Mérleg – Nagy dilemma, nagy dilemma

Veled kezdem, kedves Mérleg, mert még a végén meggondolod magad, hogy egyáltalán elolvasd a cikket. De csak mert a kitartás és az állhatatosság tökéletesen jellemző rád. Ja, nem. De hogy valami jót is mondjak rólad, te tipikusan az az ember vagy, akit még a távolabbi barátok is felhívhatnak, ha éjjel kettőkor szarban vannak, egyrészt, mert nagyon fontosak a barátaid, másrészt, mert imádod, ha történik valami. Ha esetleg a saját ügyeidben is olyan kitartó lennél, mint mások támogatásában, akkor áprilisban előrehaladnál a dolgaiddal, nem pedig csak egyhelyben toporognál, kellemes, de eseménytelen harmóniában, ami persze szintén nagyon fontos neked.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

libra memes♎️ (@libras.society) által megosztott bejegyzés

Bak – „Pfff, nekem nincsenek gyenge pontjaim (csak vezetek róluk egy titkos listát)”

Kezdjük ott, hogy jön ahhoz egy számodra ismeretlen horoszkópíró… vagy akár maguk a csillagok is, hogy tanácsot adjanak neked a döntéseidben, amikor te mindenkinél jobban tudod, mi a jó neked? Vagy akárkinek. Mondjuk, ambíció az van bőven, látom (mármint a csillagokban természetesen). Neked természetesen van saját listád a bakok jellemző tulajdonságairól és arról is, hogy lehet-e hinni a horoszkópnak (nem).

Bár egész nap mániákusan pipálod a teendőid listáit, éjjel kettőkor rendre eszedbe jut egy e-mail, amire nem válaszoltál,

és gyorsan csinálsz egy listát a fejedben, hogy mi szól a mulasztás azonnali pótlása mellett. Általában több dolog. Ez persze nagyon jó tulajdonság, ha a karrieredről van szó, de a magánéletedben inkább készíthetnél egy olyan listát, ami segít megcsillantani a csodás humorérzéked, és egy kicsit lazítani is esetleg. És megmutatni az érzékeny, sérülékeny oldaladat a hozzád közel állóknak. Ezt a pár pontot vésd fel az áprilisi listádra, és minden fasza lesz. (Tudom, hogy van áprilisi listád.)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Capricorn Memes (@capricornmemes_) által megosztott bejegyzés

Ikrek – Csendjáték, különleges kiadás: ki NEM tud öt percig sem csendben maradni?

Meglep, hogy idáig eljutottál az olvasásban, kedves Ikrek, hiszen híres vagy a kitartás hiányáról. Ami nem történik meg öt perc alatt, az nincs. Kivéve, ha a dolgok átbeszéléséről van szó, na, arra hagysz időt bőven. Ha valaki, te aztán tényleg dumálsz még a tükörképednek is. Persze ennek akadnak előnyei is: bár minden kínos csendre jutna egy ikrek! Te vagy, aki bármit kimond és megkérdez, csak hogy továbblendítse a társalgást. Vagy azért, mert zavar a csend? Általában amúgy igen, kivéve reggel. Akkor mindenki fogja be, akinek kedves az élete.

Saját, cseppet sem elfogult megítélésed szerint te mondod a legjobb vicceket.

Úgyhogy a saját poénodon hangosabban röhögsz, mint bárki másén. De ez nem a te hibád, a csillagok az okai! Azért ha áprilisban egy kicsit több figyelmet szentelsz a körülötted élőknek, akkor ez máris egy jó hónap lesz. Jó, tudom, amúgy is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gemini Memes (@geminimemes__) által megosztott bejegyzés

Nyilas – „Uram, adj türelmet DE AZONNAL, a kurva életbe”

Na mi van, kedves Nyilas, a többi horoszkóp első mondatát sem volt türelmed végigolvasni? De végre te jössz, nyugi. Még szerencse, hogy átkattintottál a webshopról, ahol éppen elmélyülten költöd a jövő hét elején érkező fizetésedet. Ha viszont lenyomtad a megrendelés gombot, máris rohadt mérges vagy rájuk, hogy hol van már a csomagod. Bármilyen jónak tűnő programra boldogan mondasz azonnal igent, és szívesen el is mész… ha addig nem találnak meg egy jobb programötlettel. Tipikusan az az ember vagy, akinek hiányzik az a bizonyos szűrő az agya és a szája között, így bármilyen bunkóság jut eszedbe, rögtön kimondod. Áprilisra azt ajánlom, hogy találj új mottót magadnak: a kevesebb – több. Legyen szó programról, vásárlásról vagy éppen őszinte véleményről.

