1. Edina úgy került a YouTube-ra, hogy megmutatta egy szakmabeli ismerősének az általa írt stand-upot (amit a szerző amúgy zseniálisnak érzett). Az ismerős nem volt elragadtatva a műtől, viszont javasolta, hogy kezdjen el dolgozni egy új műsoron, és közben indítson YouTube-csatornát. Azt egyikük sem gondolta, hogy ez utóbbi ennyire berobban majd.

2. A Kövér László kire veri ki? című videója nem volt előre megírt és átgondolt alkotás, de nem is elégedett vele túlzottan. De az érzés, amit át akar adni a videóival, benne van. Ennek ellenére jobban szereti a többi videóját, átgondoltabban is készíti őket.

3. Korábban egy kisfilmjével bekerült a Filmszemle versenyprogramjába – azt nem gondolta viszont, hogy a mozgóképkészítő tanulmányait youtuberként fogja hasznosítani.

4. Azért nem lett színházrendező, mert porallergiája van, és édesanyja szerint a színházban rengeteg a por. Így aztán politológia szakra jelentkezett.

5. Nem érezte jól magát a politikusi szerepben, ezt a bizonytalanságot érezni rajta (szerinte) az akkoriban készült videókon. Azt mondja, sokkal jobb érzés úgy videózni, ahogyan manapság csinálja. Kellemetlennek élte meg az akkori szerepléseit. Egy reggeli műsorban például a jegyrendszerről és a közlekedési reformokról kellett beszélnie – őt viszont frusztrálta, hogy nem ez a szakterülete. 

A cikk a hirdetés után folytatódik!

6. „Túlságosan szeretem a faszt és a drogokat ahhoz, hogy politikus legyek” – nyilatkozta, amikor arról kérdezték, miért hagyta ott a pályát. Hogy ezen pontosan mit értett, az az első stand-up műsorából fog kiderülni év elején.

7. Egy darabig bírta, hogy ne olvasgasson hozzászólásokat, de aztán elkezdte. Van néhány olyan kommentelő, aki annyira érzékeny pontján találta el, mintha tudta volna, hova célozzon. Az ilyen kommenteken képes napokig pörögni. Azt mondja, a hasznos, építő kritika kevés, de van – a többség vagy feleségül akarja venni, vagy azt írja, hogy takarodjon.

8. Egy bizonyos Zoltán minden videója alá bekommenteli, hogy „Edina Pottyondy, neked milyen autód van, mondjad, milyen autót szeretnél, mert én nagyon szeretem az autókat”.

Egyik nap több száz férfi írt neki a világ minden tájáról, ötvennél több dick picet (azaz hímtagról készült fotót) kapott. Nem tartja magát prűdnek vagy érzékenynek, de borzalmasan érezte magát ezektől, az elsőnél konkrétan majdnem elsírta magát.

9. Azt mondja, ahogy az ember megjelenik a nyilvánosság előtt, azonnal rácuppannak a magánéletére, és folyamatosan profilozzák. Ő vallja, hogy azzal, hogy vállalja a nyilvánosságot, nem ad felhatalmazást a magánéletébe való betekintésre. Emiatt kel ki igen hevesen azok ellen, akik a gyereküket közszemlére teszik a közösségi médiában vagy a sajtóban – vagy épp üzleti célokra használják fel őket.

10. Ha egy napra teljhatalmat kapna, megoldaná, hogy minden embernek legyen egy fűtött szobája, senkinek ne kelljen az utcán nyomorognia. 

Jó szórakozást kívánok!

Csepelyi Adrienn 

A Popfilter további epizódjait itt találjátok: