Kult
Kult

Agnès Sorel, aki a király szeretőjéből a francia udvar leghatalmasabb asszonyává vált

Kult – 2021.12.20. – MZS

Vakmerő és okos nő volt, vagy hataloméhes szajha? Még ma is kutatják az Agnès Sorel-jelenséget, de nincsenek jó válaszok.

A WMN karácsonyi könyvszemléje: ezeket olvassa a csapat az ünnepek alatt

Kult – 2021.12.19. – KAd

Ezeket a könyveket olvassuk mi – van köztük olyan, ami nektek is aktuális kedvenc?

„A sejtjeiben hordozza a félelmet és a kívülállást, benne testesül meg minden átélt trauma, halálfélelem, rettegés” – Elolvastuk Rubin Eszter új könyvét

Kult – 2021.12.19. – FR

A felmenőinket ért traumák generációk sorsát határozhatják meg a családunkban, köztük a miénket is. De vajon elég lehet-e a ráeszmélés a gyógyuláshoz? Ki lehet-e gyomlálni a lélekből több generáción át hordozott szorongást és szenvedést?

„Mi a bűne? Élni akar!” – Így ejt rabul minket másfél évszázada Anna Karenyina

Kult – 2021.12.19. – MD

Tragikus sorsa ellenére Lev Tolsztoj főhőse halhatatlan világirodalmi nőalak. Folyamatosan nézzük, olvassuk, figyeljük. De látjuk-e? Megkérdeztük, mit gondol róla Gy. Horváth László, aki újrafordította, Bach Kata, aki eljátszotta, Velekei László, aki megkoreografálta, Marjai Lili Anna, aki eltáncolta, és Turi Tímea, aki megverselte.

„Amikor Japánba látogattam, volt olyan, hogy valaki a nyakamba borult, vagy sírógörcsöt kapott, hogy engem lát” – Születésnapi beszélgetés Marék Veronikával

Kult – 2021.12.19. – FB

Marék Veronika nemzeti kincs, de az a vicc, hogy nem csak nálunk az. Most elmeséli, mit imádnak rajta a japánok, vannak-e szerinte férfias és nőies történetek (és fodrászatok), és hogyan tehetnénk a karácsonyt varázslatossá. És minderről legalább olyan lebilincselően mesél, mint a könyveiben.

„A vonal egy pont, ami útra kelt” – Születésnapja alkalmából nézegessünk Paul Klee-képeket!

Kult – 2021.12.18. – GyD

Ha eleged van az ajándékvásárlásból, a hétvégi dugóból (miii?), az ünnepi készülődés stresszéből, a látható és a láthatatlan munkából, akkor állj meg egy percre. Most elég, ha csak nézel. Szépet mutatunk.

Az icipici pók túlnő önmagán és egész univerzumán – Megnéztük az új Pókembert

Kult – 2021.12.16. – BA

Barátságos, csodálatos, varázslatos – Bányász Attila szerint a Pókember: Nincs hazaút kiérdemelte ezeket a jelzőket (még ha nem is tökéletes).

< 5 6 7 8 9 10 11 >