2016. szeptember 29.
|
BG
| Olvasási idő kb. 1 perc
Nagyon sokáig nem ittam alkoholt. Egyáltalán. Semmit. Soha. Aztán pár éve történt valami… (igen, egy pasi van a dologban!), és megváltozott a hozzáállásom. Azóta igyekszem bepótolni a harminc évig elmulasztott italokat, persze csak mértékkel. Elképesztően finom ízélményekben lehetett részem a napokban, amikor egy különleges sörvacsorára voltam hivatalos a barátommal. Most megmutatom, mit ettünk és mit ittunk. Egészségetekre! Both Gabi koccint.
–
A sörgasztronómiai héten óriási volt a választék, mert jobbnál jobb helyek csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. Mi az Up & Down nevű helyet választottuk, mivel könnyű megközelíteni, és nagyon jó volt evés-ivás közben bámulni a Dunát meg a kivilágított Szabadság-hidat.
A mártogatós-kenegetős (csicseriborsó, avokádó és padlizsános salsa) előételhez igazán illett az étterem saját sütésű, roppanós héjú, bagettszerű kenyere. A többi zöldség mellett a hasábokra vágott kínai kel okozott nagy meglepetést. Nehéz választani, melyik kence volt a legfinomabb. Nekem a citromos, friss csicseriborsókrém ízlett a legjobban, a barátomnak a padlizsános salsa, de az avokádókrém is kifogástalan volt. Ehhez kaptunk egy belga lager típusú elég telt és karakteres sört. Meglepő párosítás, mégis illett a sokféle ízvilághoz.
A főétel tényleg olyan finom volt, mint a képen is látható. A báránysült ananásszal és currys gnocchival kicsit ugyan csípett (amit én nem kedvelek), de az egész ízélmény mégis maradandó volt, különösen a második édeskés pörkölt malátás még „belgább" sör után.
A harmadik körre viszont kifulladtam. Tényleg csak azért fogyott el a szarvasgombás, szép és ehető virágokkal díszített, házi vattacukorral megbolondított (nem is hasonlít a vásárihoz!) és sárkánygyümölccsel dúsított fehércsokis mousse, mert nem lehetett abbahagyni. Ezek után viszont már képtelenségnek tűnt, hogy igyak még egy pohár gyümölcsös sört is, pedig biztos finom volt… Na, majd legközelebb!
Etet = szeret? Nők esetében gyakorta igaz e képlet, de mi a helyzet a férfiakkal? Önmegvalósítás vagy tányérra tett szív egy saját kezűleg elkészített vacsora?
Se fény, se légkondicionáló, se sütő, se tűzhely, se botmixer…Kristófot és Nimit mégsem tarthatja vissza semmi attól, hogy megrendezzen egy ötvenfős vegán vacsorát, ha egyszer jönnek a vendégek!
Mondjuk is gyorsan, miért egyél hummuszt: mert finom, szuper egészséges, az egyik alapanyagát tartják az afrodiziákumok királynőjének, ráadásul csodás ételeket lehet készíteni a felhasználásával!
Az ünnepi Canossa-járás során az egyik vendégségből zuhanunk a másikba, mert mindenki elvárja, hogy neki is jusson a gyerekekből, unokákból, családtagokból, miközben mi magunk már azt sem tudjuk, merre vagyunk arccal. Van rá megoldás?
Előételnek fehérbor és osztriga, majd jöhet a gesztenyés pulykasült, a sajttál, végül pedig a frangipánkrémes és a 13 desszert. Na, ki kóstolná meg szívesen a délkelet-francia karácsonyi menüt?
Pearl Jam, Út a vadonba, politikai és társadalmi aktivizmus. Csak három ok, amiért sokan rajonganak a grunge mozgalom egyik legfontosabb ikonjáért, a ma 60 éves Eddie Vedderért.