Kult
Kult

A legviccesebb szövegek sokszor a legkomolyabb dolgokról szólnak

Kult – 2024.05.31. – BG

Czigány Zoltán, a Csoda és Kósza gyerekkönyvek szerzője, igazi multitalentum volt, és sajnos csak 45 év adatott neki. Ismerjétek meg a történetét!

Olyanok, mintha élnének: a fajjúmi múmiaportrék rejtélye

Kult – 2024.05.31. – MLM

A fajjúmi múmiákat a családi szentélyben állították fel, s hogy emlékezhessenek az arcukra, egy festett portrét kötöztek bele a testet körbeölelő bandázsba. Általában csak több generáció elteltével temették el őket a sivatag homokjába, amikor már senki sem emlékezett arra, kik voltak ők.

Balassi Bálint botrányos hódításai: ami a tankönyvekből kimaradt a szerelem költőjéről

Kult – 2024.05.30. – NP

A 430 éve elhunyt Balassi Bálint közel negyvenévnyi élete bővelkedett vad tivornyákban, pereskedésekben és megbotránkoztató nőügyekben. A rendkívül művelt, igazi reneszánsz embernek tartott költő világszínvonalú életművet hozott létre, de nemcsak a bravúros versei, hanem botrányai is számottevők.

7 + 1 ok, amiért érdemes most (is) Vácra menni

Kult – 2024.05.29. – KAd

Vácott nincsenek nagy távolságok, a szép belváros és a Duna-korzó simán bejárható gyalog pár óra alatt (kisgyerekkel, babakocsival, sőt nyuszimotorral is), és egy egynapos korzózásba és kultúrprogramba még egy nagy játszóterezés vagy egy sárkányhajós kirándulás is belefér az ebéden meg a fagyizáson felül. Tökéletes program lehet hétvégére vagy a vakáció alatt.

„Azahriah az előadó, aki elég punk ahhoz, hogy kamu-Balenciagát viseljen” – Lakatos Márk beszámolója

Kult – 2024.05.28. –

Az év egyik legjobban várt zenei eseménye volt Azahriah koncertsorozata a Puskás stadionban, amit három egymást követő napon töltött meg. A szinte egész országot megmozgató eseményt, és magát az Azahriah-jelenséget Lakatos Márk stylist elemezte egy eddig még kevésbé vizsgált aspektusból.

Haumann Péter: Hosszan voltak jó éveim

Kult – 2024.05.28. – BG

Két éve halt meg Haumann Péter: 2022. május 28-án ment el hosszú betegség után. A hiánya azóta is fájdalmas, azonban a szerepei és a gondolatai szerencsére örökké velünk maradnak. Both Gabi szemezgetett a korábbi interjúiból.

Valójában az egész mese egy túlvilági utazás lenne? – 10 izgalmas tény a 15 éves Felről

Kult – 2024.05.28. – FB

„A kaland odakint van” – hangzik el sokak kedvencében, a Fel című mesében. A Pixar nagy sikerű filmje 15 éves lett, ebből az alkalomból pedig 10 kevésbé ismert tényt hozott el róla Fiala Borcsa.

Presser Gábor: Nem rajongok a nagy hacacárékért

Kult – 2024.05.27. – BG

Presser Gábor neve fogalom hazánkban. A művész ma ünnepli 76. születésnapját, ebből az alkalomból pedig Both Gabi korábbi cikkét hoztuk el.

< 5 6 7 8 9 10 11 >