Júzer
Júzer

„Elengedhetetlen, hogy az otthoni és az iskolai digitális kultúra összhangban legyen” – Így érdemes digitálisan nevelni az iskolákban

Júzer – 2022.10.30. – PZs

„Az oktatási intézményekbe lassabban szivárog át a technológiai fejlődéshez való alkalmazkodás, hiszen a tantervnek akkreditáltnak kell lennie, így pedig nehezebb lépést tartani” – mondta Fazekas Péter, az EPAM vezető szoftverfejlesztője azon a konferencián, amelyen többek közt arról is szó esett, hogyan építhetők be digitális módszerek (nem csak) az informatikaórákba.

A gyerekek online védelme semmit sem ér, ha nem vonjuk be őket a róluk szóló döntésekbe – A legfontosabb gondolatok a digitális szülőségről

Júzer – 2022.10.29. – MZS

Hogyan vágjunk bele a digitális nevelésbe? Egyáltalán, szüksége van a gyereknek a szüleire, ha sokkal magabiztosabban mozog az online térben, mint ők? Mik azok a szabályok, amiket érdemes elengedni, és mi az, amihez mindenképp ragaszkodnunk kellene? Íme, néhány hasznos tanács (szigorúan statisztikák és nagy megmondások nélkül!), hogy te is biztonságban tudd a gyerekedet online:

„A digitális nevelés egy bizalmi viszony a gyerek és a szülők között” – Interjú Magyarósi Csaba vloggerrel

Júzer – 2022.10.18. – MZS

„Ha a gyerek mindenféle felkészítés nélkül csatangol a neten, az pontosan olyan, mintha a szülő lerakná őt egy idegen városban, majd otthagyná napokig, hetekig kóborolni teljesen egyedül, kitéve mindannak a veszélynek, ami ott van” – mondja Magyarósi Csaba vlogger, akivel digitális szülőségről, online és offline biztonságról, felelős döntésekről és a példamutatás fontosságáról beszélgetett Mózes Zsófi.

„Úgy teszek, mintha minden rendben lenne, de egyébként menj a francba!” – Így használják az emojikat a különböző generációk

Júzer – 2022.10.10. – PZs

Most kiderül többek közt, hogy a fiatalok szerint melyik népszerű X generációs emoji jelenti azt, hogy „folytasd még a hülyeségeidet”, illetve melyik a „sorozatgyilkos emoji”.

A durva tartalmaktól szoronganak a gyerekek? – Így válasszatok filmet családi mozizáshoz

Júzer – 2022.10.02. – TF

A streamingszolgáltatók percről percre növekvő kínálata a gyerekek tartalomfogyasztását is átírja… de vajon mi alapján tud válogatni a szülő? Honnan tudhatja, hogy a korhatári besorolás megfelelő? Annyi idő nincs a földön, hogy minden családi mozizást egy úgynevezett előnézés előzzön meg. Tóth Flóra gyakorlati tanácsai filmkedvelő szülőknek.

Játék a tökéletlenséggel: analóg fényképezés a digitális világban

Júzer – 2022.09.04. – PZs

Ma már bárki pillanatok alatt jó minőségű képeket készíthet, se komoly felszerelés, sem pedig különösebb tehetség nem kell hozzá feltétlenül, csak egy jó telefon. De akkor mégis mi vesz rá egyre több embert, hogy (újra) megismerkedjen az analóg technikával, illetve kamerákkal? Hogy saját sötétkamrát alakítson ki a lakásában, vagy lejárt szavatosságú filmekkel és egymásra exponálással kísérletezzen? A régi dolgok iránti nosztalgikus rajongásról van szó, esetleg valami többről?

Az anyagi javak és a látszólag tökéletes élet kirakatba pakolása mára inspiráló helyett képmutató és mesterséges lett

Júzer – 2022.08.29. – NyL

Hazai hírességeket buktat le, és az influenszerkultúra hamisságát, felszínességét kritizálja egy magyar oldal, amiről Nyáry Luca írt a következő cikkben:

Videójátékok, amikben senkit sem kell lelőni – Ezzel a 4 stresszmentes játékkal garantált a szórakozás

Júzer – 2022.07.16. – PL

A gamervilág olyan sokszínű, mint maguk a játékosok is benne. De milyen lehetőségei vannak annak, aki nem bírja az adrenalinfröccsöt okozó, stresszes, agresszív videójátékokat? Polner Laura most megmutatja:

< 2 3 4 5 6 7 8 >