Családi önkiszolgáló étterem 900 négyzetméteren. Külön elosztva benne a pizza és a tészta, a levesek, az óriásserpenyős ennivalók, az italok, a söröspult, az édességek, a saláták és a főételek, ami csak szem-szájnak ingere. A cél az, hogy ne egy hatalmas, hanem sok kis sorban állhasson a vendég, ha csúcsidőben egyszerre ezren szeretnének ebédelni.

Ha gyerekkel jövünk, a következő törvényszerűségekre érdemes felkészülni. Ha pedig nem gyerekkel jövünk, akkor is.

1. Ha a három gyermekünk közül az egyik mondjuk bécsi szeletet, a másik bolognai spagettit, a harmadik pedig csibefalatokat enne, mire a megfelelő sorokat végigálljuk, kettő biztosan meggondolta magát.

2. Ha a kistestvér csöpp kis pálcikaangyalkát kap ajándékba, a nagyobbiknak minimum műanyag tehénke kell 3 euróért. Vagy fordítva.

3. Ha nagy a tömeg, biztos, hogy legalább három–négy harisnyás-gumibugyis kislány kergetőzik a lábak és az elemózsiás pultok között – mindenki örömére.

4. Ha a csönd már tíz másodperce tart, egy bölcsis biztosan visítani kezd.

5. A kakofónia törvényszerűsége, hogyha egy visít, többen is kedvet kapnak „becsatlakozni”.

6. Ha a gyerekvárban éppen senki sincs, a kutyát sem érdekli. Ha viszont már ketten vannak előbb–utóbb kitör a tejfogúak felkelése.

7. A felkelés, biztosan a tejfogúak támadásához vezet. A támadásra más tejfogúak visszavágnak, ami kirobbantja a tejfogúak háborúját.

8. Később kitör a tejfogúak forradalma, majd ellenforradalma. Legvégül pedig a forradalom felfalja gyermekeit, de ha mégsem, pár tejfog biztosan kitörik.

Takács Krisztián

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/imoooun