A sörgasztronómiai héten óriási volt a választék, mert jobbnál jobb helyek csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. Mi az Up & Down nevű helyet választottuk, mivel könnyű megközelíteni, és nagyon jó volt evés-ivás közben bámulni a Dunát meg a kivilágított Szabadság-hidat.

Ezt láttam az asztalunktól

A mártogatós-kenegetős (csicseriborsó, avokádó és padlizsános salsa) előételhez igazán illett az étterem saját sütésű, roppanós héjú, bagettszerű kenyere. A többi zöldség mellett a hasábokra vágott kínai kel okozott nagy meglepetést. Nehéz választani, melyik kence volt a legfinomabb. Nekem a citromos, friss csicseriborsókrém ízlett a legjobban, a barátomnak a padlizsános salsa, de az avokádókrém is kifogástalan volt. Ehhez kaptunk egy belga lager típusú elég telt és karakteres sört. Meglepő párosítás, mégis illett a sokféle ízvilághoz.

Jó volt mártogatni...

A főétel tényleg olyan finom volt, mint a képen is látható. A báránysült ananásszal és currys gnocchival kicsit ugyan csípett (amit én nem kedvelek), de az egész ízélmény mégis maradandó volt, különösen a második édeskés pörkölt malátás még „belgább" sör után.

Kicsit csípett, de ezt most kivételesen nem bántam

A harmadik körre viszont kifulladtam. Tényleg csak azért fogyott el a szarvasgombás, szép és ehető virágokkal díszített, házi vattacukorral megbolondított (nem is hasonlít a vásárihoz!) és sárkánygyümölccsel dúsított fehércsokis mousse, mert nem lehetett abbahagyni. Ezek után viszont már képtelenségnek tűnt, hogy igyak még egy pohár gyümölcsös sört is, pedig biztos finom volt… Na, majd legközelebb!

Ez az édesség inkább álom volt, mint valóság, mégis megesett velem...

Fotók: saját és Sörgasztronómiai Hét

Both Gabi