Júzer
Júzer

„A digitális nevelés egy bizalmi viszony a gyerek és a szülők között” – Interjú Magyarósi Csaba vloggerrel

Júzer – 2022.10.18. – MZS

„Ha a gyerek mindenféle felkészítés nélkül csatangol a neten, az pontosan olyan, mintha a szülő lerakná őt egy idegen városban, majd otthagyná napokig, hetekig kóborolni teljesen egyedül, kitéve mindannak a veszélynek, ami ott van” – mondja Magyarósi Csaba vlogger, akivel digitális szülőségről, online és offline biztonságról, felelős döntésekről és a példamutatás fontosságáról beszélgetett Mózes Zsófi.

„Úgy teszek, mintha minden rendben lenne, de egyébként menj a francba!” – Így használják az emojikat a különböző generációk

Júzer – 2022.10.10. – PZs

Most kiderül többek közt, hogy a fiatalok szerint melyik népszerű X generációs emoji jelenti azt, hogy „folytasd még a hülyeségeidet”, illetve melyik a „sorozatgyilkos emoji”.

A durva tartalmaktól szoronganak a gyerekek? – Így válasszatok filmet családi mozizáshoz

Júzer – 2022.10.02. – TF

A streamingszolgáltatók percről percre növekvő kínálata a gyerekek tartalomfogyasztását is átírja… de vajon mi alapján tud válogatni a szülő? Honnan tudhatja, hogy a korhatári besorolás megfelelő? Annyi idő nincs a földön, hogy minden családi mozizást egy úgynevezett előnézés előzzön meg. Tóth Flóra gyakorlati tanácsai filmkedvelő szülőknek.

Játék a tökéletlenséggel: analóg fényképezés a digitális világban

Júzer – 2022.09.04. – PZs

Ma már bárki pillanatok alatt jó minőségű képeket készíthet, se komoly felszerelés, sem pedig különösebb tehetség nem kell hozzá feltétlenül, csak egy jó telefon. De akkor mégis mi vesz rá egyre több embert, hogy (újra) megismerkedjen az analóg technikával, illetve kamerákkal? Hogy saját sötétkamrát alakítson ki a lakásában, vagy lejárt szavatosságú filmekkel és egymásra exponálással kísérletezzen? A régi dolgok iránti nosztalgikus rajongásról van szó, esetleg valami többről?

Az anyagi javak és a látszólag tökéletes élet kirakatba pakolása mára inspiráló helyett képmutató és mesterséges lett

Júzer – 2022.08.29. – NyL

Hazai hírességeket buktat le, és az influenszerkultúra hamisságát, felszínességét kritizálja egy magyar oldal, amiről Nyáry Luca írt a következő cikkben:

Videójátékok, amikben senkit sem kell lelőni – Ezzel a 4 stresszmentes játékkal garantált a szórakozás

Júzer – 2022.07.16. – PL

A gamervilág olyan sokszínű, mint maguk a játékosok is benne. De milyen lehetőségei vannak annak, aki nem bírja az adrenalinfröccsöt okozó, stresszes, agresszív videójátékokat? Polner Laura most megmutatja:

Az On the Spot két alkotója az elmúlt 15 évről: Fontos volt, hogy a kameráinkkal a legközelebb jussunk az adott pillanat igazságához

Júzer – 2022.07.13. – KC

Gondoltátok volna, hogy Cseke Eszternek és S. Takács Andrásnak sokat kellett házalnia, míg valaki meglátta a fantáziát bennük, és sorozat válhatott az On the Spotból? Többek között erről meséltek a Magenta legújabb podcastjában.

„Mindennaposak voltak a posztok arról, hogy valaki nem akar tovább élni, vagy arról, miként rejti el a hegeit” – Ilyen volt a Tumblr

Júzer – 2022.07.11. – PL

Polner Laura, „extumblis” mesél arról, mit jelentett neki ez a felület, mit kapott tőle, és milyen veszélyei voltak:

< 2 3 4 5 6 7 8 >