Júzer
Júzer

Bőség zavara – Egyre gigászibb a streamingszolgáltatók kínálata, kérdés, hogy ez jó-e nekünk

Júzer – 2022.06.30. – KC

Mennyit költ az átlag magyar felhasználó streamingszolgáltatásra? Hogyan alakították át az új szereplők a kábeltévéhez és a mozihoz való viszonyunkat? Tényleg lehúzhatja a rolót a Netflix? Mit néznek a különböző generációk? Krajnyik Cintia Guld Ádám médiakutatóval járt utána ezeknek az izgalmas kérdéseknek.

Aljas, rohadt, mocskos dolog... és bűncselekmény – Lányrokonok, barátnők meztelen képeinek feltöltésére biztatnak egy közösségi oldalon

Júzer – 2022.06.10. – GySz

Ritka gyomorforgató ügy jutott a tudomásunkra. Bejelentést tettünk. Nyomozás lett belőle. Dr. Gyurkó Szilvia fontos írása a hasonló visszaélések megítéléséről és körülményeiről:

„Az informatika lehetőséget ad arra, hogy visszanyerjünk valamit az elveszített önállóságunkból” – Mi az a digitális akadálymentesség? (podcastajánló)

Júzer – 2022.05.30. – DD

Nemcsak a fizikai világban fontos, hogy akadálymentesítsük a környezetünket, hanem ugyanilyen elengedhetetlen, hogy a digitális térben se ütközzenek akadályokba azok, akik valamilyen testi kihívással élnek. Erről szól egy igazán érdekes podcast, amit Dián Dóri ajánl nektek:

Íme, Afrika legmenőbb TikTok-sztárjai – Őket érdemes követni, ha képbe akarsz kerülni

Júzer – 2022.05.25. – RB

Ismerjétek meg Afrika valódi arcát a kontinens TikTokkerei által!

Mobilon olvasod ezt a szöveget? Kutatások szerint kevesebbet érthetsz meg belőle

Júzer – 2022.05.20. – MD

Furcsa módon a légzésünknek van köze a dologhoz.

„Rosszabb, ha ismerős küldi” – Így hatnak a kéretlen péniszfotók a kamasz lányokra

Júzer – 2022.05.18. – MD

„Ha ugyanabba a suliba jártok, mindennap látod, és ez arra emlékeztet, amit tett. Olyan kínos” – mondta egy brit kutatás 13 éves résztvevője. Elképesztően fontos tanulmány, bennünk megkongatta a vészharangokat.

„Dögölj meg! Dögölj meg! Dögölj meg!” – Néhány ismert nő megosztotta, milyen üzeneteket kap Instagramon. Az eredmény sokkoló

Júzer – 2022.04.20. – WMN

Kéretlen intim felvételek, fenyegető üzenetek, erőszakos tartalom – sok nő tapasztalt már ilyet a közösségimédia-postafiókjában, de képzelhetitek, hogy az ismertebb nők vagy az influenszerek hány ilyet kapnak. És biztos, hogy el kell viselniük? Hogyan lehet védekezni az abuzív online üzenetek ellen?

Ahol mindent be lehet szerezni, amiért börtön jár: az internet sötét oldala

Júzer – 2022.04.12. – DD

Amit mi, hétköznapi felhasználók elérhetünk a számítógépünk és a telefonunk böngészőjével, az az internet kevesebb mint tíz százaléka. Ez is több milliárd oldal, ám ennél jóval többet tartalmaz az úgynevezett deepnet, aminek a mocskos része a bűnügyi hírekben olykor emlegetett dark web, ahol minden és bármi megtalálható: drogok, fegyverek, pornográf tartalmak gyerekekről, lopott adatok… Dián Dóri írása:

< 3 4 5 6 7 8 9 >