Halak – „Ne szólj bele a forgatókönyvembe”

A fejedben egy sorozat megy, aminek te vagy a főszereplője. Starring: Halak. Csak néha kicsit átírod a karaktered, ahogy szerinted a sztori megkívánja. A többiek meg tartsák szépen a lépést! Te például tűpontosan emlékszel mindenre, ami húsz éve volt. Ami tegnap… na, azt hagyjuk is. És ha éppen szerepben vagy, az olyan földhözragadt feladatok, mint takarítás, várhatnak. Ha valaki egy halaknak akarja megmondani, hogy mit csináljon… már csak a hátát látja.

Egy halak mindent IS érez. Általában egyszerre. Úgyhogy sok szerencsét a terapeutájának.

Ennek persze vannak előnyei, főleg, ha a karaktere épp megengedi neki, hogy kiélvezze ezeket az érzelmeket. Úgyhogy kedves halak, túláradó áprilist jósolok neked, elvégre itt a tavasz, dagad a… minden, már természetesen az érzelmek terén.

Rák – egyet előre, kettőt hátra

Drága Rák! Köztudott, hogy Magyarország is előre megy, te mégis folyamatosan egyet lépsz előre, aztán kettőt hátra! Hát szabad ezt?! Sajnos, úgy tűnik, igen, hiszen ha nem szabadna, a csillagok nem késztetnének téged erre a viselkedésre. Szedd már össze magad, de komolyan. Nem akarok senkit mindenféle „balf”-fal kezdődő bélyeggel (ék, asz, ácán) ellátni, de rád pont igaz lenne a nagy része. Megsértődtél? Nem csodálom. Pedig egyébként érdemes veled jóban lenni, mert messze földön híres a családcentrikus személyiséged, ráadásul romantikus és kreatív szerető, valamint izgalmas intuíciókkal rendelkező munkatárs (sőt, akár jó vezető) vagy. Még az utolsó kocka csokiról is lemondasz azért, akit szeretsz. Azt is lehet rólad tudni, hogy nem veted bele magad a bulizásba tavasszal sem, mert

bármilyen eseményen nagyjából öt perc után már az ajtót fixírozod, hogy mikor mehetsz végre haza.

Ha egy kicsit nyitnál, nagy kalandok várnának áprilisban.

Szűz – Higgy magadban, te hitvány szar!

Már azon kiakadtál, hogy összevissza írom a különböző jegyeket, mi?! Kellemetlen. Van az a bizonyos komfortzóna nevű dolog, amiből nem szívesen kukkantasz ki, ugye? Ha valami felbosszant, és próbálsz megnyugodni, akkor azon is képes vagy rágni magad, hogy mi a faszért nem tudsz megnyugodni. Jó lehet a fejedben lenni. Szabadidődben nyelvtannáci vagy. Bárki más, aki ezt olvassa, és nem szűz (állatövi értelemben): ha kedves az életed, nem érsz hozzá egy szűzhöz, amíg nem kér meg rá. Sőt, akkor sem biztos. Szűzként a kedvenc életcélod: annyira szarkasztikusnak lenni, hogy akin épp gúnyolódsz, azt higgye, komolyan gondolod. Egy tipikus szűz becsületes, pontos, jól bánik a szavakkal és határozottan képviseli, amiben hisz. Csak sajnos magában elég ritkán, ami sok feszültséget okoz neki a munkában és a magánéletben is. Mint ennek a jegynek a szülötte, aminek jellemzője az (ön)irónia rendszeres gyakorlása, azt üzenném magunknak áprilisra: „Higgy magadban, te hitvány szar!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Virgo Memes (@virgomemes_) által megosztott bejegyzés

Skorpió – Mérgezett nyilak szóban és halál-lista fejben

Mindenkihez van egy jó szavad. Mármint szerinted jó, a szó vicces és frappáns értelmében… a megjegyzés tárgya általában inkább bántónak éli meg, de hát ez nyilván róla szól, miért kell olyan hiperérzékenynek lenni?! Hiszen csak poén volt. Nagyon izgalmas vagy, és ezt nem győzöd mindenkinek hangoztatni is (attól, hogy ez nagyjából igaz, még nem kellene egyfolytában mondani). Két csoportra osztod az embereket: akiket szeretsz és akiket utálsz. Köztes opció nincs.

Egy ideig úgy teszel, mintha téged nem lehetne kiborítani semmivel… aztán hirtelen felkerül valaki a halál-listádra.

