Júzer
Júzer

„Dögölj meg! Dögölj meg! Dögölj meg!” – Néhány ismert nő megosztotta, milyen üzeneteket kap Instagramon. Az eredmény sokkoló

Júzer – 2022.04.20. – WMN

Kéretlen intim felvételek, fenyegető üzenetek, erőszakos tartalom – sok nő tapasztalt már ilyet a közösségimédia-postafiókjában, de képzelhetitek, hogy az ismertebb nők vagy az influenszerek hány ilyet kapnak. És biztos, hogy el kell viselniük? Hogyan lehet védekezni az abuzív online üzenetek ellen?

Ahol mindent be lehet szerezni, amiért börtön jár: az internet sötét oldala

Júzer – 2022.04.12. – DD

Amit mi, hétköznapi felhasználók elérhetünk a számítógépünk és a telefonunk böngészőjével, az az internet kevesebb mint tíz százaléka. Ez is több milliárd oldal, ám ennél jóval többet tartalmaz az úgynevezett deepnet, aminek a mocskos része a bűnügyi hírekben olykor emlegetett dark web, ahol minden és bármi megtalálható: drogok, fegyverek, pornográf tartalmak gyerekekről, lopott adatok… Dián Dóri írása:

Élet a Facebookon túl – Júzerek, akik törölték a profiljukat

Júzer – 2022.04.08. – INK

Szinte mindannyian érezzük olykor a közösségi média hátulütőit. Mértéket tartani benne a legnehezebb, ezért van, aki inkább a teljes absztinenciát választja. Kérdés, hogy megéri-e lemondani a pozitív oldaláról is. Mik a tapasztalatok? Elmeséljük:

Így hatnak ránk az önállósodó tárgyak és a digitalizálódó lakóterek – Az okosotthonok pszichológiája

Júzer – 2022.04.05. – MD

Az okoseszközöket arra tervezték, hogy kényelmesebbé tegyék az életünket, időt takarítsunk meg, és nagyobb biztonságban érezzük magunkat – de sajnos, mint bármi mást, rossz célok szolgálatába is lehet állítani őket. Ezért nagyon nem mindegy már az sem, hogyan tervezik meg őket… a felhasználásról nem is beszélve.

Te tudod, mit csinál a gyereked a neten? – Túlzott kontroll helyett a valódi érdeklődés a kulcs, állítja a szakértő

Júzer – 2022.04.03. – NB

Ha foglalkoztat, hogy a gyereked mennyi időt tölt a neten, és mit csinál ott, ha zavar, hogy nem tudsz vele lépést tartani, ha elbizonytalanodsz, hogy hatékony-e az, amit a veszélyekkel szemben teszel, vagy ha érdekel, hogy milyen mintát mutatsz, az már azt jelzi, hogy jó úton haladsz. Nem a benned lévő frusztráció vagy bizonytalanság, hanem annak hiánya lenne a gond – állítja gyerekjogi szakértő szerzőnk.

Pontok, emojik, tőmondatok – Szanaszét stresszeljük magunkat csetelés közben

Júzer – 2022.04.01. – KC

Amennyire izgalmas, annyira frusztráló is lehet a folyamatos üzenetváltás valakivel. De vajon miért? Az egész az agyunk „hibája”!

Ami nem zöld, annak nincs jövője – Egy előítéletes környezetvédő találkozása egy „felokosított” otthonnal

Júzer – 2022.03.30. – SzAE

Fölösleges rongyrázásnak hallatszik az okosotthon kifejezés? Pedig lehet, hogy a fenntartható jövőnk kulcsát rejti! Csapatunk egyik legzöldebb – és vállaltan előítéletes – tagja utánajárt a témának.

„Zuckerberg keményebb volt, mint én” – 20 éves lenne az iwiw: interjú Várady Zsolt alapítóval

Júzer – 2022.03.29. – GyD

Emlékeztek az iwiwre, amelynek csúcskorszakában a fél ország tagja volt? Íme, egy emlékezetes interjú az egyik alapítóval:

< 4 5 6 7 8 9 10 >