Nos, mint elhangzott, a wmn-olvasók és írók körében vannak olyanok, akik szeretik a focit. Én nem vagyok ilyen. Utálom a focit. De mivel nem ez a legaljasabb dolog, amit elkövetek az emberiség ellen, simán be merem vallani. És most, hogy egyik férfiszerzőnktől megkaptuk az útmutatást arra vonatkozóan, hogyan kell viselkednünk, amíg ők meccset néznek, háááát, én is szeretnék ezt-azt hozzáfűzni a témához.

Először is egyet kell értenem a cikk írójával, Krisztiánnal abban, hogy mindkét fél számára szerencsésebb, ha a meccsnézés nem együtt történik. Azt azonban nem teljesen értem, miért nekünk kell(ene) ilyenkor elmennünk otthonról. Szerintem a meccsnéző férfi minden vágya (ugye, ahogy a bejegyzésből ki is derült: ne zavarják, ne kérdezzenek hülyeségeket, stb...) megoldódna, ha a meccset vele hasonszőrűekkel izzadná és ordibálná végig egy kanapén… mondjuk valaki másnak a kanapéján, valaki másnak a lakásában. Nem, bocsánat, ebben az esetben egyetlen vágya nem teljesülne nő jelenléte nélkül: valószínűleg nem lenne mit ennie és innia. De hát valamit, valamiért.

Viszont, ha már mi megkaptuk a betartandó szabályok (szerintem egyébként állatira szórakoztató) listáját arra vonatkozóan, hogyan kell viselkednünk egy számunkra kényelmetlen helyzetben, hadd írjam meg én is azokat a szabályokat, ahogy a férfiaknak kellene viselkedniük egy számukra kényelmetlen helyzetben. Ez a helyzet pedig – mivel a focis szerző is ezt hozta párhuzamként – legyen mondjuk a közös vásárlás (számomra egyébként valójában érthetetlen) szituációja.

1. Ha elkíséred a barátnődet ruhavásárláskor, nem a te dolgod megvizsgálni a kiválasztott darabok ár/érték arányát. A te feladatod legfeljebb annyi, hogy fizess. Ha még ezt sem vagy képes teljesíteni, ráfaragtál, ebből nem lesz szex.

2. Tudom, hogy azt hiszed, a csajod valóban kíváncsi a véleményedre, de tévedsz. A legfontosabb feladatod (a fizetésen kívül), a dicséret. Ha egyedül nem megy, segítek. Például: „ez milyen jól áll neked!", vaaagy: „állati csinos vagy ebben a ruhában!", végső esetben ez is elmegy: „te mindenben szép vagy!" Ezzel a három mondattal a plázázás hosszú órákig elnyújtható előjátékká válik… mármint a nőnek.

3. Ha nem tudod, hogy mi a ruhadarab neve, amit a csajod próbál, ne találgass! Nem kell úgy tenned, mintha értenél a divathoz. Ha fogalmad sincs, hogy az a nadrág skinny vagy boyfriend, hívd simán gatyának és kész.

4. Ha viszont értesz a divathoz, és pontosan tudod, minek, mi a neve, azt meg titkold el, ugyanis ezt a nőkön kívül csak a metroszexuálisok és a melegek tudják… tehát ebből sem lesz szex.

5. Fontos, hogy egy bevásárlókörút során csak egyszer nézz be egy másik próbafülkébe, különben a leghülyébb csaj is rá fog jönni, hogy valójában kukkolni jöttél.

6. Egyáltalán nem baj, ha a mobilodat babrálod, amíg a csajod a próbafülkében szépül. Feltéve, ha jók a reflexeid és gyorsan magad elé tudod rántani a telót, aztán be tudod magyarázni neki, hogy percek óta ebben a pozícióban várod, amint kilép a próbafülkéből, hogy lekaphasd. Ha viszont nem vagy elég gyors, akkor jobb, ha a biztonságra törekszel. Felveszed a szerelmes tekintetet és vársz. A szerelmes tekinteted szinte ugyanaz, mint az unatkozó, csak tegyél hozzá egy félmosolyt, és meg is vagy.

7. Egyáltalán nem baj, ha unatkozol vásárlás közben. De semmiképpen se dicsekedj el azzal, hogy észrevetted: a próbafülkék függönyeit nem lehet rendesen behúzni, és láttál egy csajt, akinek olyan, de olyan melle volt, hogy húúúú…

8. Ne menj el magadnak vásárolni, miközben a csajod a próbafülkéből kinyújtott karral azt várja, hogy hozz a felpróbált darabból egy másik színűt.

9. Ha a csajod kilibben a próbafülkéből, hogy megdicsérd, te pedig félretolod, mert beállt eléd és így nem látod magad a tükörben, az nem fog jót tenni a kapcsolatotoknak.

10. Soha ne használd a szűk, kicsi, kibuggyan, kurvás, bevág, szoros, passzos, telt, kövér, híztál szavakat vásárlás közben! (Hidd el, ehhez képest Beckhamnek szurkolni egy Barcelona–Juventus meccsen, aprócska malőr.)

11. És végül, de persze nem utolsósorban: győzd meg a csajodat, hogy nem jó neki, ha te elkíséred vásárolni! És arról is, hogy neked meg nem jó, ha ő veled nézi a meccset. Így amíg te tévézel, add oda neki a hitelkártyádat, és máris minden probléma el van simítva.

Ui.: Ja, és Krisztián, nincs olyan hely, ahol mi nem találunk meg!

Kormos Anett

Krisztián írását, amely a fenti cikket ihlette, ITT tudod elolvasni.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Kris Ubach and Quim Roser