1. Fiala Borcsa hálótársa

Sose találjátok ki, kinek az ágya ez #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #8 #instachallenge #wmn #wmnmagazin

509 Likes, 15 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Sose találjátok ki, kinek az ágya ez #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #8 #instachallenge #wmn…”

Jó, igazából vérszemet kapnék, ha Borcsi ténylegesen is Ryan Goslinggal hemperegne, na de mit tennék, ha kettő is beficeregne az ágyába? (Pedig megtörtént. Láthatjátok, hiszen a fenti ábra is mutatja.)

Történt egyszer, egy szép szerkesztőségi napon, hogy csöngetett a postás/futár/kajakihordó. Mi általában a kajakihordóra ugrunk, ezért amikor megtudtuk, hogy csak a postás jött, elszontyolodva ültünk vissza a helyünkre. Viszont ez másmilyen nap volt. 

Mert amikor Bé kibontotta a postás által hozott csomagját, akkor visongani kezdett (most nem jegyzetelem le, milyen hangon), mi pedig köré gyűltünk, mint óbégató piaci kofa köré a vásárlók. 

Borcsa ezen a szép napon Ryan Gosling-os párnahuzatot kapott. Kettőt. Egy rajongójától. No comment.

2. Az a bizonyos áprilisi nap

Képzeljétek, ma van az örömhír ünnepe. Mi mondunk nektek egyet: itt vagyunk, itt leszünk és alkotunk tovább. Mondjatok ti is egy örömhírt nekünk, a kollégátoknak vagy a szeretteiteknek! #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #33 #instachallenge #wmn #wmnmagazin #team

2,804 Likes, 91 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Képzeljétek, ma van az örömhír ünnepe. Mi mondunk nektek egyet: itt vagyunk, itt leszünk és…”

Az örömhír ünnepén bármennyire volt is rosszabb a kedvünk, tudtunk örülni egymásnak, meg annak, hogy írhatunk, alkothatunk, szabadon, függetlenül.

A szabadságunkat és a függetlenségünket azóta is őrizzük, nem adjuk fel meg el semmiért, és továbbra is szeretjük egymást. 

Jó most visszaemlékezni arra a napra, mert nagyon szépeket mondott nekünk DTK, és mi is egymásnak. 

3. Dolgok, amiket szerelünk

Szerelnek #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #73 #bandiésgazsi

252 Likes, 2 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Szerelnek #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #73 #bandiésgazsi”

Emlékszem, amikor Veron barátnőmmel elmentünk vitorlázni, és épp a dekken fröccsöztünk a kikötőben (nem szokatlan a kép), mellettünk meg indult a vízre egy vitorlás, amin erőtől duzzadó férfiak kiabáltak, és megzavarhatatlanul húzták, vonták, tekerték a köteleket, vitorlákat. 

Veron pedig megszólalt: „Olyan jó nézni, amikor két férfi így dolgozik. Ritkán látni ilyet.”

Mondanom sem kell, hogy a fröccsöt is kiköptem a röhögéstől (pedig ez Isten ellen való vétek). És valahogy erről a fotóról, amin Bandi és Gazsi szereli az irodai székeinket, valamiért ez jutott eszembe. Pedig esküszöm, ők dolgoznak, mint az állat.

4. Amikor végre beteljesítették a princípiumukat

Végre tudják, hol a helyük #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #90 @dtothkriszta @fialaborcsa @lillaszocs

1,462 Likes, 10 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Végre tudják, hol a helyük #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #90 @dtothkriszta @fialaborcsa…”

Az mennyivel jobban esik a szemnek, ugye, amikor a nőket látjuk természetes közegükben?

Végre bevégeztetett, ami eleve elrendeltetett, amiért leszülettünk erre a Földre. A jó asszony tudja, hol a helye. A konyhai eszközök úgy forognak a kezében, mint a villám, az ebédhez úgy készül elő, mintha mindig is erre predesztinálták volna. A gyerekre úgy néz, hogy a távolban felvonyít egy anyja után könyörgő kiskutya. 

