1. Az együttes tagjai nagyon lelkesen indították az idei évet, épp ezért is volt ennyire sokkoló számukra, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a koncertjeik. Azt mondják, hullámhegyek és hullámvölgyek követik egymást a hangulatukban, de ők egyértelműen a szerencsésebb zenészek közé tartoznak.

2. 

Nem igazán tudnak mit kezdeni azokkal a véleményekkel, hogy a zeneiparban dolgozók menjenek el kapálni: ők erre tették fel az életüket, évtizedek óta dolgoznak azon, hogy ezt az életet élhessék, és ez a siker, pénz, csillogás mellett rengeteg lemondással járt. 

3. Eckü nagy sikert aratott a karanténidőszak alatt a Karanténtesi-sorozattal az Instagramon: különféle, a ház körül található hétköznapi eszközzel végzett vicces edzéseket a videóin. 

4. A Hősök húsz éve aktív, ez idő alatt sok-sok előadóval készített közös dalt Pixától a Vad Fruttikig, Fluor Tomitól a Halott Pénzig. Mentháék azt mondják, emberileg és művészileg is sokat kaptak ezektől az együttműködésektől, még ha sok rajongójuk túl meredeknek találta is egy-egy kitekintésüket a hip-hop keretei közül.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

5.

Eckü azt mondja: Magyarországon a focihoz, a virológiához és a zenéhez mindenki ért, úgyhogy őt már nemigen lehet meglepni semmilyen véleménnyel.

6. Szerintük jövőre talán még nehezebb helyzetbe kerülnek majd a zenészek, hiszen az idei elmaradt koncertek miatt a jogdíjaik is szinte a nullával lesznek egyenlők.

7. Mentha elmondta, hogy 12 éves fia korosztálya annyira sűrűn kapja az impulzusokat az online világban, hogy már szinte egy számot sem hallgat végig egyhuzamban, nemhogy egy teljes albumot. Eckü szerint emiatt a zenészeknek is át kell gondolniuk, a nagylemez mennyire működő formátum napjainkban.

8. Mentha hobbija az urbex, erről is mesél részletesen a Popfilterben. Tavaly egy barátjával öthónapos felkészülés után Kazahsztánba utazott, hogy beszökjön egy használaton kívüli, de szigorúan, fegyverrel őrzött űrhajóbázisra.

Bár ott éjszakáztak, később elkapták és letartóztatták őket az FSZB, azaz az egykori KGB emberei. Csak akkor hitték el nekik, hogy nem autóval tették meg a sivatagi utat, amikor Mentha megmutatta nekik a véres-sebes lábát…

9. A Hősökről az első nagyobb sikerek idején is azt mondták, hogy eladták magukat a sikerért – ugyanakkor a tagok szerint nem ilyen zenét csináltak volna, ha a gyors meggazdagodás a cél.

10. Szerintük a magyar zenei közízlés most tart ott a hiphop tekintetében, ahol a francia vagy a német tartott húsz évvel ezelőtt.

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találjátok: