Valakinek bejönnek az agyament fotók?

Mi, nők értékeljük a humort, szeretjük, ha egy pasi megnevettet minket, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Vannak olyan képek, amikre ráfogható, hogy humorosak akartak lenni a srácok – na, de ezek? Teljesen tanácstalan vagyok, hogy milyen logika alapján juthattak el a fiúk abba az állapotba, hogy ilyen képeket posztoljanak.

Értem én, hogy nem akarja mindenki kiszolgálni a közízlést, de számomra egy pucéran pózoló, szivárványt „pisilő” és kukiszemüveget viselő férfi első ránézésre pszichopatának tűnik, másodikat pedig abszolút nem érdemel.

Az efféle eszement képekkel nem kitűnni lehet, hanem villámgyorsan eltűnni.

Állatos fotók félreértve

A képeket huzigálva elég gyakran bukkanok állatosakra. Nyilván elterjedt nézet, hogy a „csajok bírják az állatokat”. Ez amúgy igaz, valóban szeretjük a cuki négylábúakat, de csak kiegészítő elemként hatnak jól egy amúgy is jó profil mellett, nem pedig ha látszik, hogy csak a jobbra húzás miatt lettek előrángatva. Azok a fotók, amiken csak egy kutya van, tulajdonos nélkül, egyből a „nem” kupacba repítik a profilt. Ahogy a döglött halakkal vagy más állatokkal pózolók, és a turistaparadicsomok szegény sorsú vadállataival hencegők sem lesznek a nők kedvencei, arról ne is beszéljünk, hogy mogorva szelfire delfint photoshoppolni sem számít cukiságnak.

Igen, az ott a feleségem

„Imádom”, amikor egy másik lányt ölelgető képpel próbálják a a férfiak a lájkokat vadászni. Azt leszámítva, amikor így szeretnének édeshármasra érdeklődőt találni, nem egészen értem, mégis mit akarhatnak, és melyik nőnek imponál a konkurencia.

Vajon mi az üzenet? „Nézd, annyira jó arc vagyok, hogy még lánybarátaim is vannak.” „Ez az exem, de nincs más képem magamról.” Vagy: „Igen, ez a menyasszonyi ruhás nő mellettem a feleségem, de tudod, én csak őszinte vagyok, hogy ne számíts komoly kapcsolatra.” Rejtély. De annyira sosem érdekel, hogy ki a nő, hogy beszélgetést kezdeményezzek róla, inkább jöjjön a következő profil. 

Fiúbandák? Nem köszi!

Az okok itt sem teljesen egyértelműek, de sokszor látok csoportképeket a haverokkal. Ilyenkor az első gondolatom: TUTI, hogy az lesz ő, aki nem tetszik a képen, és a türelmetlenség itt is nyer, szóval általában inkább balra húzok anélkül, hogy kiderülne, kié a profil. Persze, ha az első két képen már láttam eleget, akkor jöhet a csapatkép is, de kész öngyilkosság legelőre tenni ezeket. A legtöbb ember gyorsan pörgeti a képeket Tinderen, nincs második esély.

Kérem, ne vetkőzzön!

Szerintem azt is csúnyán félreértették egyes férfiak, hogy mi, nők imádjuk vadidegen pasik különböző meztelen testrészeit nézegetni az ismerkedős appokon.

Ahol ilyen képet látok, már csak azért is egyből nemet intek, mert gondolom, az első kérdés az lenne: „Cső, dugunk?”, és éjfélkor akarnának találkozni a lakásukon. Aztán, ha erre a „rendkívül csábító és abszolút veszélytelen ajánlatra” nemet mondanék, akkor jönne a „Most méé' nem? És ha hívok Ubert?” 

Felháborító tartalmak

Ízléstelenség terén óriási a kínálat. Láttam például halott krokodillal a kezében vigyorgó hapsit is, de nem mentettem el a fotóját, így ezt nem tudom prezentálni. Kiver a víz a fegyverrel pózoló képek láttán is, állítólag Amerikában divat ilyeneket közölni. Mellettük a hóembert ölelgetők és a lábat csókolgatók már egészen ártatlannak tűnnek, de azért ők is rögtön repülnek a „nem tetszik” oldalra.

Mindezek mellett kizáró ok nálam az is, ha nem látszik a képen a férfi, ha csak egy képe van fenn (olyankor a tippem az, hogy kamufotó), ha baromságokat ír a bemutatkozójában… vagy első ránézésre is sorozatgyilkos. 

Egyébként esküszöm, nem értem a sok gázos profilt a Tinderen, de lehet, hogy csak nekem túl nagyok az elvárásaim. Ilyen extrém dolgokat szeretnék például: egynél több kép – amin látszik is az illető, jó esetben a személyiségéből is leszűrődik valami –, valamint  nem kívánok semmilyen szexista vagy disznó üzenetet látni, sem olvasni. Ilyenre elég kevésszer akadt eddig példa, de nem adom fel.

 Darányi Lea

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/ Flashpop