2016. szeptember 29.
|
BG
| Olvasási idő kb. 1 perc
Nagyon sokáig nem ittam alkoholt. Egyáltalán. Semmit. Soha. Aztán pár éve történt valami… (igen, egy pasi van a dologban!), és megváltozott a hozzáállásom. Azóta igyekszem bepótolni a harminc évig elmulasztott italokat, persze csak mértékkel. Elképesztően finom ízélményekben lehetett részem a napokban, amikor egy különleges sörvacsorára voltam hivatalos a barátommal. Most megmutatom, mit ettünk és mit ittunk. Egészségetekre! Both Gabi koccint.
–
A sörgasztronómiai héten óriási volt a választék, mert jobbnál jobb helyek csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. Mi az Up & Down nevű helyet választottuk, mivel könnyű megközelíteni, és nagyon jó volt evés-ivás közben bámulni a Dunát meg a kivilágított Szabadság-hidat.
A mártogatós-kenegetős (csicseriborsó, avokádó és padlizsános salsa) előételhez igazán illett az étterem saját sütésű, roppanós héjú, bagettszerű kenyere. A többi zöldség mellett a hasábokra vágott kínai kel okozott nagy meglepetést. Nehéz választani, melyik kence volt a legfinomabb. Nekem a citromos, friss csicseriborsókrém ízlett a legjobban, a barátomnak a padlizsános salsa, de az avokádókrém is kifogástalan volt. Ehhez kaptunk egy belga lager típusú elég telt és karakteres sört. Meglepő párosítás, mégis illett a sokféle ízvilághoz.
A főétel tényleg olyan finom volt, mint a képen is látható. A báránysült ananásszal és currys gnocchival kicsit ugyan csípett (amit én nem kedvelek), de az egész ízélmény mégis maradandó volt, különösen a második édeskés pörkölt malátás még „belgább" sör után.
A harmadik körre viszont kifulladtam. Tényleg csak azért fogyott el a szarvasgombás, szép és ehető virágokkal díszített, házi vattacukorral megbolondított (nem is hasonlít a vásárihoz!) és sárkánygyümölccsel dúsított fehércsokis mousse, mert nem lehetett abbahagyni. Ezek után viszont már képtelenségnek tűnt, hogy igyak még egy pohár gyümölcsös sört is, pedig biztos finom volt… Na, majd legközelebb!
Etet = szeret? Nők esetében gyakorta igaz e képlet, de mi a helyzet a férfiakkal? Önmegvalósítás vagy tányérra tett szív egy saját kezűleg elkészített vacsora?
Se fény, se légkondicionáló, se sütő, se tűzhely, se botmixer…Kristófot és Nimit mégsem tarthatja vissza semmi attól, hogy megrendezzen egy ötvenfős vegán vacsorát, ha egyszer jönnek a vendégek!
Jó ötlet a lánykéréssel rögtön a nagy trakta után, a fél család szeme láttára előrukkolni? – Ezt gondolják menyasszonyok, egy esküvőszervező, egy gyűrűkészítő, és ezt mutatja a statisztika:
Min tudnak izgulni fellépés előtt egy 35 éves zenekar tagjai? És mit gondolnak arról, hogy mindenki meg akarja nekik mondani, hogy milyen a jó Tankcsapda? Erről beszélgettek a friss Popfilterben:
Kollégánk a dr. Karsai Dániel alkotmányjogásszal készült interjújáért kapta a díjat. Krajnyik Cintia az elismerés kapcsán azt mondja, gyerekként csodálta a díjnyertes újságírókat, de ma már tudja: az interjúalanyok az igazi hősök.