Új telefonom van, és valami érthetetlen okból reggelente horoszkópokkal bombáz, amelyekből mindennap megtudhatnám, hogy milyen lesz a napom, a hetem, a szerelmi-, szexuális-, munkahelyi életem, egészségi státuszom, anyagi helyzetem.

A bulvárasztrológiai jellemzések alapján könnyedén lehet arra következtetni, hogy „ez a világ megérett a pusztulásra”.

Sajátos „fordításomat” kábé annyira vegyétek komolyan, mint a neten található áltudományos horoszkópokat!

Kos (március 21. – április 19.)

A horoszkópok jellemzése szerint igazi tulok, viszont nagyon tudatosan szervezi a tuloklétet. Ergo: leszarja, hogy kivel mi van, megy előre, talpnyalókkal veszi körül magát akik építgetik az egóját, és eközben a legtöbb energiáját az idegrohamokra, a dugásra és a sportra fordítja. Mindenkire rárepül, akiben egy légyszarnyi erotikus kisugárzás is van. Agya semmi, lelke gigantikus, amíg róla van szó. Hobbija a kínzás, mindegy, hogy emberről vagy állatról van szó. Amúgy igen színes személyiség. De minek???

Bika (április 20. – május 20.)

Talán egy fokkal jobb ember vagy, mint a Kos, de neki meg a mániája a pénz és az élvezetek hajszolása, a nagy zabálásokat is beleértve, így élete közepére – ha minden aszerint alakul, ahogy a csillagokban meg van írva – egy dagadt, gazdag, állandóan héderelő emberré válhat. Jó pontként említhető, hogy szereti a természetet, és ami a szívén az a száján… igen, ő is szexőrült, de érzelmi világa összetett, akár hosszabb kapcsolatokra is képes. Érdeklődést is tud mutatni mások iránt, és kivétel nélkül minden Bika jegyű művészi ambíciókkal is rendelkezik a horgolástól a táncon át a zeneművészetig minden jöhet, ha van elég kaja, szex és lé hozzá.

Ikrek (május 21. – június 20.)

Ha Ikrek, akkor a jól bevált sablon: kettős személyiség: paralel döglesz meg mellette az unalomtól és halsz bele a röhögésbe, végtelen okos és rettentő ostoba is egyben, és eszessége az EQ-ra nem terjed ki, ha jól veszem ki az általános jellemzésből. Ennek ellenére nem bírja befogni a száját, imád szónoklatokat tartani (minden bizonnyal ő az, aki az esküvőkön a legunalmasabb tósztokat mondja nagyon hosszan), üzletelgetni, futó kapcsolatokba belemászni. Ezen szuper jegyek alapján viszont könnyen talál magának párt, más kérdés, hogy az nagy valószínűséggel, rövid időn belül elteszi láb alól, ha olyan jegyben született, amelynek van esze. Ha nincs, nagyon jóban lesznek.

Rák (június 21. – július 22.)

Nagyon emocionális, fixa ideája a családteremtés, annak ellenére, hogy tulajdonképpen szerelembe olyan nehezen esik, mint egy darab tégla. Ha viszont megtalálja a neki való embert, akkor rajta ragad, mint légy a légypapíron.

Igazi mártíralkat, nem kell neki sok, hogy jól legyen, de ahhoz sem, hogy rosszul. Tulajdonképpen az egész élete egy menekülés a megbántások elől, 40 éves kora körül, ha teheti, már a lakásból sem teszi ki a lábát, online rendeli a budipapírt is, és berendez egy mindig igazságos és szeretetteli képzelt világot magának, azaz totálisan begolyózik.

Ha alaposabban szemügyre vesszük a jellemzéseket, akkor a XXI. századi életre tökéletesen alkalmatlan jegy rajzolódik ki.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22.)

Meglepetés! A jegy minden szülöttjére igaz, hogy fejedelmi alkat, ezért mit ad' isten, uralkodni akar minden helyzetben. Ehhez bármilyen alantas eszközt felhasznál, de ugyanakkor megszelídíthető – már akinek ehhez kedve van – és akkor talán nem falja fel a másikat, sőt, van, hogy meg is szereti. A nagymacska jelleméhez hozzátartozik, hogy benne lakik a játékos kiscicus is, csak legyen idő ezt meglátni, mielőtt eltapos.

Amikor végre megszerzi, amit akar, akkor is állandó udvartartásra van szüksége, de ha mindez összejön, akkor rettentő igazságos és bölcs. Szerintetek hány embernek van rá szüksége.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.)

Erősen érintettként az elemzések alapján bevallhatom, hogy csillagjegy-társaimmal karöltve olyanok vagyunk, mint egy monomániás takarítónő, egy elméleti matematikus, egy programozó és egy kegyetlen bíró karöltve. Soha egy relaxált pillanatunk nincs, csak a tervezés, mások szétidegelése és kritizálása a mániánk. Ha valaki ennek ellenére a közelünkben marad, az viszont rettentő jól fog szórakozni… állítólag.

