Mind közül Kis Vuk a legesleg. Nincs olyan ember, aki ezt a kedves és szomorú történetet ne ismerné itthon. Fekete István Vuk című regénye alapján készült, ebből írta és rendezte Dargay Attila 1981-ben. A kis róka pedig a zseniális Pogány Judit hangján szól hozzánk. A 2008-ban újraforgatott változatának korántsem lett akkora sikere, mint az eredetinek. Kis Vuk legenda.

„Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismertek? Hohó! Igazán senki sem ismer, mert hol ilyen vagyok, hol olyan. Bámulatosan tudom változtatni az alakomat: ha akarom, olyan vagyok, mint egy szőrpamacs, vagy paróka, vagy egyujjas kifordított bundakesztyű, vagy szobafestőpemzli, vagy papucs orrán pamutbojt. Most leginkább szőrsapkához hasonlítok, ahogy ülök az ágon, egy szép hosszú ágon, föl-he-he-he, le-he-he-he, mivel egy szellő hintáztatja az ágat...” Csukás István meséjét Sajdik Ferenc rajzolta és Dargay Attila rendezte meg.

Fazekas Mihály azonos című műve alapján készített rajzfilm a „három a magyar igazságról". Lúdas Matyi figurája visszabillenti az igazságérzetünket a jó irányba. Előbb együtt sírunk, majd együtt nevetünk vele a kapzsi felett aratott győzelmén. Örök érvényű mondanivaló, belénk égett jelenetek.

Gusztáv, a hétköznapi kisember hétköznapi történeteiben olyan dolgokat csinál, mint bárki más: nőzni próbál, bevásárol, legyet kerget, féltékenykedik vagy macskát fogad be. Ezzel kerül közel a nézőhöz, hiszen lehetne bármelyikünk, persze Gusztávból csak egy van... Nepp József, Jankovics Marcell és Dargay Attila közös munkái a mai gyerekeket is lenyűgözik.

A nagy ho-ho-ho-horgász volt a kedvenc főcímdalunk, amit mindenki kívülről fújt. Igaz, könnyen meg tudtuk jegyezni a 100 Folk Celsius vidám és ritmusos muzsikáját. A mese pedig a nagy horgász és legjobb barátja, Főkukac kalandjait mutatja be. Csukás István hihetetlenül vicces meséit Füzesi Zsuzsával együtt rendezte Dargay Attila.