-

 1. Az elvárásokról

„Az egyetlen ember, aki rendesen viselkedett velem, a szabóm volt, mert ő minden alkalommal, amikor nála jártam, megmérte, hogy milyen hosszú a karom és a lábam, és milyen széles a derekam. Mindenki más csak egyszer mért meg, és attól kezdve elvárták, hogy a régi mértékek passzoljanak rám.”

Borzasztó nehéz lehet, hogy ha valamivel befutsz, akkor a közvélemény ugyanazt, ugyanolyan stílusban és minőségben akarja tőled látni, hallani. Arra pedig fittyet hánynak, ha te időközben változol vagy már más felé fordult a figyelmed.

2. A díjakról

„Kitüntetést visszautasítani nem lehet. Élj úgy, hogy ne kapd meg!”

Szép dolog ez a szerénység, még szerencse, hogy volt, aki ezt másképp gondolta. Shaw valóban visszautasított mindenfajta kitüntetést, ám amikor 1925-ben neki ítélték a Nobel-díjat, azt némi hezitálás után végül mégiscsak elfogadta.

3. A haragról

„Aki haragszik, az más vétkéért önmagát bünteti.”

Ma már széles körben ismert tény, hogy a düh és a harag milyen elképesztő pusztító erővel bír arra, aki hosszan magában hurcolja a negatív érzelmeit. Ne tegyél ekkora szívességet annak, aki szándékosan fel akar bosszantani!

4. A hazugságról

„A hazug ember büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem az, hogy ő sem tud hinni senkinek.”

Ez pedig mennyivel rosszabb, mint az esetlegesen ellened elkövetett vétke. Egy életen át pácolódni a maga által keltett bizalmatlanságban pokoli lehet.

5. Az öregedésről

„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek még ez sem sikerül.”

Sohasem értettem azokat, akik félnek az öregedéstől. Mert a másik alternatíva sokkal kevésbé biztató, nem igaz?

6. Az első csókról

„Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor a férfi már az utolsót is elfelejtette.”

És ezt még kiegészíteném az első egymásra villanó mosollyal, az első szenvedélyes éjszakával, az első randival, az első közös nyaralással, az első közös... mindennel.

7. Az ételről

„Nincs őszintébb szeretet, mint az étel szeretete.”

Ha az öreg Shaw amúgy egy Zs-kategóriás ismeretlen szerzőcske lenne, akkor is örökre a szívembe zárnám ezért a mondatáért.

8. Az úrinőségről

„Valójában mi is a különbség egy úrinő meg egy virágoslány között? Tulajdonképpen nem abban van a különbség, hogy az ember hogyan viselkedik, hanem abban, hogy az emberrel hogyan viselkednek.”

Sokszor hallok pasikat arról panaszkodni, hogy a mai lányok nem felelnek meg az elvárásaiknak, és képtelenség egy normális csajt találni. Talán először érdemes volna a lányokat normálisan kezelni, és magukkal szemben támasztani az elvárásokat. Akkor majd biztosan összejön az egyenlet másik fele is.

9. A belső iránytűről

„Az élet nem arról szól, hogy megtaláld magadat. Hanem arról, hogy megalkosd magad.”

Mostanában, amikor boldog-boldogtalan önismereti tréningre, önfelfedező utazásra meg különböző life, beauty és randi- coachingra jár, érdemes észben tartani, hogy messze nem elég önmagában önmagunkat keresgélni...

10. A könyvekről

„Soha ne adj egy gyerek kezébe olyan könyvet, amit te magad nem olvasnál el!”

Annál pedig nincs is pompásabb, mint amikor olyan könyvet olvas a gyereked, ami annak idején neked is nagy kedvenced volt, és végre kicserélhetitek az élményeiteket!

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk forrása: Wikipedia/ Illustrated London News