Na, nem genyóskodom.

Mindenesetre vicces volt az a nap, amikor „az elvetemült feminista propagandagépezet” zászlóshajói leültek a kanapéra, és elkezdték fejteni a borsót az ebédhez. Ajvé!

5. A Helló, Tesó!-forgatások egyike (amin én is ott voltam)

Valami készül #comingsoon #dolgokamiketszeretünk #thigswelove #169 #péterfyék #péterfybori #péterfygergely #dtothkriszta #wmn #wmnmagazin #WithGalaxy #GalaxyS9 #reklám

1,615 Likes, 6 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Valami készül #comingsoon #dolgokamiketszeretünk #thigswelove #169 #péterfyék #péterfybori…”

Most abban nem vagyok tuti biztos, hogy ez volt a legelső forgatás, mindenesetre az elsők között volt. És imádom ezt a sorozatot! Azon a napon a Péterfy tesókkal forgatott a stáb, a végére pedig egy hatalmas és szokásos, Kisorosziban meg-megeső, Novák-féle dőzsölés kerekedett belőle. 

Emlékszem, aznap Novákkal összekaptunk valamin, így amikor megjöttek a Krisztáék, eléggé fagyos volt a hangulat. Aztán persze felengedtünk, és jót lakmároztunk a hatféle fogásból. Volt marhapofa, kacsa, négy torta (mert búcsúbuli volt, Novákék másnap indultak Sanghajba), édesburgonyakrém, káposzta, miegymás.

Jaj, de jó kis nap volt! Rég dőzsöltem már Orosziban, mondjuk, most a nagyböjt végéig tuti nem megyek.

Ezt az emléket pedig azért tettem ide, hogy hátha folytatódik a kedvenc WMN-sorozatom.

6. A szuperwmnjeink

Most mondjuk azt, hogy imádtuk ezt a tegnapot? #thingswelove #dolgokamiketszeretünk #262 #szuperwmn #wmn #wmnmagazin Fotó: @goti_photography

1,354 Likes, 3 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Most mondjuk azt, hogy imádtuk ezt a tegnapot? #thingswelove #dolgokamiketszeretünk #262…”

A legünnepélyesebb és a legmeghatóbb nap volt, ehhez semmi kétség nem fér. Felvettük a szép ünneplőnket, kifestettük magunkat, megfodrászkodtunk, magas sarkúba bújtunk, és elindultunk a Műpába, hogy díjazzuk azokat a nőket, akik nem feltétlenül élik a nagyközönség előtt az életüket, de annál többet tesznek a társadalomért, jó ügyekért, és munkájukat kiemelkedő fontosságúnak tartjuk.

A 2018-as év civil győztese Himmer Éva lett, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága alapítója, aki évtizedek óta foglalkozik alzheimeresekkel, és hozzátartozóikkal. A közéleti kategóriagyőztes pedig Szalay Kriszta színész lett, aki a hajléktalankérdésben jóval többet tett az elmúlt évben (években), mint bárki más.

Éljenek soká!

7. A 2019-es naptárfotózásunk

Felismeritek, melyik filmplakáthoz álltunk össze? 😊(Link a bióban⬆️) #wmnfarkasa #dolgokamiketszeretünk #thingswelove #279 #filmek #naptár #wmnmagazin #wmn

243 Likes, 4 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Felismeritek, melyik filmplakáthoz álltunk össze? 😊(Link a bióban⬆️) #wmnfarkasa…”

Ne aggódjatok, nem kívánunk kiszeli magasságokba emelkedni, de az első (és talán egyetlen) naptárunk elkészítése közben halálra röhögtünk magunkat. 

A téma az volt, hogy filmrészleteket forgatunk újra egy-egy fotó erejéig, és Gáspárra, a WMN sokáig egyetlen férfi tagjára, hogy, hogy nem, a Wall Street farkasának, Jordan Belfortnak a szerepe jutott. Mi pedig a háttérben eljátsszuk a lelkes személyzetét egy nagy adag év eleji bónusz kifizetése közben.