A pozitív érzelmeidet sem mutatod ki könnyen, pedig egyébként vannak, ráadásul nagyon lojális vagy az élet minden területén, csak ezt senki nem tudja rólad. Szóval a tavaszi jótanácsom… khm, mármint a csillagok tavaszi jó tanácsa erre a hónapra, hogy legalább azt mutasd ki, ha valakit szeretsz. A gyűlöletet megtarthatod magadnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Scorpio♏ (@scorpiomemes) által megosztott bejegyzés

Kos – Van az a mondás a fejről meg a falról

Már a többi jegyet olvasva is felment benned a pumpa? Nyilván előre sejtetted, hogy téged sem foglak kímélni. Hát, nincsenek is ilyen terveim, köztudomású ugyanis, hogy ha elönti az agyadat a lila köd, akkor ott kő kövön nem marad. Bizonyos pont után nincs az a dicsérő szó vagy nyalizás, ami visszaránt a robbanástól, pedig alapesetben ez kiválóan működik. Fizetésnapon az első dolgod végigszaladni a webshopos kosaraidon, és eszközölni pár „nélkülözhetetlen” rendelést. A szabályokra úgy tekintesz, mintha azok csak szolid javaslatok lennének, és ezt a jó tulajdonságaid között tartod számon, úgyhogy én is oda veszem, így ez is pipa. Áprilisra csak annyit mondok, hogy a webshopos kosaraidat felezd le gyorsan, és egy kicsit nyugodj le. Úgyis legalább olyan lelkesen hallgatsz másokra, ahogy a szabályokat is betartod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

aries memes ♈ (@ariesalwayss) által megosztott bejegyzés

Bika – „Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter”

Gondolom, buzgón bólogattál eddig az ismerőseidről, családtagjaidról szóló leírásokat olvasva. Mind olyanok, ahogy lefestettem őket, ugye? Csak te vagy különb. Már természetesen a saját, nyilvánvalóan nem részrehajló mércéd szerint. Kár, hogy a többiek ezt nem veszik észre. Mondjuk, nehéz dicsérni azt, aki egyfolytában magát ajnározza. Pedig szó sincs arról, hogy ne lehete mit mondani, hiszen a legtöbb bika kedves, érzelmes, szórakoztató, és ha végre (hosszú idő után) lehorgonyoz valaki mellett, általában hűséges is. De nem, ha vásárlásról van szó: ha egy terméken piros árcédula van, azonnal szaladsz megnézni az akciót, és szinte bármit megveszel, ami olcsóbb. Ha csak 122 forinttal, akkor is. Úgyhogy áprilisra csak annyit üzenek a csillagoktól, hogy kicsit fogd vissza magad az öndicséret és az akciós vásárlás terén.

Vízöntő – „Ne haragudj, felbosszantottalak? Pont ez volt a célom.”

Neked – legalábbis saját elgondolásod szerint – extra kedveskedés járna, még egy ilyen kis vicces horoszkópban is. Na persze. Egyik pillanatban az a vágyad, hogy mindenki rád figyeljen, a következőben meg az, hogy mindenki takarodjon a picsába, de tempósan. Neked nem mondták a csillagok, hogy mindent nem lehet? De te pont ezt szeretnéd. Békés nyugalom és vad kalandok lehetőleg gyors egymásutánban.

Az egyik pillanatban be nem áll a szád, és alig veszel levegőt, a következőben meg elmenekülsz, hogy csendben hiperventilálhass.

Szuperképességeid között van mások szándékos bosszantása. Viszont amikor épp nem ezt gyakorlod, együttérző és optimista is vagy, és nagy benned a tudásszomj. Ezért készít ki teljesen, amikor valaki hülyeséget beszél. Szóval a virológusok, háborús szakértők és politikai elemzők országában fogadd meg áprilisra: egyik füleden be, a másikon ki. 

Oroszlán – Azt hiszed, körülötted forog a világ… vagy legalábbis te forgatod

Nem véletlenül hagytalak utoljára, kedves Oroszlán, aki nyilván szent meggyőződéssel hiszed, hogy te vagy az állatok, az állatövi jegyek és a mindenkori társaság királya/királynője. Mondanám, hogy ebben tévedsz, de tudom, hogy a kritikát csak adni szereted, kapni nagyon nem. Te vagy az otthoni divatbemutatók ünnepelt sztárja, aki akár húsz szettet is felpróbál indulás előtt, és igen, mindegyiket egyforma lelkesedéssel mutatja meg a tükörnek (vagy bárkinek, aki jelen van). Inkább beledöglesz, de nem kérsz segítséget, úgyhogy az otthoni divatbemutatónál sem vársz tanácsot, csak ovációt. Több kedvesség, kevesebb sértődés, és máris te leszel az április királya/királynője.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Leo Memes ♌ (@leo.legacy) által megosztott bejegyzés

Na, meséljetek, mennyire ismertetek magatokra? Ha semennyire, akkor vigasztalódjatok azzal, hogy ez csak egy április elsejei vicc, aminek semmi alapja. Csak a másokról szóló részeknek volt, ugye?! Érdekes. 

Tóth Flóra

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/Bulat Silvia