Ma csak hallgassam, holnap már arra is kényszeríteni fogtok, hogy megszüljem? – Gondolatok a szívhangtörvény kapcsán

WMN Ügy – 2022.09.13. – MZS

„Ne legyenek kétségeink, az abortusz kín. Kín a társadalmi megbélyegzéstől és a beavatkozástól való félelem nélkül is. Egy ilyen érzékeny és kiszolgáltatott helyzetet megfejelni a szívhang-törvénnyel pedig – nem kérdés – színtiszta gonoszság.”

Miért ne szerethetné a hazáját egy liberális!? – Címkékben és pólusokban gondolkodunk, miközben mindannyian tudjuk, hogy a világ nem fekete-fehér

WMN Ügy – 2022.09.12. – KÁA

Szavak, amelyeket szlogenként gyakran hallunk a közéletben, és amelyeket einstandolt egyik vagy másik oldal. Olvasd el Kanicsár Ádám András elgondolkodtató írását!

„A szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek” – Egy könyv, ami segít, hogy mindenkinek megbocsáthass, még magadnak is

WMN Ügy – 2022.09.12. – BG

Milyen felnőtt válik abból a gyerekből, akit alkoholista szülő nevelt? Mihez kezdhet az ember a szenvedélybeteg hozzátartozó miatt átélt traumákkal? Both Gabi ajánl az érintetteknek egy könyvet fogódzónak.

Most akkor tényleg kiszárad az ország? – Fotóriport az aszály elleni védekezésről

WMN Ügy – 2022.09.10. – CL

Azt reméled, túl vagyunk az aszályon, végre fellélegezhetünk? Elmondjuk, miért nem, és miért kell az országnak egy gyökeresen új vízgazdálkodásra átállnia – miközben ez sem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan hiszik, ugyanis több, egymásnak ellentmondó szempontot kellene figyelembe venni.

„Most mit is akarnak tőlem pontosan?” – Analfabétának lenni nem csak azt jelenti, hogy valaki nem tud írni, olvasni

WMN Ügy – 2022.09.08. – FR

Az olvasás képessége nem ott ér véget, hogy megtanuljuk a betűket és ki tudunk olvasni szavakat, mondatokat. Értelmezni egy szöveget már sokkal komplexebb feladat, és becslések szerint ma Magyarországon ez minden negyedik embernek nem megy. A funkcionális analfabéták nem tudják „megfejteni” a hivatalos leveleket, és nem tudnak például százalékot számítani, márpedig ez nagy probléma, ezért osztjuk meg egy tavalyi cikkünket az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napján.

< 1 2 3 4 5 6 7 >