Kult
Kult

Constance Wilde képtelen volt megbocsátani a férjének, Oscarnak

Kult – 2024.05.27. – MLM

Oscar Wilde életének viszonylag sok részlete ismert. Ám arról keveset tudunk, hogy felesége, Constance, maga is alkotó ember volt, és saját jogán is ismertté válhatott volna.

Ő volt Irvin D. Yalom nagy hatású mestere: 10+1 erős gondolat Rollo Maytől

Kult – 2024.05.26. – MD

„Az ember oly mértékben szétforgácsolódik a mások életében való részvétel és a velük való azonosulás során, hogy végül kiüresedik a saját létezése” – figyelmeztetett 1983-ban Rollo May, a pszichológiatörténet egyik jelentős alakja, akinek végre magyarul is jelent meg kötete. Pedig hol volt még a közösségi média vagy a streaming?

Lenny Kravitz szerint a nőknek kellene irányítaniuk a világot – 15 érdekesség a ma 60 éves sztárról

Kult – 2024.05.26. – NP

Kereken 60 évvel ezelőtt, 1964. május 26-án született Leonard Albert „Lenny” Kravitz, amerikai énekes-dalszerző, producer, színész és rendező, a rocktörténet egyik emblematikus alakja. Nemcsak a dalaival, hanem a magánéletével is sokat foglalkoznak a rajongói – Kravitz ugyanis érdekes egyéniség, nem mindennapi életúttal.

A feleségét festette meg minden nőalakjában – aki feláldozta magát a „Hopper-művekért”

Kult – 2024.05.24. – KAd

Edward Hopper múzsája és modellje a felesége volt: Josephine Hopper, aki maga is igen tehetséges festő volt, de házasságkötésük után a férje művészetét szolgálta, és teljesen a háttérbe szorult. Sokáig azt hitték, képei a szemétben végezték, de ez szerencsére nem igaz.

Háborúról, haragról és félelemről is lehet beszélni a gyerekekkel – és ezek a mesekönyvek segíthetnek ebben

Kult – 2024.05.24. – BG

Igazi ünneppé varázsolhatjátok a gyereknapot, ha maradandó ajándékot kapnak a kicsik és a kicsit nagyobbak is. Most hat vadonatúj gyerekkönyvet ajánl Both Gabi, amelyek egészen biztos, hogy nem porosodnak majd a könyvespolcon, mert újra és újra érdemes kézbe venni mindegyiket.

Kimenő Radival: Engedd szabadon a benned (és veled) élő gyereket!

Kult – 2024.05.23. – FR

Filákovity Radojka rendhagyó gyereknapi programajánlójában ezúttal a felnőttekre is gondolt: Pannonhalmi Szent Orbán Borpiknik, Szentesi Éva új regényének bemutatója és megannyi remek program vár a heti Kimenőben.

Aki sosem fogyott ki a bátorságból: Charles Aznavour évszázada

Kult – 2024.05.22. – LF

Kereken száz éve annak, hogy megszületett a francia sanzonéneklés 160 centiméteres óriása, aki kora és immár az utókora számára is példát kínált arra, hogy milyen is a romantikus és bátor férfi. Charles Aznavour megannyi dalában és a filmvásznon is gyakran adta a reményeitől megfosztott vesztest, ám a bátorságából sohasem fogyott ki. Nem csoda, hogy maga Édith Piaf is felkarolta.

Amikor önmagad vállalása tabudöntés is egyben – Nicola Coughlan menetelése a világhír felé

Kult – 2024.05.22. – SzHA

Nicola Coughlan önazonossága csodálatra méltó. És mivel a siker nem jött könnyen számára, nemcsak azt tanulta meg, milyen nagy eredményeket tud elérni türelemmel és belefektetett munkával, hanem azt is, mely dolgokat kell maga mögött hagynia, ha elégedetten akar élni.

< 6 7 8 9 10 11 12 >