Öt évvel ezelőtt, amikor Hugh Hefner elhunyt, sokan feltételezték, hogy hatalmas örökséget hagyott hátra. Meglepő módon azonban vagyona nagyjából 50 millió dollárra rúgott, ami azért is érdekes, mert az 1970-es években a Playboy magazin körülbelül 200 millió dollárt ért. Az ezredfordulóra Hefner 70 százalékos Playboy-részesedése 399 millió dollárt kóstált, halála idejére azonban tulajdonrésze 35 százalékra csökkent, miután a tulajdonjog másik felétől megvált az egyre csökkenő eladások miatt.

Hugh Hefner tehát nagyjából 50 millió dolláros vagyont hagyott hátra, ami jóval kevesebb, mint amire sokan számítottak

Bár bizonyos körökben állítólag köztudott volt, hogy Hefner millióit egyenlően osztják szét felesége, Crystal Hefner és négy gyermeke között, Holly Madison mást állított. Madison, aki a Playboy-villában lakott a Hefnerrel való kapcsolata idején, megtalálta a férfi örökségére vonatkozó dokumentumokat, és annak ellenére, hogy a hírek szerint azt egy alapítvány és a gyerekei között kellett volna szétosztani, 

Holly állítása szerint a végrendeletben ő is szerepelt, méghozzá hárommillió dollár kedvezményezettjeként – amíg a Playboy-villában él.

És bár Hefner végrendeletét sosem hozták nyilvánosságra, egyes beszámolók szerint volt egy csavar a dologban: a vasszigorú végrendeleteiről (igen, több volt neki!) is ismert férfi úgy rendelkezett, hogy örökösei nem juthatnak hozzá a pénzhez, ha kiderül, hogy rendszeresen fogyasztanak alkoholt vagy drogokat.

Hugh Hefner és Crystal Hefner - Forrás: Getty Images/Charley Gallay

De vajon kié lett a Playboy-villa?

A Playboy-villa néven ismert hatalmas Los Angeles-i birtok megkerülhetetlen tényezővé nőtte ki magát a Playboy-történelem során. A kastély volt Hefner híres-hírhedt partijainak fő helyszíne, és minden hollywoodi esemény legkeresettebb helye.

A kúria provokatív vonzereje végül lecsendesült, miután Hugh Hefner elhunyt, ennek ellenére még mindig olyan ikonikus hely, ami egyszerre testesíti meg a csillogást és a dekadenciát.

A Playboy-villa nem az első a maga nemében, Hugh Hefner az 1950-es és 1960-as években más kastélyokat is birtokolt. 1959-ben például egy hatalmas, 70 szobás kúriát vásárolt Chicagóban, méghozzá hatalmas úszómedencével, és mint ilyen, tökéletes volt nagyszabású partik szervezésére.

A chicagói kúriából aztán az asszisztensét ért súlyos drogvádak és a negatív sajtóvisszhang miatt költözött el. Akkori barátnője, Barbie Benton viszont rábeszélte, hogy vegyen helyette egy óriási kastélyt Los Angelesben, amihez végül 1,1 millió dollárért jutott hozzá – a Playboy-villaként elhíresült ingatlan a legdrágább volt a Los Angeles-i piacon.

A Playboy villa - Forrás: Getty Images/Shane Gritzinger/FilmMagic

A kúria méretei miatt közel 80 alkalmazottat igényelt, köztük állatgondozókkal. A létesítmény ugyanis tele volt egzotikus állatokkal, ami állatkerti engedéllyel is rendelkezett.  

 

Meglepő módon azonban a kastély nem volt Hugh Hefner tulajdonában: az a Playboy Enterprises nevén volt, így Hefner a saját cégétől bérelte az ingatlant évi közel száz dollárért. A Playboy-mogul egy szomszédos villát azonban megvásárolt, ami jóval szolidabb volt a híres kastélynál. Bár maga Hefner nem élt itt, volt felesége a gyerekeivel igen, az ingatlant pedig később Daren Metropoulos vásárolta meg majdnem 18 millió dollárért.

A Playboy-villát egy évvel Hefner halála előtt eladásra kínálták, és a szomszédból ismert Metropoulos 100 millió dollárért vásárolta meg.

Az ingatlant viszont csak azzal a feltétellel adták el, hogy Hefner élete végéig évi közel egymillió dollárért visszabérelheti azt.

Emellett Daren Metropoulos abba is beleegyezett, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a villát egy esetleges átépítéstől.

A sokak által kedvelt Playboy-villa lányai című valóságshow szereplői kimaradtak az örökségből

A rajongók kedvenceként ismert Bridget Marquardt, bár technikailag nem volt playmate, mégis jelentős hírnevet szerzett magának a műsorban. Az utazásokért is rajongó nő azt követően, hogy a kastélyból elköltözött, a Bridget's Sexiest Beaches című rövid életű utazási show-ban kamatoztatta sikerét.

A Playboy-kastély lányainak önjelölt vezetője, Holly Madison „Lenn a nyúl üregében” című memoárjában utalt arra, hogy számára ez a kapcsolat sosem a pénzről szólt.

Azt azonban nem lehetett tagadni, hogy a sorozat ideje alatt Holly mindenáron topnyuszi szeretett volna lenni. Ez az eltökéltség azonban éles fordulatot vett, Madison hét év után, 2008-ban szakított Hefnerrel, kapcsolatukat pedig később a Stockholm-szindrómához hasonlította.

Holly Madison, Hugh Hefner és Bridget Marquardt - Forrás: Getty Images/Denise Truscello/WireImage

A nyuszitriót Kendra Wilkinson egészítette ki. Az önmagát partilánynak valló Kendra még húszéves sem volt, amikor házinyuszi és Hefner barátnője lett. Az ő kapcsolatuk sem tartott örökké, Wilkinson saját bevallása szerint többször is félrelépett, többek között az amerikaifutball-játékos Hank Baskettel, akivel esküvőjüket később Hefner birtokán tartották.

Annak ellenére, hogy ők hárman voltak a legismertebb nyuszik a Los Angeles-i villából, senkinek sem sikerült megszereznie a Hefner végrendeletben hőn áhított helyet – egészen Crystal Harris érkezéséig.

Évekig rebesgették, hogy Hefner harmadik felesége és milliomodik barátnője sem fogja megkapni a neki járó részt a családi vagyonból, Crystal Harris azonban a maga 31 évével – és már Crystal Hefner néven – 2017-ben sokakat meglepve végül mégis jelentős összeget örökölt.

Források: ITT, ITT, ITT és ITT

Kiemelt kép: Getty Images/Robert Mora/

Mózes Zsófi