Nádudvari Péter cikkei

Összesen: 111 db cikk

Lenny Kravitz szerint a nőknek kellene irányítaniuk a világot – 15 érdekesség a ma 60 éves sztárról

Kult – 2024. május 26. – NP

Kereken 60 évvel ezelőtt, 1964. május 26-án született Leonard Albert „Lenny” Kravitz, amerikai énekes-dalszerző, producer, színész és rendező, a rocktörténet egyik emblematikus alakja. Nemcsak a dalaival, hanem a magánéletével is sokat foglalkoznak a rajongói – Kravitz ugyanis érdekes egyéniség, nem mindennapi életúttal.

Nácibarátnak, majd szovjet kémnek bélyegezték Rökk Marikát, akiért állítólag Hitler is odavolt

Kult – 2024. május 16. – NP

Rökk Marika, a harmincas–negyvenes évek ünnepelt sztárja volt – nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte. Már egészen fiatal korában is operettprimadonnaként beszéltek róla. Marica grófnő szerepét több mint hétszázszor játszotta el, de a Csárdáskirálynőben is emlékezeteset alakított. A filmes karrierje csúcsát a hitleri Németországban érte el, és a bélyeget, hogy a nácik kegyeltje volt, soha nem tudta lemosni magáról.

„Gabrielládhoz elgyere, mert meghal a vágytól” – Batsányi János és Baumberg Gabriella szerelme

Kult – 2024. május 9. – NP

„A sokszor csalódott férfiúnak van egy őrző angyala, ki megérti, ki elsimítja homloka komor redőit s kiről elmondhatja: mindenben csalódtam, csak ő benne nem; ez Gabriella. Szeretetük egymás iránt nem csökken, a jó egyetértést köztük soha semmi sem zavarja meg, hajuk ősz már, testük roskatag, de szeretetük a régi” – írta Szinnyei József Batsányi Jánosról és a feleségéről.

Felnőni a Beatleshez – James McCartney és Sean Ono Lennon megpróbálja

Kult – 2024. április 28. – NP

A Beatles együttes két frontemberének gyerekei is zenészek lettek, és nemrég egy közös dalra összeálltak. A Primrose Hill valószínűleg nem csak egyszeri próbálkozás.

„Abbahagyom az egészet” – hat éve halt meg milliók kedvenc DJ-je, Avicii

Kult – 2024. április 20. – NP

A 2018. április 20-án elhunyt Avicii egy naiv és érzékeny művészlélekként maradt meg barátai emlékezetében, aki imádta a rajongóit, az ismertséggel járó nyomást viszont képtelen volt feldolgozni. Ez vezetett oda, hogy huszonnyolc évesen önkezével vetett véget az életének.

< 1 2 3 4 5 6 7 >