-

Annak idején, amikor nyiladozó értelmű csimota voltam, és még hittem a világmegváltó gondolatok elsöprő erejében, nagyon sokat töprengtem a boldogság témakörén. Mitől érzi magát boldognak az ember? Melyek az elégedett, harmonikus élet feltételei?

Ki mást is faggathattam volna ezekről a kínzó kérdésekről akkoriban, mint a nagymamámat? A nagymamámról elsőként mindig a gurgulázó kacaja jut eszembe, és rögtön utána a barackos gombócai... ezeket közkívánatra minden nyáron heti rendszerességgel készítette nekünk. Volt, hogy még a Balatonra is utánunk küldte kockás abroszba csomagolva.

Az én fahéjasbarack-illatú nagymamám pedig erre a kérdésemre a következőket mondta:

„A boldogságot, Boriskám, nem a nagy dolgokban, a lottóötösben meg a kacsalábon forgó palotában kell keresni. Hanem az egészen apró dolgokban. Amikor kisül egy tepsi férfiszeszély, és még azon melegében, a konyhapultnak dőlve belemélyeszted a fogadat a süteménybe! Hát, az tagadhatatlanul boldog érzés! De én akkor is nagyon boldog szoktam lenni, ha kiülhetek zöldborsót hámozni az erkélyre, és épp odasüt a nap. Vagy amikor a bevásárlás végén a piac sarkában megiszom egy csésze kávét. Tudod, aki az ilyen apróságokat nem képes értékelni, az nem fog örülni a nagy dolgoknak sem.”

Nálunk ez a családi recept vált be. Örülünk a napsütésnek, a mámorító süteményillatnak, a zsibongó vásár műanyag asztala mellett elkortyolgatott feketének, annak meg pláne, ha a nagymama hajlott kora ellenére még mindig rászánja magát egy adag barackos gombóc elkészítésére.

De mondd csak, téged mi tesz boldoggá? Sőt ne is mondd, inkább írd le, hogy minél több emberhez eljuthasson a pozitív üzeneted!

A NESTLÉ FITNESS gabonapehely pályázatára írd meg maximum két gépelt oldalon, 12-es betűmérettel, te hogyan éled pozitívan az életed a mindennapokban! Meséld el, milyen apróságokat teszel, hogy jól érezd magad? Hogyan figyelsz oda magadra, a táplálkozásodra? Milyen praktikáid vannak azért, hogy pozitívan gondolkodj? Írd meg a történetedet, hogy mi is naphosszat mosolyoghassunk!

Olyan dolgokra gondolok, amelyek nem kerülnek semmibe, de mégis sokan elfeledkeznek róla.

A végén pedig még az is lehet, hogy te leszel az egyik győztes! Ami persze önmagában is csudaklassz érzés, de mindennek a tetejébe másokat is inspirálhatsz a pozitív gondolkodásra. Írásodat ugyanis itt, a WMN-en is publikálni fogjuk. Emellett pedig részt vehetsz egy három alkalmas ajándék coachingon Viniczai Andrea coach vezetésével. Továbbá fél évre elegendő NESTLÉ FITNESS gabonapelyhet is kapsz ajándékba, hogy mindig jól indulhasson a reggeled.

Pályázati feltételek:

- esszé írása maximum két gépelt oldal 12-es betűmérettel Élj pozitívan! témakörben (gondolkozz pozitívan, viselkedj pozitívan, táplálkozz pozitívan)

- beküldési határidő: 2016. 05. 22.

- beküldési cím: [email protected]

Nyeremény:

- esszé publikálása a wmn.hu oldalán

- egy három alkalomból álló coaching AVANDI Viniczai Andrea coachával

- fél évre elegendő NESTLÉ FITNESS gabonapehely

Már csak egy dolog maradt hátra: mutasd meg nekünk, hogyan ÉLJÜNK POZITÍVAN! Hajrá!

-

További információkat olvashatsz  az esszépályázatról itt: Élj pozitívan! pályázati felhívás

Játékszabályzat

 

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/