1. A veszprémi állatkertet egyszerűen nem lehet kihagyni! Remek játszóterek vannak a közelében.

2. Ha Balatonszárszón vagytok, mindenképpen menjetek el a Csukás István Színházba!

3. Egy elég fiús program Zamárdiban: A Hadipark.

4. Nosztalgia Múzeum: „A Nosztalgia Múzeum a kiállítások merőben új kategóriája, mely műfaji kötöttség nélkül adja kezünkbe a múlt ajtajának kulcsát."

5. Bivalyrezervátum: „A rezervátumban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. Morzsa kutya, a Bivalyrezervátum barátságos házőrzője, mint egy kedves idegenvezető, szívesen vezeti körbe a vendégeket a bemutatóhelyen."

6. A zamárdi kalandpark ősfái közt kifeszített köteleken létrehozott változatos akadályok és a mintegy másfél kilométernyi csúszópálya sportosan izgalmas szórakozást kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Aki adrenalin-függő, az itt függhet napestig!

7. A gyenesdiási kalandpark nagyszerű helyszíne lehet családi kirándulásoknak. Minden akadályt úgy alakítottak ki, hogy korhatártól és súlytól függetlenül bárki használni tudja, aki elég bátor, és izgalmat, illetve tartalmas szórakozást keres. A Kalandpark a gyenesi Lidó-strandon keresztül közelíthető meg.

8. A fűzfői kalandpark: „Hatéves kortól a fizikai aktivitás végéig várjuk a csúszni, mászni, lőni vágyó kedves vendégeinket. Mászótornyunkon, már a két–három éves korosztálynak is van lehetősége kipróbálni ügyességét, bátorságát. Eszközeink kialakításánál arra törekedtünk, hogy minden egészséges felnőtt és gyermek számára teljesíthetők legyenek a feladatok."

9. Csillagvár: A Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. Állatsimogató, íjászat, lovaglás, solymászbemutató... Ifjú lovagok, nyeregbe!

10. Balatonboglári bobpálya: Itt is minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző legtartalmasabb programot. Van gömbkilátó, íjászat, falmászás, kötélpálya.

+ Pár kedvenc még, csak címszavakban:

Szigligeti vár

Nagyvázsonyi vár

Babamúzeum Tihanyban

Óriáskerék Siófokon, és ha már ott jártok, az ásványkiállításról se feledkezzetek el! (Kálmán Imre sétány 10., Tel.: 06-20/532 5257)

Aki pedig Balatonfüredre megy, ne hagyja ki a kisvonatot és a Bodorka Múzeumot!

A modellvasút-kiállítás a Keszthelyi Helikon kastélyban szintén kötelező program

Aki nem ismeri EZT a honlapot, nézzen körül rajta. Hasznos, izgalmas, naprakész!

A fotót Bíró Zsófia készítette. Forrás: via EPOD