1. Koffeinszagra gyűlik az éji vad

Automatára állítottuk a kávéautomatát, hogy minden reggel pont az ébredésünk előtt főzze le a kávét. A kutyám megtanulta, hogy a kávéfőző hangja, amikor épp végzett, azt jelenti, nemsokára megjelenik apukám, úgyhogy amint meghallja, szalad a tálkájához a reggelijét várva.

2. Ki fektet kit?

Ha azt mondom, „ideje aludni”, a németjuhászom bemegy a hálóba, és lefekszik a helyére. De ha én csak húsz percet is késem, elkezd nyüszíteni, majd megpróbál beterelni engem is.

3. Telemarketingesek kíméljenek!

Véletlenül ráneveltem a kutyát, hogy azt higgye, ha csörög a telefon, az azt jelenti, hogy kimehet a kertbe. Korábban ugyanis mindig nekiállt zajongani, amikor telefonon beszéltem, úgyhogy kiengedtem, valahányszor megcsörrent a telefonom. És most már egyszerűen képtelen vagyok visszacsinálni.

via GIPHY

4. Csengetett, mylord?

Megpróbáltuk megtanítani a kutyánknak, hogy ha ki akar menni, akkor szólaltassa meg az ajtóra akasztott csengettyűt, úgyhogy valahányszor csengetett, először jó alaposan megdicsértük, aztán kinyitottuk neki az ajtót. Azóta azonban valahányszor figyelemre vágyik, csengetni kezd.

5. Game off

A két kutyám megtanulta összekötni az Xbox-konzol kikapcsolásának hangját azzal, hogy rögtön utána megyünk a kertbe pisilni. Úgyhogy most valahányszor meghallják, már szaladnak is az ajtóhoz.

6. Frakk, a macskák réme

Van két macskánk, akikre, ha valami rosszat csinálnak (például felugrálnak az étkezőasztalra), hangosan rá szoktunk kiabálni. Úgyhogy a kutyám mára megtanulta, ha a macskák nevét hallja tőlünk emelt hangon, azonnal odarohan, a szájában valamelyik játékát rázva dühösen, mintha csak valami döglött állat lenne, ezzel is mutatva, mit fog velük művelni, ha még egyszer felmérgesítenek bennünket.

7. Bukta

Ha felsóhajtok, és azt mondom: „Ki a felelős ezért a kuplerájért?!”, a bűnös mindig kisomfordál a szobából.

via GIPHY

8. Ha felforrósodik a hálószobai hangulat

Mindhárom kutyánk azonnal kimegy a szobából, ha elkezdünk csókolózni, mert tudják, ha jobban belelendülünk, úgyis ki lesznek küldve.

9. Bocs, azt még megeszed?

Anyukám véletlenül arra kondicionálta a kutyánkat, hogy ha elhúzza a székét az asztaltól, az azt jelenti, vége az étkezésnek, lehet könyörögni a maradékért. Úgyhogy szegény most szinte fel sem tud állni, hogy hozzon magának még egy italt vagy szedjen még egyszer.

10. Well, it’s not far down to paradise

A telefonom ébresztője a Sailing című szám Christopher Crosstól (légyszi, ne ítélkezzetek!), és ugyanez a csengőhangom is. Reggelente, amikor felébredek, az első dolgom, hogy megetessem a kutyámat. Úgyhogy most valahányszor meghallja ezt a dalt, már szalad is a tányérjához, még akkor is, ha csak felhívott valaki.

11. Szájhigiéné jutalomfalattal

Amikor elmegyek otthonról, mindig odaadom a kutyámnak az egyik rágókáját, benne egy kevés mogyorókrémmel. Igen ám, de indulás előtt rendszeresen megmosom a fogam, úgyhogy a kutya amint meglátja, hogy épp fogat sikálok, már hozza is a játékát, és rádobja a lábamra.

12. De miért nem az anyóssal?

A volt anyósom imádta, ha a kutya visszaszól neki, úgyhogy folyamatosan beszélt hozzá. Most a kutyám állandóan velem veszekszik!

via GIPHY

13. Szar ügy

Egyetlenegyszer előfordult, hogy a dán dogomat behívtam a fürdőbe, miközben a vécén ültem, hogy megsimogassam. Most valahányszor trónolok, megjelenik, és ott áll felettem, amíg nem végzek.

Fiala Borcsa

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images