Mindemellett a szex úgy ahogy van, nem számít nekünk, de a tervezett család érdekében valahogy legyűrjük a testiség undorítóságát, a többit meg az idegesítő gondoskodással, portörléssel igyekszünk pótolni.

Mérleg (szeptember 23. – október 22.)

A Szűz jóval lelazultabb kiadása, azzal kiegészülve, hogy szarik a rendre, viszont hisztizik helyette. A jegy minden szülöttje szuperjól néz ki, mind vicces, de enyhén idegbeteg és szabadságmániás. Ennek némileg ellentmondó kijelentés, hogy a házasság létfontosságú számára, de – persze emberek vagyunk – nem éppen hűséges alkat (mint ahogy már jeleztük), úgyhogy, akinek épp ez a típus kell, annak ezt ajánlom.

Tiszta szívű, ami annyit tesz, hogy bárkibe beleszeret, aztán gyorsan átszeret valaki másba, mert nehéz egy életbe ennyi nagy érzelmet belesűríteni. A halála pillanatában talán lenyugszik.

Skorpió (október 23. – november 21.)

A csillagjegyek legalja a jellemzések alapján. Aki teheti, élete végéig titkolja, ha ebben a jegyben született, mert az egyetlen pozitívuma a kiváló értelmi képessége, de innentől csak annak taglalása következik, hogy milyen negatív célokra használja. Minden asztrológiai oldal gyönyörű köntösbe öltözteti azt, hogy egy érzelmi tahó, hogy sértődékeny és makacs, semmihez és senkihez nem hű, betegesen szexmániás, viszont, ha ő egy kicsit is elárulva vagy becsapva érzi magát, éktelen haragra gerjed.

Úgy mászik be az ember életének mélyére, mint a skorpió a papucsba… csak bele kell lépni, és a lehető leggyorsabban elrohanni, hátha van még valahol segítség a kárra, amit okozott. 

Nyilas (november 22. – december 21.)

Végre egy nyíltszívű, őszinte ember! Egyetlen problémája, hogy akkora képzelőereje van: azt hiszi, az a valóság, amit kitalál magának. Ez mindaddig akár szórakoztató is lehet, amíg nem azt gondolja, hogy ő a Batman vagy a miniszterelnök, mert félő, hogy akkor kényszerzubbonyban, szedálva kell visszarángatni a nem annyira színes valóságba.

Kapcsolatteremtésben elég ügyes, néha túlságosan is, és mivel minden Nyilas istenien néz ki, annyit szexszel, amennyit csak akar, de telefonszámok irkálgatásával nem sok időt tölt utána, mert ismét szóltja a természet… csak éppen máshova.

Bak (december 22. – január 19.)

Az embertípus, aki már az óvodai uzsonnaosztásnál is félrelök mindenkit, hogy ő legyen az első, és megkaparintsa, amire vágyik, jelesül: a vaj nélküli párizsis zsömlét. Ha ez nem lenne elég, akkor mindehhez járul egy ritka ótvar személyiség, amely nemtelen eszközökkel tör előre, tele van bosszúvággyal és haraggal, viszont megbocsájtani sem képes.

Szerelmi élete ennek fényében egy kudarc, de ezt ő nem így éli meg, hiszen nem is érdekli. Viszont kitűnő szervezőképessége van, filozofikus alkata és fantasztikus a memóriája. Barátkozzon vele, akinek legalább két anyja van!

Vízöntő (január 20. – február 18.)

A Bak és a kissé skizó Nyilas mixe, erősen művészi hajlamokkal, így mindenkit levesz a lábáról. Ő, mondjuk, elég kedves tud lenni, de a fene sem tudja, hogy minek az érdekében. Elég hiú, de úgy adja el magát, hogy „jaj, ne mondd már, hogy jól nézek ki, sosem tudom kipihenni magam, annyi új megrendelésem van… igazán nem tudom, mit esznek rajtam!”

Amúgy alapvetően senki nem tudja meg, hogy milyen valójában, mert alig van ember, akinek tényleg meg meri mutatni, hogy ő kicsoda. Vele azért nincs akkora baj, legalább nem ártalmas, viszont kissé aszexuális a csillagjósok szerint.

Halak (február 19. – március 20.)

A mai világban teljességgel életképtelen. Mindent csak megálmodik, kitalál magának, és aszerint próbál berendezkedni. Na, ez elég nehéz lehet.

Az összes naiv mesehőst róla mintázták, és akkor van csak szerencséje, ha éppen az ő lábára passzol az üvegcipő, ugyanis a szeretet és a szerelem a mindene, anélkül hiába édes, okos lény, semmit nem tud magával és a környezetével kezdeni. Gileádban már lógna, vagy a gyarmatokon gürizne.

Marossy Kriszta

 

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/ Westend61