Kult
Kult

A halál és drogfüggőség torkából mászott vissza, hogy az egész bolygó vele énekelje a Californicationt

Kult – 2023.11.01. – TD

Aludt Cherrel egy ágyban, majdnem eltörte a gerincét, a szüzességét pedig az apja barátnője vette el. És ezek csak jelentéktelen apróságok a többi dologhoz képest, amin a Red Hot Chili Peppers énekese keresztülment.

„Nálunk apám a nyelvével vert bennünket, anyám pedig a tenyerével” – interjú új kötete kapcsán László Noémi erdélyi irodalmárral

Kult – 2023.11.01. – BG

Pulzus című, új kötetében nagyon erős női témákat formál lírává László Noémi erdélyi irodalmár. Both Gabi kérdezte őt életről, irodalomról, anyaságról és a Himalájáról.

Éjfélkor megnyílik az égi kapu – így készülnek Mexikóvárosban a halottak napjára

Kult – 2023.10.31. – TÉZS

November 1-jén az elhunyt gyerekek, 2-án a felnőttek lelkei indulnak útnak, a helyiek pedig mindent megtesznek, hogy halott szeretteik visszataláljanak hozzájuk. A vidám készülődésről Mexikóban élő szerzőnk, Trembácz Éva Zsuzsanna számol be nektek.

Halloween, mindenszentek, halottak napja, reformáció: mit is ünneplünk pontosan?

Kult – 2023.10.31. – MLM

Október utolsó, november első napjaiban egyfajta ünneptorlódás jött létre. Hogy pontosan mikor, mit, hogyan és miért úgy ünneplünk, azt most teológus végzettségű szerzőnk elmagyarázza:

A matektanár üvöltése nem hallatszik el A tanári szobáig

Kult – 2023.10.30. – FB

Németországban sem feltétlenül álommeló a pedagógusi pálya.

Kis műterem, kis ház, kis létra, hatalmas életmű – Reigl Judit megalkuvások nélkül, a nyomorból vált világhírű festővé

Kult – 2023.10.30. – BG

Reigl Judit festő életmű-kiállításán Berecz Ágnes művészettörténész és Makláry-Soós Éva kurátorasszisztens kalauzolta végig Both Gabit. Nézzétek meg az ő szemükön keresztül a képeit annak az alkotónak, aki kompromisszumok nélkül adta át magát a művészetének, és akinek ott van a helye Jackson Pollock mellett.

Meztelen nők kutyapórázon a hátsó kertben – A clevelandi rém az iskolabuszt vezette

Kult – 2023.10.29. – MLM

Egy évtizednyi rabság, éhezés, lelki-, fizikai- és szexuális erőszak, a fogvatartónak szült gyerek… Hogyan reagál az emberi lélek ezekre a traumákra? Lehet-e mindezek után normális életet élni? A valós történet a fikció mögött iszonytatóbb, mint a netflixes Drága gyermek.

Kurucz Adrienn: A piercing

Kult – 2023.10.28. – KAd

„Emma, mint az anyák nagy része, olykor a gyereke tartótisztjének érezte magát. Akit a felettes szervek, úgymint védőnő, gyerekorvos, óvónő, tanító, iskolaigazgató, szomszédasszony, férj, családtagok stb. által el lehet és el is kell számoltatni a kiskorú nevelésének minden részletéről. Mivel a gyerek még gyerek, bármilyen tettének következményeit a társadalom felé az anya viseli, aki engedte, aki hagyta. Kivéve, ha valamely tett jól sült el, illetve tetszetős. Mert akkor a dicsőség kommunális.”

< 6 7 8 9 10 11 12 >