Kult
Kult

Evan Rachel Wood felemelkedése egy újabb lépés az erőszak felszámolása felé – Ezért tennénk kötelezővé a Phoenix Rising című dokumentumfilmet

Kult – 2022.05.17. – MZS

Az HBO dokumentumfilmje, amelyben Evan Rachel Wood mesél a Marilyn Mansontól elszenvedett bántalmazásokról, a Phoenix-törvényről kapta a címét – arról a törvényről, amellyel a színésznő a jövőbeli áldozatoknak próbál segíteni.

A Hortobágyig röptet minket Árkus, a csikó – Könyvajánló

Kult – 2022.05.17. – BG

Both Gabi egy olyan mesét ajánl, amiből a gyerekek megismerhetik a vadlovak életét és környezetét.

Madonnát is inspirálta a festő, Tamara de Lempicka, aki viharos élete után egy vulkán kráterében talált végső nyugalomra

Kult – 2022.05.16. – KZs

Franciaországban élő szerzőnk, Kis Zsuzsa, egy párizsi kiállítás, az Úttörőnők, illetve a születésének 124. évfordulója alkalmából mutatja be nektek a festő Tamara de Lempickát, akinek fordulatos életútja, szenvedélyes szabadságvágya és csodálatos art déco képei sokakat inspirálnak.

Bartalos Tóth Iveta: Zsírbomlasztás (Novella)

Kult – 2022.05.15. – WMN

„Nem létezik csalónap, az egész eddigi életünk egy rohadt csalónap volt, elcsaltunk már minden szombatot és vasárnapot, szülinapi bulit, nyaralást, stresszt, péemesszt előre!” – Fogyókúrás klub a művházban.

„Ez egy nagyon elb*szott sztori” – Megnéztük az Apánk című dokumentumfilmet

Kult – 2022.05.14. – KC

Képzeljük el, hogy életünk egyik legkiszolgáltatottabb és kétségbeesettebb állapotában, amikor sikertelenül próbálunk teherbe esni, a nőgyógyászunk a vizsgáló melletti szobába elvonulva maszturbál egyet, majd a friss spermáját belénk fecskendezi a tudtunk nélkül. És ez nem egy elborult hollywoodi sztori, hanem a valóság.

Az örökké megcsalt, mindig megbocsátó asszony és az imádott díva: Bulla Elma kettős élete

Kult – 2022.05.14. – KAd

Elbűvölte Kosztolányit, Schöpflin Aladárt, Max Reinhardtot, Bárdos Artúrt, és imádta a közönség is, ezrek utánozták stílusát. Bálvány volt, de igazából nem tudtak róla semmit az emberek. Egy titokzatos színésznőről írt Kurucz Adrienn.

Afrikában több ezer film készül évente – Mikor kerül fel Nollywood a térképre?

Kult – 2022.05.14. – FF

Nigéria filmipara lassan a világ egyik legtöbb filmjét gyártó központtá nőtte ki magát, Nollywoodból (ahogy előszeretettel nevezik) azonban szinte semmi nem jut el a többi kontinensre.

< 6 7 8 9 10 11 12 >