Júzer
Júzer

Ma már semmilyen tartalom nincs ingyen – A „kiflilopástól” a fizetőkapuval elérhető tartalmakig

Júzer – 2021.12.01. – TF

Talán ma már mindenki tudja, hogy a legegyszerűbbnek tűnő videós tartalom előállításához is kell pénz és munka, valahogy mégis az az elvárás, hogy „a neten” megkaphassuk ingyen. De biztos, hogy ingyen van az, amiért a megtekintés pillanatában nem fizetünk pénzzel? Dr. Guld Ádám médiakutatóval és Veiszer Alinda tartalomgyártóval beszélgettünk a netes tartalmak pénzügyi hátteréről.

Okostelefont adni egy gyerek kezébe olyan, mintha elé tennéd a világ minden jó és rossz dolgát, hogy válogasson

Júzer – 2021.11.30. – TF

A legtöbb gyereknek tízéves kora előtt saját okoseszköze van – hiszen ma már (főleg a Covid óta) kell a tanuláshoz, ráadásul mi, szülők is rengeteget használjuk a készülékeinket, gyakran a szemük láttára. De nincs az a gyerekmód, ami egy kíváncsi tízévest megvéd az internet minden szemetétől, ideértve az online bántások különböző formáit és a kamuinformációkat. Rémült könyvajánló egy internetestartalom-gyártó anyától.

Egy kicsit mindannyian gémerek vagyunk – Félreértések és tévhitek a számítógépes játékok világával kapcsolatban

Júzer – 2021.11.25. – DD

Hogyan lesz délutáni „kockulóból” hivatásos gémer? Igaz-e, hogy minden játékos elhízott, pattanásos tinédzser, aki a napfényt csak a netről ismeri? Vannak-e lányok is az e-sportolók között? Egy titokzatos, izgalmas világba pillanthattok be Dián Dóri ajánlójának segítségével:

Tá ti tá ti, ti ti, tá tá – Minden, amit a morzekódról tudni szeretnél

Júzer – 2021.11.04. – DD

Az ebéd közben az agyadat is megtornáztatnád? Hagyd a keresztrejtvényt, inkább tanuld meg a morzekódot, ami sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Etnikai koktél álszentséggel kikeverve – Ezért megvalósíthatatlan és káros is a tökéletes Instagram-arc

Júzer – 2021.11.03. – FF

Megint egy olyan szépségideált kergetünk, aminek természetes adottságokkal valójában nem lehet megfelelni… ahhoz ugyanis többféle etnikum vonásait kellene egyesítenünk.

Így tartom keretek között a kamaszom kockulását – Anya, fia és a kütyük

Júzer – 2021.10.14. –

Kégl Áginak komoly kihívást jelent az, hogy ne szippantsa magába 15 éves „geek” gyermekét egészen a virtuális valóság. Elmondja, milyen módszerek működnek náluk ezen a téren, és mi nem:

Te tudod, mit csinál a gyereked a neten? – Túlzott kontroll helyett valódi érdeklődés a kulcs, állítja a szakértő

Júzer – 2021.08.30. – NB

Ha foglalkoztat, hogy a gyereked mennyi időt tölt a neten, és mit csinál ott, ha zavar, hogy nem tudsz vele lépést tartani, ha elbizonytalanodsz, hogy hatékony-e az, amit a veszélyekkel szemben teszel, vagy ha érdekel, hogy milyen mintát mutatsz, az már azt jelzi, hogy jó úton haladsz. Nem a benned lévő frusztráció vagy bizonytalanság, hanem annak hiánya lenne a gond – állítja gyerekjogi szakértő szerzőnk.

Tóth Flóra: A „gugli” tényleg a barátunk… (általában)

Júzer – 2021.07.27. – TF

Mit kérdezz meg nyugodtan egy influenszertől, és mit inkább ne „Girlzonboard” szerint:

< 2 3 4 5 6 7 8 >