Gáspárnak jár a díj, mert ő tényleg utál szerepelni, de bennünket annyira szeret, hogy a kedvünkért ezt is vállalta.

8. Nagy, közös zabálással reggelivel egybekötött értekezlet

Úgynevezett reggelivel egybekötött értekezlet💃🏻#dolgokamiketszeretünk #thingswelove #311 #wmn #wmnkonyha

1,329 Likes, 15 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Úgynevezett reggelivel egybekötött értekezlet💃🏻#dolgokamiketszeretünk #thingswelove #311 #wmn.…”

Bevallom, tudatosan nem választottam olyan fotókat ebből a kihívásból, amin kaja van, pedig minden második „dolgokamiketszeretünk” fotó étkezés előtt, közben vagy után készült, vagy nemes egyszerűséggel csak a produktumot fotóztuk le. 

Viszont ez máig a legkedvesebb értekezleteim közé tartozik. És szerintem a többiek nevében is beszélhetek. 

Megbeszéltük előre, hogy mindenki hoz valamit, találkozunk az irodában egy órával a meeting előtt, elkészítjük, megterítünk, és leülünk a dolgunkra. Olyan finomakat hozott mindenki, annyira jó volt úgy ötletelni. 

Megbeszéltük azt is, hogy csinálunk majd ilyet minden hónapban, de azóta se tettük. Legyen ilyen még, csajok, jó?

9. DTK szülinapja, amin ez a remekül elkapott fotó készült

Isten éltessen DTK! 🥂🎂💃🏻Kriszta szülinapi kívánságát megtaláljátok tegnap esti hírlevelünkben❤️#thingswelove #dolgokamiketszeretünk #325 #dtk #születésnap #wmn

3,445 Likes, 27 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Isten éltessen DTK! 🥂🎂💃🏻Kriszta szülinapi kívánságát megtaláljátok tegnap esti…”

Az egy dolog, hogy Erika, irodánk vezetője, egyetlen pillanatra nem képes vízszintben tartani a száját, nem is tudom, hogy nem hűl ki a gyomra, de hogy a Marossy mit művel? Szakadok a röhögéstől!

Szerintem éppen vuduzza Kriszta kívánságait, vagy nem tudom. Az a kisebb gond, hogy számomra nem világos a művelete, de hogy ő se tudja?! Imádom!

Szóval az elmaradhatatlan fánktortával és a tőlünk megszokott jókedvvel, idén is megünnepeltük a mi alapító-főszerkesztőnket. Kapott tőlünk egy kuponfüzetet, amiből még egy kívánságkupont sem használt fel. Hoppá! (Tehát ez azt jelenti, hogy ennyire cukik vagyunk.)

10. A WMN negyedik szülinapján, amire OLYAN cikket írt, hogy...

Négy éve ezen a napon indult a WMN.hu💃🏻DTK egy igazán mély és karcos írással lepett meg mindenkit, az írása már az oldalon! Fogadjátok sok szeretettel✨#wmn #dtk #dolgokamiketszeretünk #355 #főszerkesztőilevél

1,588 Likes, 9 Comments - @wmnmagazin on Instagram: „Négy éve ezen a napon indult a WMN.hu💃🏻DTK egy igazán mély és karcos írással lepett meg mindenkit…”

Merthogy múlt héten négyévesek lettünk. És ez hatalmas boldogság! Rengeteg minden történt velünk az elmúlt négy évben, de annyi szent, hogy csak többek lettünk egymás által, rengeteget tanultunk egymástól emberileg és szakmailag is, és nem szégyelljük ezt kimondani vagy megünnepelni. 

A csapatunk is bővült, idén csatlakozott hozzánk a legszőrösebb WMN-tag (nem, nem a Bandika!), Rupi kutya is. Kívánunk még sok szép évet magunknak!

Az újabb kihívások sem váratnak sokáig magukra. Hamarosan jelentkezünk velük. Ti pedig addig is kövessetek bennünket Instagramon, Facebookon, főoldalon, egyszóval mindenhol.

Szentesi Éva

Képek: WMN